Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
17:29 - 25/04/2017

ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ

 

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΕΟΣ!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατάει η Γερμανία τα έγγραφα που αναφέρονται στις επανορθώσεις προς την Ελλάδα λόγω της ναζιστικής κατοχής. Την αποκάλυψη κάνουν οι ιστορικοί Καρλ Χάιντς Ροτ και Χάρτμουτ Ρίμπνερ, συγγραφείς του βιβλίου «Το χρέος των επανορθώσεων – Υποθήκες της γερμανικής κατοχικής κυριαρχίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Η απαγόρευση πρόσβασης στα έγγραφα αυτά δόθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, όταν η Ελλάδα έβαλε για πρώτη φορά στη Βόννη (τότε πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας) θέμα αποζημιώσεων, και επεβλήθη από τον τότε Χριστιανοδημοκράτη καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ, η δε κωδικοποίηση έγινε 20 χρόνια μετά, από τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Βίλι Μπραντ. Μάλιστα, επί των ημερών του (1971 – 1972) είχε γίνει μια αυστηρά μυστική συζήτηση για το θέμα των αποζημιώσεων, στην οποία μετείχαν όλα τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης του Βίλι Μπραντ, όπου αποφασίστηκε να μη μας δοθούν οι αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τους δύο συγγραφείς, το συνολικό ύψος των επανορθώσεων (για υλικές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες) που οφείλει η Γερμανία σε όλες τις χώρες στις οποίες μπήκαν χιτλερικά στρατεύματα ανέρχεται σε 5,866 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσόν το οποίο είναι δύο φορές πάνω από την απόδοση της γερμανικής οικονομίας, με στοιχεία του 2015, και δεν μπορεί να ξεπληρωθεί ποτέ. Ως προς το ποσόν που αντιστοιχεί στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι είναι 185,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Και μέχρι τώρα η Γερμανία έχει πληρώσει στην Ελλάδα μόλις 663,8 εκατ. ευρώ, ποσόν που δεν αντιστοιχεί ούτε σε μισή ποσοστιαία μονάδα της συνολικής οφειλής προς τη χώρα μας.
hellasforce.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ~~~ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  • ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ; 04/26/2017 @ 10:38 ΜΜ

   ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ;

 2. Ανώνυμος 04/25/2017 @ 5:51 ΜΜ

  θα μας τα δώσουν όλα μαζεμένα όταν έρθει η ώρα, η Ελλάδα θα δικαιωθεί κι όταν λέμε Ελλάδα εννοούμε όλους αυτούς που την τίμησαν ακόμα και με το αίμα τους και την ζωή τους, και είναι πολύ το αίμα!

 3. Ανώνυμος 04/25/2017 @ 5:54 ΜΜ

  βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία που δεν είναι η μόνη φυσικά, υπάρχουν και φρικιαστικότερες από τα εγκλήματα που έκαναν, θα αισθανόμουν τουλάχιστον ντροπή να προέρχομαι από τη γενεά αυτών που κρατούν το τουφέκι…αλλά…εγώ είμαι Ελληνας! Ευτυχώς! Γι αυτό είπα για ντροπή

 4. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ 04/25/2017 @ 8:44 ΜΜ

  σωθήκαμε μαγκες…..αλλα μια στιγμή…..πρωτα θα μας δώσουν την Πόλη και μετα θα μας δωσουν τις αποζημιώσεις? ….ή τ αντίστροφο?…..δε μπορεις να πεις έχουμε να παίρνουμε….έχουμε μέλλον ….

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 04/25/2017 @ 10:46 ΜΜ

  Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΜΑΚΡΥΣ. ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΙΓΩΡΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.
  thehistoryofgreece.blogspot.gr/p/blog-page_1206.html
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ. ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.
  Χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα της Έκθεσης των Καζαντζάκη, Κακριδή, Καλιτσουνάκη: «Εκ των εκτελεστών άλλοι μεν απεχώρησαν εις τον Κρεββατάν και άλλοι έμειναν εις τον Αμιράν, εγκατασταθέντες δε εις μίαν αυλήν ολίγον απέχουσα από του τόπου της εκτελέσεως ήρχισαν να τρώγουν και να διασκεδάζουν περιπαίζοντες και τας ολοφυρομένας γυναίκας και μιμούμενοι τας κραυγάς της απελπισίας των «Παναγιά μου, Παναγιά μου!». Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν το έργο τους στον Κρεββατά: «Μετά την εκτέλεσιν συνεκεντρώθησαν εις τον Κρεββατάν και τα εκτελεστικά αποσπάσματα Βαχού, Αμιρών και Κεφαλοβρύσου και υπό τους ήχους φωνογράφου ήρχισαν να διασκεδάζουν επί του δώματος του Γ. Ζωάκη και έπειτα μεθυσμένοι κατελθόντες εχόρευαν επί των πτωμάτων των εκτελεσθέντων φωνάζοντες “Χάιλ Χίτλερ” και “Ζήτω η Γερμανία” (ελληνιστί).».

 6. ΑΣΧΕΤΟΣ 04/26/2017 @ 12:01 ΠΜ

  Προβοκατόρικο το αρθρο. Απο που προκυπτει οτι οι Γερμανοι εχουν δωσει μεχρι τωρα τα μισα απο τα χρέη. Ελεος πια με τα αδωνιτικα παπαγαλάκια

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*