ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Επίθεση χάκερς σε νοσοκομεία της Αττικής – Μπλόκαραν τις διοικητικές υπηρεσίες

· Κατοχικά Νέα

Σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, μεταξύ των οποίων το Σωτηρία και Ασκληπείο της Βούλας το βράδυ της Δευτέρα 17 και Τρίτης 18 Ιανουαρίου, επιτέθηκαν χάκερς.

Πρόκειται για τρία από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος της πανδημίας. «Οι χάκερς μπλόκαραν τα αρχεία των νοσοκομείων και το πρώτο μέλημα ήταν να θωρακιστεί το firewall δηλαδή να δημιουργηθεί τείχος ασφαλείας έναντι των εισβολέων. Ο server για τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο φιλοξενείται στο control room της 1ης ΥΠΕ, για το ΝΙΜΤΣ δεν έχω εικόνα καθώς είναι ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας», λέει στο iefimerida ο κ. Σταθης.

Νέκρωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων
Η επίθεση στην ουσία νέκρωσε τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων. «Σε διοικητικό επίπεδο έχουν κλειδώσει όλα τα αρχεία και οι απαραίτητες εργασίες γίνονται χειρόγραφα αυτές τις μέρες», επισημαίνει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τους δράστες.

«Έχει ήδη επιληφθεί η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας καθώς πρόκειται για θέμα ασφαλείας της χώρας», τονίζει ο κ.Στάθης. Την ίδια ώρα η εταιρεία που διαχειρίζεται τον server επιχειρεί να δημιουργήσει back up ώστε να προστατευτούν τα αρχεία. Ο server στο control room της 1ης YΠΕ λειτουργεί από το 2003 υποστηρίζοντας το Σωτηρία αλλά και το Ασκληπιείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

paraskhnio.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΕΛΛΑΔΑ

Θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο 2026; Τα σημεία έντασης, οι κόκκινες γραμμές και τα σενάρια

ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο Αθήνας: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός επέκτασης – Αλλάζει το σχέδιο καθώς η κίνηση ξεπερνά τις προβλέψεις

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία 3 δισ. ευρώ για πολυεπίπεδη αεράμυναΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Η συνεργασία Ελλάδας–Ισραήλ προωθεί κοινούς στόχους ασφάλειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά