ΤΩΡΑ! ΈΣΚΑΣΕ ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ! ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

kipros

Την πώληση των περισσότερων κρατικών τεμαχίων γης –«φιλέτων» εισηγούνται στην έκθεση τους που παρέδωσαν στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, οι σύμβουλοι που ανέλαβαν, κατόπιν διαγωνισμού, την ετοιμασία μελέτης για την αξιοποίηση των 30 κρατικών τεμαχίων γης. Τα εν λόγω τεμάχια γης επιλέγηκαν για αποκρατικοποίηση από διυπουργική επιτροπή, αποτελούμενη από τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση των συμβούλων, που εξασφάλισε ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», αρκετά από τα 30 τεμάχια γης συνορεύουν μεταξύ τους, γι’ αυτό και ομαδοποιήθηκαν σε 18 με στόχο να γίνουν ενιαίες αναπτύξεις από ιδιώτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση τις τιμές του 2013, η αξία των 30 «φιλέτων» γης εκτιμήθηκε από το Τμήμα Κτηματολογίου στα €500,5 εκατ. Οι σύμβουλοι εκτίμησαν τα εν λόγω ακίνητα, σε τιμές Ιουλίου του 2015, στα €311,5 εκατ..

Η χρονική περίοδος του προγράμματος αξιοποίησης των κρατικών τεμαχίων επεκτείνεται μέχρι το έτος 2020, ενώ στο προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνεται και πρόνοια για «προστατευτικές περιόδους» με σκοπό να μην διαταραχθεί η αγορά ακινήτων.

Ειδικότερα, οι κυριότερες εισηγήσεις των συμβούλων για τους τρόπους αξιοποίησης των 30 κρατικών τεμαχίων γης συνοψίζονται στα πιο κάτω:

Περιοχή Χίλτον. Πρόκειται για δύο τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 26.000 τ.μ. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση των δύο ακινήτων, που εκτίμησαν στα €55 εκατ., για ανέγερση γραφείων, καταστημάτων και πολυτελών διαμερισμάτων.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παλιό ΓΣΠ. Αφορά δύο τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 13.330 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση των δύο ακινήτων, που εκτίμησαν στα €16 εκατ., για την ανέγερση καταστημάτων με συμπληρωματικά γραφεία και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Παλιό νοσοκομείο Λευκωσίας. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 36.385 τ.μ.. Προτείνεται ο διαχωρισμός σε οικόπεδα με νέες χρήσεις (οικιστικές και εμπορικές). Οι σύμβουλοι εισηγούνται τη μακροπρόθεσμη παραχώρηση του ακινήτου, που εκτίμησαν στα €21 εκατ.

Άγιοι Ομολογητές. Πρόκειται για δύο τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 22.000 τ.μ. Προτείνεται η ανέγερση ξενοδοχείου πολυτελείας (πέντε αστέρων) με χώρους στάθμευσης και υποδομές για συνέδρια. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση των δύο ακινήτων, τα οποία εκτίμησαν στα €21 εκατ. Σημειώνεται ότι, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή ενέκρινε αίτημα του υπουργείου Παιδείας για εξαίρεση 3.000 τ.μ. με σκοπό την ανέγερση κτηρίου για στέγαση της Κυπριακής Κρατικής Βιβλιοθήκης.

Αγλαντζιά. Πρόκειται για τρία τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 52.000 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται τη μακροπρόθεσμη παραχώρηση τους για διαχωρισμό τους σε οικόπεδα. Η αξία των ακινήτων εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €23 εκατ..

Κρατική Έκθεση. Οι χώροι της καταλαμβάνουν συνολικό εμβαδό σχεδόν 203.000 τ.μ. Για τα 55.000 τ.μ. προτείνεται η πώληση-κατασκευή και επαναμίσθωση με σκοπό την ανέγερση κυβερνητικών γραφείων και καταστημάτων για μίσθωση. Προτείνεται, επίσης, ο διαχωρισμός οικοπέδων από ιδιώτες σε έκταση 90.000 τ.μ. με μακροπρόθεσμη παραχώρηση. Η αξία της γης που προτείνεται για ανάπτυξη εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €26 εκατ..

Λατσιά. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 3.135 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του για διαχωρισμό οικοπέδων. Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €1,4 εκατ..

Αγλαντζιά. Πρόκειται για τρία τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση τους για διαχωρισμό οικοπέδων. Η αξία των ακινήτων εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €4,5 εκατ..

Μαρίνα – Λάρνακα. Αφορά δύο τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση των ακινήτων, που εκτίμησαν στα €23,8 εκατ. για την ανέγερση υψηλού επιπέδου οικιστικών μονάδων και γραφείων.

Πισσούρι. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 136.122 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του ακινήτου, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε από τους ίδιους στα €13,5 εκατ. για την ανέγερση υψηλού επιπέδου οικιστικών μονάδων και γραφείων.

Κάτω Πολεμίδια. Πρόκειται για τέσσερα τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 248.000 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση των ακινήτων, η αξία των οποίων εκτιμήθηκε στα €26 εκατ. για διαχωρισμό οικοπέδων.

Μοναγρούλι. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 112.450 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του ακινήτου, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα €4,8 εκατ. για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών.

Άγιος Τύχωνας. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 5.436 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του ακινήτου, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα €4 εκατ. για τον διαχωρισμό οικοπέδων.

Λεωφ. νέου λιμανιού – Λεμεσός. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 12.930 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του ακινήτου για μετατροπή του σε οικόπεδα. Η αξία του εκτιμήθηκε στα €4,4 εκατ.. >> Γερμασόγεια. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 84.282 τ.μ. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του ακινήτου για διαχωρισμό οικοπέδων. Η αξία του ακινήτου εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €7 εκατ.

Γεροσκήπου. Πρόκειται για δύο τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 150.000 τ.μ. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση τους για την ανέγερση υψηλού επιπέδου οικιστικών μονάδων και γραφείων. Η αξία τους εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €52,7 εκατ.

Πέγεια. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 78.931 τ.μ.. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του για οικιστική ανάπτυξη (κατοικίες για πώληση). Η αξία του εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €5,6 εκατ.

Παραλίμνι. Το εμβαδό του ακινήτου ανέρχεται στα 27.998 τ.μ. Οι σύμβουλοι εισηγούνται την πώληση του ακινήτου για οικιστική ανάπτυξη (κατοικίες για πώληση). Η αξία του εν λόγω τεμαχίου γης εκτιμήθηκε από τους συμβούλους στα €2,6 εκατ.

makeleio

Loading...

One thought on “ΤΩΡΑ! ΈΣΚΑΣΕ ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ! ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  1. καποιος says:

    οι εκτιμητες ανακοινωνουν παντα χαμηλοτερες τιμες γιατι υπολογιζουν και τις μιζες τους οποτε η πραγματικη τιμη συνολικα ειναι αυτη που εχει συμφωνηθει………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *