Επιδημία ψώρας σε ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη που φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Επιδημία ψώρας σε ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη που φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Αναρμόδιο για απολύμανση δήλωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με την καταγγελία τα κρούσματα εκδηλώθηκαν σε ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης πρίν από περίπου 15 ημέρες
Σε μια σοβαρή καταγγελία για επιδήμια ψώρας σε ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται πρόσφυγες στη Νέα Μάκρη προχώρησε το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο Βύρωνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα πρώτα κρούσματα εκδηλώθηκαν πρίν από περίπου 15 ημέρες ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ αν και ενημερώθηκε «δήλωσε πλήρη αναρμοδιότητα για την λήψη μέτρων πρόληψης και απολύμανσης του χώρου».

Η καταγγελία των υπευθύνων του κοινωνικού ιατρείου έχει ως εξής:

Στην ομάδα προσφύγων, η οποία φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Marathon Beach (Μαραθων Μπητς)
στη Νέα Μάκρη στα πλαίσια προγραμμάτων της ΜΚΟ PRAKSIS, εκδηλώθηκε επιδημία ΨΩΡΑΣ η οποία ήδη έχει προσβάλλει σημαντικό αριθμό των εκεί προσφύγων. Η ασθένεια έχει εκδηλωθεί πριν από 12-15 ημέρες ίσως και περισσότερο…


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ειδοποιήθηκε πριν από ορισμένες ημέρες για την εκδήλωση της μεταδιδόμενης και επώδυνης αυτής ασθένειας δήλωσε πλήρη αναρμοδιότητα (!…) για την λήψη οποιοδήποτε μέτρων πρόληψης και απολύμανσης του χώρου, ή δε κεντρική διοίκηση της ΜΚΟ PRAKSIS, με την οποία το Κοινωνικό Ιατρ. Φαρμακείο Βύρωνα επικοινώνησε σήμερα για να την ενημερώσει σχετικά, δεν φαίνεται ότι είχε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα αυτό, δηλ. για τα ζητήματα θεραπείας των ασθενών που είχαν προσβληθεί από ψώρα, την αγορά και διάθεση των απαραίτητων φαρμάκων, τα ζητήματα απολύμανσης του χώρου, των ρούχων των ασθενών και άλλων αναγκαίων ενεργειών για την αποτροπή μετάδοσης της ασθένειας και την προστασία των προσφύγων από την επώδυνη αυτή και μολυσματική ασθένεια!

Ας σημειωθεί ότι η PRAKSIS όπως και άλλες «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ εισπράττουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την καθολική περίθαλψη των προσφύγων και όχι μόνο. Πρέπει να σημειωθεί ότι αλλά παρά το γεγονός ότι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα για την φροντίδα των προσφύγων, αντί να διαθέσουν τα κονδύλια αυτά για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, αξιοποιούν την ύπαρξη των Κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων για να πάρουν από αυτά δωρεάν φάρμακα για τους πρόσφυγες!….
Το ΚΙΦΒ όπως είχε καθήκον ειδοποίησε σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο και ζήτησε την άμεση παρέμβασή του καθώς και την PRAKSIS, η οποία έχει βαριές ευθύνες για την ΜΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ και την μη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την αποτροπή εξάπλωσης της ψώρας και την θεραπεία όσο και ανακούφιση των δυστυχισμένων προσφύγων, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Συρία και τις άλλες χώρες της Ευρασίας καθώς και των αντιδραστικών πολιτικών της Ε.Ε.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ αδιαφόρησε και αρνήθηκε να δώσει το παρόν στις εστίες που έμαθε ότι εκδηλώθηκε η ψώρα στους πρόσφυγες καθώς και τον οικονομικό και γενικότερο έλεγχο όλων των ΜΚΟ που έχουν αναλάβει την περίθαλψη των προσφύγων.

Διευκρίνιση από το Κοινωνικό Ιατρείο: Υπεύθυνος ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και όχι η PRAKSIS

Με νεώτερη ανακοίνωσή του, ωστόσο, το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Βύρωνα διευκρινίζει ότι υπεύθυνος για τη φιλοξενία στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης είναι ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) και όχι η ΜΚΟ PRAKSIS.

H διευκρινιστική ανακοίνωση ακολουθεί:

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΚΙΦ Βύρωνα, την οποία και υπογράφω, υπήρξε σοβαρό λάθος εξ αιτίας λαθεμένης πληροφόρησης σχετικά με τον υπεύθυνο φοράς ευθύνης της περίθαλψης των προσφύγων του ξενοδοχείου.

Τό τμήμα του ξενοδοχείου MAΡΑΘΩΝ ΜΠΗΤΣ στην Νέα Μάκρη, στο οποίο εκδηλώθηκε η ασθένεια της Ψώρας σε έναν αριθμό προσφύγων, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της ίδιας της PRAKSIS, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗ και συνεπώς δεν έχει σχέση ή ευθύνη με τους ασθενείς που επλήγησαν απο την ψώρα.

Όπως διευκρινίστηκε, σε αυτό το τμήμα του ξενοδοχείου, την ευθύνη έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Συνεπώς ο ΔΟΜ ήταν και είναι ο αρμόδιος υποτίθεται φορέας να ενεργήσει άμεσα για να αντιμετωπιστουν οι επώδυνες συνέπειες της αναφερόμενης ασθένειας και να θεραπευτούν όσοι πρόσφυγες έχουν πληγεί απο την ασθένεια της ψώρας

Για το θέμα αυτό θα παρακαλουθήσουμε τις εξελίξεις και θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη.

taneamas.gr

Loading...

2 thoughts on “Επιδημία ψώρας σε ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη που φιλοξενούνται πρόσφυγες.

  1. tasos says:

    ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΥΩ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ…ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ.

  2. stanley says:

    Μα αν αγορασουν οι ΜΚΟ φαρμακα με τα κονδυλια που εισπρατουν,και δεν τα παρουν δωρεαν απο τα κοινωνικα ιατρεια, πως θα μεινουν χρηματα για τους μπαφους των αναρχοαπλυτων αλληλεγγυων……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *