in

ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΡΕΙΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Κανείς δεν προβληματίζεται από την εισβολή των ισλαμιστών λαθροπροσφύγων σε στρατηγικά σημεία της περιοχής Δερείου; Στήθηκαν «χωριά» από το πουθενά – Πρέπει ΑΜΕΣΑ να εκδιωχθούν – Φόβος επικρατεί στους ντόπιους κατοίκους

Το ότι επικρατεί βαθύς ύπνος και αδιαφορία των πάντων στον ακριτικό νομό Έβρου, το έχουμε διαπιστώσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τώρα όμως, με την Τουρκία που αφού εξοπλίσθηκε σαν αστακός, απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατ. Μεσόγειο, ενώ θεωρεί προτεκτοράτο της την Δυτική Θράκη – όλα μέσα στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδος» – θα έπρεπε οι κεραίες μας να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες.

Τα ρεπορτάζ των Αθηναϊκών Τηλεοράσεων, μας κάνουν λόγο για αύξηση των ροών λαθρο-προσφύγων από τα τουρκικά παράλια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Όμως, δεν μας λένε λέξη για τις ροές που σημειώνονται από τα σύνορα του Έβρου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Δημοσιογράφου Γεράσιμου Χουντάλα στο pronews.gr.

***

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στο νομό Εβρου από τις μαζικές εισόδους αλλοδαπών παράνομων μεταναστών, μουσουλμάνων στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι οποίοι πλέον έχουν εγκατασταθεί στα ορεινά του νομού στο μέσον της απόστασης του ορεινού επαρχιακού δρόμου Σάπες-Διδυμότειχο ή Ορεστιάδα και μάλιστα στην περιοχή όπου στενεύει η ελληνική επικράτεια (μόλις 20 χλμ. πλάτος, από τα ελληνοτουρκικά μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα).

Εκεί υπάρχει ένας αριθμός χωριών που κατοικούνται σχεδόν αποκλειστικά από μειονοτικούς: Το Μεγάλο και το Μικρό Δέρειο, ο Πετρόλοφος, η Σιδηρώ, η Ρούσσα, το Γονικό, το Άνω και Κάτω Μικράκιο, ο Κισσόs, το Σιδηροχώρι, τα Ουράνια και η Αγριάνη.

Ολόκληρα «χωριά» μέχρι και 500 ατόμων, έχουν εμφανιστεί από το «πουθενά» βασικά από την περιοχή ανάμεσα σε Σουφλί και Λάβαρα και όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων, οι περισσότεροι λεηλατούν και κλέβουν τους ντόπιους, ενώ η κατάσταση σε ότι αφορά την ασφάλεια των ντόπιων είναι απλά τραγική.

Κλέβουν ζώα από τα μαντριά της περιοχής, τα σφαγιάζουν και τα μαγειρεύουν, ρημάζουν τους κήπους και τα μποστάνια των χωρικών και κλέβουν οτιδήποτε υπάρχει σε αγροικίες ή στις περιφέρειες των χωριών

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν έρθει σε επαφή με ντόπια μειονοτικά στοιχεία τα οποία τους «καθοδηγούν» και τους κατευθύνουν στο «έργο» τους αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Πλέον ο μουσουλμανικός πληθυσμός έχει διπλασιαστεί και φτάνει τις 10.000 άτομα!

Τελείως συμπτωματικά η εφεδρεία στην περιοχή είναι η η XXI Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία θα πρέπει να προωθηθεί από την περιοχή Κομοτηνής όπου και στρατοπεδεύει, μέσα από το ορεινό δρομολόγιο Σάπες-Μέγα Δέρειο-Ορεστιάδα για να φτάσει κάποτε (αν φτάσει ποτέ…) στην πρώτη γραμμή και να περάσει μέσα από αυτές τις μειονοτικές μουσουλμανικές ή «προσφυγικές» μάζες.

Ουδείς φαίνεται να ασχολείται σοβαρά με το θέμα απομάκρυνσης των μουσουλμάνων αλλοδαπών από την περιοχή. Το πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί σε μια κρίση με τη Τουρκία δεν είναι πολύ δύσκολο να το φανταστούμε…

Γ. Χ.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή του Δερείου, έχει δημιουργήσει φόβο στους κατοίκους, που έλεγαν:

«Φοβόμαστε να κινηθούμε στους δρόμους τα βράδια – Πως θα πάνε αύριο τα παιδιά μας στα σχολεία;

– Αυτοί που ήλθαν, βάζουν πέτρες και κορμούς δέντρων για να σταματήσουν αυτοκίνητα και να ζητούν χρήματα, για να τα αφήσουν να περάσουν, κ.λπ.».

Εμείς όμως θέτουμε ένα απλό ερώτημα:

Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί οι …δυστυχισμένοι (με γεμάτες τις τσέπες για αμοιβή των διακινητών «δουλεμπόρων» και τα ακριβά κινητά τηλέφωνα στα χέρια τους) επιθυμούν να περάσουν μέσω Ελλάδος στην Ευρώπη.

Ποιος ο λόγος να στήσουν «χωριά» σε στρατηγικά σημεία του ορεινού όγκου του Έβρου;

Μήπως κρύβεται κάτι άλλο;

Μήπως εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία;

Μήπως πρέπει να ετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα;

Ό,τι και να συμβαίνει, οι υπηρεσίες Ασφαλείας πρέπει να κινηθούν πάραυτα, για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή τους από τον Έβρο.

Με την Εθνική Ασφάλεια, δεν επιτρέπει να γίνονται παιχνίδια.

Περιμένουμε.

Σ. Κ.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποδοπατήθηκαν πιστοί στο Ιράκ: Δεκάδες νεκροί

Μετα την χθεσινη επιθεση στον σερβερ μας το απογευμα…