09:06 - 07/12/2015

Φορτηγό από την Ελλάδα με στρατιωτικό υλικό κατασχέθηκε στην Ιταλία – Περίεργη σιωπή

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

drones fortigo italiaΦορτηγό από την Ελλάδα με στρατιωτικό υλικό κατασχέθηκε στην Ιταλία – Περίεργη σιωπή

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού ενός ελληνικού φορτηγού στην γειτονική Ιταλία το οποίο είχε αναχωρήσει από τη χώρα μας και μετέφερε στρατιωτικό υλικό.

Παρόλο που το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και έχει ήδη μεσολαβήσει μια εβδομάδα από το περιστατικό, ουδεμία δήλωση ή τοποθέτηση έχει γίνει από επίσημα ελληνικά χείλη. Ούτε για το υλικό που μετέφερε το όχημα, ούτε όμως κυρίως για τον τρόπο που κατόρθωσε να φύγει από τη χώρα μας χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από την προηγούμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου όταν στο λιμάνι του Μπρίντιζι εντοπίστηκε ένα φορτηγό με ελληνικές πινακίδες να μεταφέρει τέσσερα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα (drones) που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς σε πολλές χώρες του κόσμου.
Το όχημα ταξίδευε από τη χώρα μας στην Ιταλία με το Euroferry Εγνατία, ενώ το στρατιωτικό υλικό μεταφερόταν μαζί με άλλο φορτίο καφέ. Όπως παρατήρησαν άνδρες της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και τελωνειακοί, τα δύο εμπορεύματα ήταν φορτωμένα μαζί, ενώ το στρατιωτικό υλικό δεν ήταν συσκευασμένο με τις ειδικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων μεταφοράς προέκυψε ότι δεν είχαν τηρηθεί και οι απαραίτητεςδιαδικασίες μεταφοράς και κυκλοφορίας των εμπορευμάτων.

Όσον αφορά στα drones που μεταφέρονταν, πρόκειται για αεροπλάνα που κατευθύνονται από μεγάλη απόσταση και, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο εντοπισμός του φορτίου είναι απόρροια των αυστηρών ελέγχων που διενεργούνται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, ειδικά και μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που έκανε το Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Όπως είναι λογικό, ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και τέθηκε κάτω από τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών προκειμένου να δώσει επαρκείς εξηγήσεις και να διασαφηνίσει τον ακριβή προορισμό του.

Πλέον το μυστήριο καλείτε να λύσει η Εισαγγελία του Μπρίντιζι που έχει αναλάβει την υπόθεση. Το στρατιωτικό υλικό κατασχέθηκε από την ιταλική Οικονομική Αστυνομία και βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της γειτονικής χώρας.

 

 

zougla.gr

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικά με το παραπάνω περιστατικό, όμως βρήκα την παρακάτω είδηση.
    reuters.com/article/us-azerbaijan-oil-fire-idUSKBN0TP0CL20151206#EM6GDAsxbUo7Y2M0.97
    Αζερμπαϊτζάν, 29 αγνοούμενοι (πιθανότατα νεκροί) και 33 διασωθέντες, από τους συνολικά 62 εργαζόμενους, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα.
    Όπως ανάφερε η κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR, Η φωτιά ξεκίνησε την Παρασκευή μετά την καταιγίδα η οποία προκάλεσε την μερική κατάρρευση μιας από τις εγκαταστάσεις στην πλατφόρμα, καταστρέφοντας έναν αγωγό φυσικού αερίου.
    ο Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ – Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν – κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*