Έως 2 Ιανουαρίου η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας και η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Έως 2 Ιανουαρίου η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας και η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 αλλά και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους καθώς η καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης των Τελών ή κατάθεσης των πινακίδων συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη ημέρα για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Οπότε η Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 αποτελεί την τελευταία ημέρα εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας χωρίς να επιβληθεί πρόστιμο όπως επίσης και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στις κατά τόπους εφορίες.

Άλλωστε από τη στιγμή που έχει παραταθεί η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2017 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαγορευθεί η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας την τελευταία ημέρα εξόφλησής τους…

Επίσης καταληκτική προθεσμία καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας ρυθμίζεται βάσει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε.7. της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του νόμου 4093/2012 η οποία αναφέρει τα εξής:


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«1. Η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του ν. 2362/1995 (Α’ 247) «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις».*

Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράττονται κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31 η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους εκείνου στο οποίο αφορούν. […]».

*[Σημείωση: Από 01-01-2015 ισχύει ο 4270/2014 “Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) – δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις.”]

Η 31η Δεκεμβρίου 2016 συμπίπτει με μη εργάσιμη ημέρα (σ.σ. Σαββάτο). Για τη συγκεκριμένη υποχρέωση (σ.σ. καταβολή τελών κυκλοφορίας) δεν έχουν ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Φ.Δ., μιας και τα τέλη κυκλοφορίας είναι εκτός πεδίου ρύθμισης του συγκεκριμένου νόμου. Για τα τέλη κυκλοφορίας —αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία καταβολής— ισχύει η διάταξη του άρθρου 242 του Αστικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο: «Η προθεσμία λήγει όταν περάσει ολόκληρη η τελευταία ημέρα και, αν είναι κατά το νόμο εορτάσιμη, όταν περάσει ολόκληρη η επόμενη εργάσιμη».

Συνεπώς κατά την άποψή μας εφόσον η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας συμπίπτει με αργία ή μη εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα, η λήξη της παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα όπως ορίζει ο Αστικός Κώδικας ήτοι εν προκειμένω στις 2.1.2017.

Να θυμίσουμε ότι το πρόστιμο της εκπρόθεσμης καταβολής είναι ίσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας, οπότε κανείς δεν θέλει να ρισκάρει τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή και να επωμιστεί το «τσουχτερό πρόστιμο».

enikonomia.gr

Loading...

3 thoughts on “Έως 2 Ιανουαρίου η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας και η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

  1. Ανώνυμος says:

    Τι μακακία και αυτή να βάζουν όρια και ημερομηνίες στην πληρωμή των τελών,γιατί δηλαδή να μην μπορεί κάποιος να τα πληρώσει και μέσα στο νεο έτος; Βασικά για το πρόστιμο το βρήκαμε τώρα κάθε σιχαμένος καινούριος υπουργός να βάζει πρόστιμα όπου γουστάρει και όπως γουστάρει,που θα πάει,θα γυρίσει κάποτε ο τροχός….Πάντως αυτοί που δεν πλήρωσαν έως τώρα δεν πρόκειται να σας πληρώσουν κύριοι σιχαμένοι…

  2. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. says:

    ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΕΙΣ , ΟΧΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΠΙΤΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, ΟΧΙ ΡΕ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΕΙ Η ΒΡΟΧΗ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ, ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΑ. ΟΥΤΕ ΤΕΛΗ, ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΤΕΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΒΕΖΝΙΝΗΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΗΣ ΑΛΗΤΟΕΛΙΤ, ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΦΑΝΟΠΟΙΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΛΕΕΙ ; 150 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟY ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ 5 ΕΤΗ; ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ 30 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ KAI ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ, ΔΙΩΞΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Η ΔΑΝΕΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΗΠΙΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΒΑΜΠΙΡ. ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΣΚΕΨΟΥ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΖΩΗ ΟΞΥΓΟΝΟ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ, ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ. ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΖΟΥΜΕ Σ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΛΗΣΤΑΡΧΙΚΟΥ ΧΑΜΑΙΤΥΠΙΟΥ. ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ.
    ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΟΙΛΗ ΓΗ.
    ΑΛΦΑ ΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *