«Πρόκειται για παιχνίδι αισχροκέρδειας»
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης, αποκάλυψε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ελαιόλαδο μπορεί να φτάσει στο ράφι των σούπερ μάρκετ να πωλείται ακόμα και στα 24 ευρώ το λίτρο!
Παράλληλα, ανέφερε πως η αύξηση των τιμών που ξεκίνησε από τον Αύγουστο οφείλεται στις βιομηχανίες και όχι στα σούπερ μάρκετ.
Όπως ανέφερε σε ιστοσελίδα: «Όσον αφορά το λάδι συγκεκριμένα το κακό ξεκίνησε πριν τον Αύγουστο επειδή έβλεπαν ότι θα είναι μειωμένη η παραγωγή ελαιόλαδου στην Ελλάδα ξεκίνησαν οι βιομηχανίες που είχαν πάρει περσινά λάδια να ανεβάζουν τις τιμές στο ράφι.
Η αύξηση της τιμής δεν ξεκίνησε από το σούπερ μάρκετ. Ξεκίνησε από τη βιομηχανία άρα το σούπερ μάρκετ όσο πιο ακριβά αγόραζε λάδι τόσο πιο ακριβά πουλούσε.
Σήμερα έφτασε να πωλείται 15 ευρώ το περσινό λάδι. Ακόμα το ελαιόλαδο νέας εσοδείας δεν το έχουμε δει στο ράφι. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τα 24 ευρώ το λίτρο. Αν κατά μέσο όρο ο παραγωγός θα πουλήσει κατά μέσο όρο 10 ευρώ χονδρική τιμή και υπολογίσουμε επί τρία θα πάει 30 εγώ εκτιμώ ότι θα είναι σίγουρα στα 24 ευρώ. Πρόκειται για παιχνίδι αισχροκέρδειας».
«Στην συνάντηση που κάναμε με τον γενικό γραμματέα πριν έρθει ο υπουργός, ο κ. Σκρέκας, ρωτήσαμε πως είναι δυνατό να αγοράζουν σε άλλες χώρες ελληνικά προϊόντα όπως το λάδι και τη φέτα σε χαμηλότερη τιμή από ότι οι Έλληνες.
Αυτό που μας απάντησε είναι ότι είναι ότι όσον αφορά την φέτα είναι προωθητικές ενέργειες για να μάθουν οι Γερμανοί για παράδειγμα να τρώνε φέτα. Και απαντάμε δέκα χρόνια κάνουμε προωθητική ενέργεια την οποία πρέπει να την πληρώνει ο Έλληνας;», ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), κος Γιώργος Λεχουρίτης.
pronews.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Παρτον εναν βαρατον πανω στον αλλον ειστε παλιομουνα πτυχιο στο ψεμμα και στην απατη εχετε
Πολύ απλά, όσοι δεν έχουμε δικές μας ελιές δε θα μαγειρεύουμε με λάδι, όπως δε μαγείρευαν και οι πρόγονοί μας που ήταν από ορεινές περιοχές που δεν ευδοκιμούσαν οι ελιές. Είχαν άλλους τρόπους μαγειρέματος και κάνανε πεντανόστιμα φαγητά με λίγο λίπος που φύλαγαν από το χοιρινό, το αρνί, την κότα που έσφαζαν. Ευκαιρία να τους ξανανακαλύψουμε! Επίσης μπορεί το ελληνικό λάδι να είναι ανωτέρας ποιότητας, αλλά κάποιοι εισαγωγείς θα βρουν ευκαιρία να φέρουν από άλλες περιοχές της μεσογείου φτηνότερο.