ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Επικίνδυνος ιός χτυπά smartphones και tablets

· Κατοχικά Νέα

Ιός χτυπά smartphones και tablets. Εμφανίζεται ως μήνυμα από την Ελληνική Αστυνομία. Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προσβάλει τη συσκευή σας.

Την προσοχή των κατόχων smartphones εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με κακόβουλο λογισμικό το οποίο προσβάλει συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εμφανίζοντας μήνυμα ότι τα αρχεία έχουν κλειδωθεί από την αστυνομία και πως για το ξεκλείδωμα τους απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

Έχουν υπάρξει καταγγελίες σε πολλές χώρες για το κακόβουλο αυτό λογισμικό, το οποίο με κατάλληλους μηχανισμούς εντοπισμού θέσης αναγνωρίζει τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης και εμφανίζει αντίστοιχο μήνυμα από την Εθνική Αστυνομία του εκάστοτε κράτους. Η διανομή του συγκεκριμένου λογισμικού γίνεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων και διαφημίσεων, ενώ προσβάλλει κυρίως συσκευές με λειτουργικό “Android”. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, όμως, προσβάλλει και συσκευές που λειτουργούν με άλλο λειτουργικό, καθώς και tablets.

Όπως επισημαίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κακόβουλο λογισμικό δεν κλειδώνει πραγματικά τα αρχεία και μπορεί να απομακρυνθεί με απλές διαδικασίες, σε αντίθεση με αντίστοιχα κακόβουλα λογισμικά τα οποία προσβάλλουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κρυπτογραφούν τα περιεχόμενα αρχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι πολίτες δεν πρέπει να καταβάλουν το χρηματικό ποσό και συνίσταται η άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τηλεφωνικό αριθμό 111 88 για βοήθεια.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρακολουθεί το φαινόμενο και θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με οποιοδήποτε νεότερο στοιχείο περιέλθει σε γνώση της σχετικά με το κακόβουλο αυτό λογισμικό.

πηγή:thetoc.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

STRANGER-VOICE

🍔 CHIBUSA — ΤΟ STREET FOOD ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΟΧΗ!

Δημόσιες υπηρεσίες – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

Στάσεις εργασίας στις εφορίες: Πανελλαδικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως την απεργία της 25ης Νοεμβρίου

Πληρωμές και ευρώ – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 71,78 εκατ. ευρώ σε 83.420 δικαιούχους από 19 έως 23 Οκτωβρίου – Όλες οι πληρωμές

3 απαντήσεις στο “Επικίνδυνος ιός χτυπά smartphones και tablets”

  1. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 2015. ΤΩΡΑ…ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝΕ ΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ;

    • υπαρχει εδω και χρονια στους υπολογιστες.εμενα με εχει μπλοκαρει κανα δυο φορες
      αλλα εφυγε ευκολα με δυο τρια ρισετ,και σαρωση.
      Ωραιο νουμερακι εχει η διωξη 11188?

      • ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΑ…. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ !!!
        ΤΥΧΑΙΟ : ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *