in

Φιλοσοφικός Προβληματισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Μέρος Α’

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Αρχικά κάνω copy-paste ένα άκρως ενδιαφέρον και δραματικό κείμενο που διάβασα στο facebook, αναρτημένο από την πατριωτική σελίδα «ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ», γραμμένο από ανώνυμη «καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ». Μάλλον δεν μπορούμε για την ώρα να διασταυρώσουμε αν αυτά που λέγονται στο κείμενο είναι αληθή. Μάλλον η αρχική δημοσίευση του κειμένου ήταν απ το agonasax.blogspot.com.

Εν πάσει περιπτώσει, το ανεβάζω με κάποιες επιφυλάξεις το κείμενο και σίγουρα προς συζήτηση με τους αναγνώστες των Κατοχικών!! Αμέσως μετά κάνω ορισμένα φιλοσοφικά και πολιτικά σχόλια προς περαιτέρω τέρψιν του νοός και προς εναν πιο μακροπρόθεσμο και άχρονο προβληματισμό, όπως κάνω συνήθως ως θεολόγος και εκκολαπτόμενος θρησκειοφιλόσοφος, πάνω όμως σε σύγχρονα και καυτά ζητήματα όπως αυτό, που έχει ξαναρθει ως κορυφαίο θέμα στην επικαιρότητα και πιο ζοφερό από ποτέ για όλες τις πλευρές!!

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: «ΕΓΩ ΚΥΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες.
Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς.

Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην *αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο
γενικό Λύκειο.

Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχη πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο. Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά….
Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους:

– Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!
Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί.
Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν:

– Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας.
Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα.
Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία.

Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και «έχουνε πιάσει θέσεις» χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!!

Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου.

Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα – δήθεν μειονοτήτων – μέσα στην ίδια μας τη χώρα;

Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια:

– Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας!
Με τα αυτιά μου το άκουσα.
Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.»

Και τώρα αρχίζει ο δικός μου προβληματισμός όπως τον έγραψα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook:
Είμαστε σε πολυπολιτισμικο αδιέξοδο!! Αυτό μπορούμε όλοι μας να το παραδεχτουμε νομίζω.
Και φυσικά φταίει ο Καπιταλισμός αλλά και ο Κομμουνισμος κατά τη γνώμη μου αλλά και τη γνώση μου.
Όσο η Μεταναστευση γίνεται καταναγκαστικα, με υστεροβουλα κίνητρα και ενάντια στην ελευθερία της Βούλησης τότε μόνο προβλήματα και τραγωδίες μπορούμε να έχουμε τόσο στη χώρα που γεμίζει μετανάστες, όσο και σ αυτή που αδειάζει απ τους γηγενείς.

Γιατί να μην ξημερώσει μια μέρα και να γίνει μια παγκόσμια ανταλλαγή πληθυσμών και να γυρίσουν στις εστίες τους όλοι οι Μετανάστες?? Και αυτοί που για προσωπικούς λόγους Αυτοπραγματωσης και καθαρά μέσα σε πνεύμα ελεύθερης βούλησης ας μείνουν στη χώρα φιλοξενίας?? Δεν θα ήταν άκρως καλύτερος ο κόσμος μας έτσι?? Ποιος διαφωνεί με αυτό??

Και αναρωτιέμαι: Ποιος μας ρώτησε εμάς, τον ελληνικό λαό αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια multi-culti υπερ-πολυπολιτισμικη κοινωνία?? να περνάω την πλατεία Βαθης και να βλέπω μουσουλμανους να αράζουν σε μουσουλμανικου τύπου καφετέρια και να καπνίζουν ναργιλεδες?? Για να το πιάσει το μαγαζί ο τάδε μουσουλμανος αναρωτιέμαι: δεν εκτοπιστηκε εμμέσως πλην σαφώς ένας γηγενής?? Ποιος ρώτησε τον ελληνικό λαό αν θέλουμε ανθρώπους απ όλο τον πλανήτη να ζήσουμε σαν ένα παγκόσμιο χωριό??

Είναι άραγε έτοιμη η ανθρωπότητα για μια Εσχατολογικη Συγχωνευση των Πολιτισμων ώστε να πάμε ένα ακόμα βήμα μπροστά στην εξέλιξη του είδους μας? Ή μιλάμε για απίστευτα καλά οργανωμένο σχέδιο Παγκοσμιοποιησης με τους πλέον Διαβολικους όρους, όπου θα ξημερώσει ένας Ήλιος του πολέμου και θα σφαχτουμε μεταξύ μας γηγενεις και μεταναστες, επειδή στην ουσία η Συγχωνευση λαών προτού λάβει χώρα η προσωπική τους ολοκλήρωση σαν έθνη, είναι κατι εντελώς απίθανο να συμβεί?? Και όχι μόνο απίθανο, αλλά θα επιφέρει και τα ακριβώς αντίστροφα αποτελέσματα, ήτοι πόλεμο, βία, αίμα, αλληλοσπαραγμός εκ νέου μεταξύ των λαών της Γης;

Ο Βασίλης Ρωμανός είναι θεολόγος, μεταπτυχιακός φοιτητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι υπεύθυνος των Εκδόσεων Εισέλιξη και του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου www.eiselixibooks.gr και μουσικός-κιθαρίστας-δάσκαλος κιθάρας. Στείλτε του e-mail στο basilisrom@gmail.com

Report

What do you think?

Comments

Leave a Reply
 1. Φίλε μου Βασίλη εφόσον είσαι Θεολόγος τότε να υποθέσω ότι μπορείς να βλέπεις τον κόσμο μέσα από την Αγία Γραφή. Σύμφωνα με αυτήν, ο άνθρωπος εξουσιάζει τον άνθρωπο προς βλάβη αυτού. Αυτή είναι μια κατάσταση που θα αλλάξει με την ορατή επέμβαση του Ιησού Χριστού. Άρα λοιπόν σύμφωνα με την Γραφή η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη για μια εσχατολογική συγχώνευση των πολιτισμών όπως λες. Το δεύτερο σενάριο έχει μια πιθανότητα…

 2. ΚΥΡΙΕ ΡΩΜΑΝΕ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ.
  Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
  ΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ TA ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ;

 3. ΚΑΠΟΤΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΑΝ ΨΥΧΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΕΜΒΟΥΝ ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

 4. ΚΥΡΙΕ ΡΩΜΑΝΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΑΡΟΥΡΑ ΧΘΟΝΑ, ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Oι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ εξετάζουν εμπάργκο όπλων και μέτρα κατά της Τουρκίας

Τσαβούσογλου στην DW: Πάρτε τους πρόσφυγες στις χώρες σας