ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φέρνουν «έντιμο συμβιβασμό» με τους Τούρκους: Το Αιγαίο δεν μπορεί να είναι Ελληνικό, «ΣΕΙΣΜΟΣ» με το BINTEO

· Γιώργος Μαριόλης

Δεύτερη Τουρκία το ΕΛΙΑΜΕΠ – Συμφωνεί η κυβέρνηση;;;

Συνεχίζει το ΕΛΙΑΜΕΠ την «διαφήμιση» των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, προετοιμάζοντας ενδεχομένως την κοινή γνώμη για παραχωρήσεις που ίσως γίνουν ή επιδιώκεται να γίνουν.
Ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης, παρουσίασε προσφάτως, σε μία συνέντευξη που δεν έτυχε επαρκούς δημοσιότητας, τις… τουρκικές θέσεις του, για τα θέματα του Αιγαίου ως ιδανικές λύσεις για να μην εμπλακεί σε περιπέτειες η Ελλάδα με την Τουρκία και να ζήσουμε οι δυο λαοί ειρηνικά.

Τα λόγια του έγιναν θέμα σε τηλεοπτικό σταθμό!

Έκανε αναφορά σε απεμπόληση των δικαιωμάτων μας, που προκύπτουν για τη χώρα μας από τους κανόνες για το δίκαιο της θάλασσας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που θα ματετρέψει το Αιγαίο κατά 70% σε Ελληνική Θάλασσα. «Το Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει Ελληνική θάλασσα», ισχυρίστηκε, λέγοντας ατυχώς πως κατά αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει πρόβλημα με την διέλευση πλοίων άλλων χωρών (δεν αρκεί η αβλαβής διέλευση, διατείνεται), ενώ το πρόβλημα θα το έχει ουσιαστικά μόνο η Τουρκία, επειδή δεν θα μπορεί πλέον να διεκδικεί, όλα όσα τώρα θέλει να «αρπάξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να πείσει μάλιστα τους Έλληνες να αποδεχτούν την μη επέκταση των χωρικών υδάτων, επικαλέστηκε το γνωστό ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με το οποίο προειδοποιεί την χώρα μας, πως μια τέτοια απόφαση της Ελλάδας θα ήταν casus belli (αιτία πολέμου) για την Τουρκία. Αυτό είναι το επιχείρημά του για να παραχωρήσουμε κάτι, όπως μας συμβουλεύει, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κατά τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ.

«Δεν μπορούμε να οχυρωνόμαστε πίσω από το νομικό δικαίωμα των 12 μιλίων. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα Ελληνική. Η Τουρκία έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή», συμπλήρωσε, ενισχύοντας δημόσια -ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- την τουρκική ρητορική.

Τέλος, εντελώς εναρμονισμένος με την τουρκική προπαγάνδα, έκανε λόγο για «ελληνική πατέντα», καθώς η χώρα «έχει 6 ν.μ. στο νερό και 10 ν.μ. στον αέρα» και κατέληξε:

«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και έντιμους συμβιβασμούς που θα μας επιτρέψουν να έχουμε μία ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες».

el.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι της Συγκομιδής» στον ελληνικό ουρανό

Δείγματα αίματος σε εργαστηριακό περιβάλλον – εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Testalize.me / UnsplashΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – Μαζωνάκης: Στο μικροσκόπιο το ιατρείο και η πλασμαφαίρεση πριν από την ανακοπή

ΕΛΛΑΔΑ

Επείγουσα έκκληση για αίμα σε όλη την Ελλάδα – Συνεχίζονται οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά