ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φωτιά στο F-16 ενώ απογειωνόταν για αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών

· Chris_

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε μονοθέσιο αεροσκάφος F-16C Block 52+ της 343Μ της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σoύδα, κατά τη διάρκεια τροχοδρόμησης.

Ο κυβερνήτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ακινητοποίησε άμεσα και με ασφάλεια το αεροσκάφος, ενώ η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα από το προσωπικό του αεροδρομίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο κυβερνήτης θα διακομισθεί στο ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης για προληπτικούς λόγους. Συγκροτήθηκε επιτροπή, για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια απογείωσης του αεροσκάφους προς αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα στο FIR Αθηνών εισήλθαν μία τριάδα και ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελλάδα: Η ανεργία υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούλιο – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008Business

Πακέτο 2,2 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση: Οι φοροελαφρύνσεις, τα επιδόματα και ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ

Μαχητικό αεροσκάφος σε πτήση - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Συνετρίβη ελληνικό F-4 Phantom σε αεροπορική επίδειξη – Νεκροί οι δύο χειριστές

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Μία απάντηση στο “Φωτιά στο F-16 ενώ απογειωνόταν για αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά