“Ένα γράμμα στον παλιό συμμαθητή… το Jason-Αντιγόνη”

Εξαιρετικά αποκαλυπτικό είναι το κείμενο που ακολουθεί. Το DP είχε την τύχη να εντοπίσει συμμαθητή μιας από τις πλέον γραφικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ελληνικής επικαιρότητας, αγαπημένο – ή ακόμα και… προστατευόμενο – γνωστού κηφήνα που παρεπιδημεί το Μέγαρο Μαξίμου ο οποίος δείχνει μέσα στο θολό μυαλό του να φιλοδοξεί να επηρεάσει την κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας: «Το Τζέισον-Αντιγόνη»!

Όσα ακολουθούν είναι μια επιστολή που του απευθύνει μετά από ισχυρές πιέσεις που του ασκήσαμε, έχοντας τον στόχο να αποδομήσουμε την όποια σημασία έχει αυτό το πρόσωπο στα μάτια των λίγων, θέτοντάς το στις πραγματικές διαστάσεις του. Προς τιμήν του, ο «επιστολογράφος» το πράττει με χαρακτηριστική ευγένεια, διάθεση αυτοκριτικής και προσπάθεια να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Σε κάθε περίπτωση ΟΧΙ για να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του καθένα να είναι γραφικός, αλλά για να μη δημιουργούνται επικοινωνιακά ψευδέστατες εικόνες, οι οποίες τείνουν να εξισώσουν παρακμιακά νεοελληνικά φαινόμενα, σχεδόν με τον χαρακτηρισμό «αντιστασιακός»…

Αγαπητέ μου Jason-Αντιγόνη,
Θα ξεκινήσω το γράμμα μου ζητώντας συγγνώμη:

Δυστυχώς, καθώς ήμασταν τρία χρόνια συμμαθητές στο Γυμνάσιο, γνωρίζω το πραγματικό σου όνομα και ΔΕΝ μπορώ να σε προσφωνήσω σε ουδέτερο φύλο όπως επιθυμείς, αλλά και νομίζω ότι θα δυσκολευτούν πολλοί άνθρωποι να το κάνουν. Είναι αρκετά υποτιμητικό για έναν άνθρωπο να τον αποκαλείς έτσι. Τα ουδέτερα χρησιμοποιούνται κυρίως για αντικείμενα. Θέλεις να είσαι τέτοιο;

Επιπλέον έχεις κάνει το «λάθος» να φωτογραφηθείς με ελάχιστα ρούχα καταμεσής στο Σύνταγμα, οπότε, καταλαβαίνεις τί θέλω να πω… Πέραν της υποτίμησης που συνεπάγεται ο ουδέτερος προσδιορισμός, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, βιολογικοί: Ο κανόνας στη φύση είναι τα δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, όπως ενδεχομένως θα θυμάσαι από τη Βιολογία που μας δίδαξε η υπέροχη εκείνη καθηγήτρια.

Bιολογικά και μόνο μιλώντας, η διαφορά μας με τις γυναίκες είναι ένα χρωμόσωμα, το Υ. Οι άνδρες έχουμε ένα ζεύγος αποτελούμενο από ένα Χ κι ένα Υ χρωμόσωμα και οι γυναίκες ένα ζεύγος αποτελούμενο από δύο Χ χρωμοσώματα.

Εκτός του κανόνα όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που προκύπτουν από τους ίδιους τους νόμους που διέπουν το χάος και την τυχαιότητα. Κατά συνέπεια γεννιούνται άνθρωποι με ΧΧΥ ή ΧΥΥ ή ΧΧΧ κτλ χρωμοσώματα, οι οποίοι χαρακτηρίζονται με τον γενικό όρο ίντερσεξ, αλλά δεν θα επεκταθώ περισσότερο, νομίζω εξάλλου πως γνωρίζεις πολύ καλύτερα αυτούς τους ορισμούς.

Αυτό που έχει σημασία να πω είναι πως όντως, κάποιοι εξ αυτών δικαιούνται να μιλάνε για ουδετερότητα φύλου λόγω των φυσικών τους χαρακτηριστικών. Δεν ξέρω στ’ αλήθεια πως είναι να ζει κανείς με αυτήν την κληρονομιά. Σίγουρα η ζωή του ανθρώπου αυτού, θα είναι ένα βασανιστήριο, απλούστατα γιατί θα βίωνε κάθε μορφή απόρριψης από την κοινωνία.

Οποιαδήποτε συναναστροφή και κοινωνικοποίηση θα ήταν δύσκολη. Το bullying στο σχολείο, θα ήταν πολύ πιθανό. Καμία αγέλη ζώων, δεν αποδέχεται εύκολα το διαφορετικό. (Αγέλη ζώων είναι κατά κύριο λόγο μια παρέα παιδιών, άσχετα εάν στη συνέχεια μέσω της παιδείας προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στοιχεία πολιτισμού και να φτιάξουμε Ανθρώπους. Συνήθως η παιδεία αποτυγχάνει και γίνεται απλώς εκπαίδευση. Έτσι, στην καλύτερη περίπτωση, απλώς ντύνουμε με πολιτισμό ή δημοκρατία, την κάθε ζωώδη αντίδρασή μας.)

Επιστρέφοντας πάντως σε όλη αυτήν την κουβέντα με τα χρωμοσώματα, βιολογικά είσαι άνδρας, δηλαδή ένας άνθρωπος με χρωμοσώματα ΧΥ. Αυτό προσδιορίζει η αστυνομική μας ταυτότητα και όχι το τί θα θέλαμε να είμαστε, ή την ψυχολογική μας κατάσταση, ή την αντιδραστικότητά μας.

Θυμάμαι επίσης πως μάλλον σε έλκυαν σεξουαλικά οι άλλοι άνδρες. Λέω “μάλλον”, διότι σε αυτήν την ηλικία (αρχές εφηβείας) η σεξουαλική μας ταυτότητα δεν έχει ακόμη πλήρως εκδηλωθεί. Πάντως έτσι φαινόταν. Προσφάτως δήλωσες πως σε ελκύουν και τα δύο φύλα.

Μια χαρά. (Μεταξύ μας, αν θες τη γνώμη μου, αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους, απλώς δεν έχουν τη δύναμη και την ειλικρίνεια να το παραδεχτούν. Σκέφτονται τί θα πει η αγέλη που σου ‘λεγα πριν).

Εν πάσει περιπτώσει, φαίνεται πως ΔΕΝ είσαι ίντερσεξ άτομο. Παρόλα αυτά, επειδή εγώ προσπαθώ να μπω στη θέση αυτών των ιδιαίτερων ανθρώπων, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να συμβαίνει είναι, να είμαι ίντερσεξ και να βλέπω έναν τύπο σαν κι εσένα, που ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για άνδρα με αμφίφυλες προτιμήσεις και έντονα στοιχεία ναρκισσισμού, να θέλει να αποδείξει σε όλη την κοινωνία ότι απλώς είναι ουδέτερου φίλου και όλα αυτά τα κάνει γιατί δυσφορεί με την συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση.

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή κυρίως τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη (αλλά και άλλα περιστατικά), ήρθε στο προσκήνιο το θέμα του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Ισχυρίζεσαι σε μια συνέντευξή σου ότι λόγω της ιδιαιτερότητας σου, στα χρόνια του Γυμνασίου ήσουν ένα τέτοιο θύμα.

Να σου πω κάτι Ιάσωνα Δ. Δεν ήμουν και το καλύτερο παιδί στην τάξη. Ήμουν ένα αρκετά ανασφαλές παιδί, ωστόσο πειραχτήρι. Έψαχνα ακόμη και τσάντες στα διαλείμματα, έκλεβα λευκώματα από τις κοπέλες, έβαζα κόλλα στις καρέκλες τους για να προσφερθώ μετά να τις βοηθήσω να τη βγάλουν από τον πισινό τους, διέλυα την τάξη στα διαλείμματα παίζοντας ποδόσφαιρο με το σφουγγάρι και ένα σωρό άλλες ανωριμότητες.

Όταν έπεφτε η καμπάνα έκανα τον ψόφιο κοριό και το έπαιζα καλό παιδί (με μεγάλη επιτυχία στους καθηγητές). Τέτοιος ήμουνα. Γενικά ήμασταν ένα πολύ ανήσυχο τμήμα και οι καθηγητές τραβούσαν τα μαλλιά τους.

Μου την έδινε λίγο αυτή η κατάσταση, παρόλο που συμμετείχα κι εγώ στην καφρίλα, γιατί κάπου κατά βάθος καταλάβαινα ότι οι γονείς μας πλήρωναν έστω και το μειωμένο ποσό της υποτροφίας, για να πηγαίνουμε σε αυτό το ιδιωτικό σχολείο, που μάλλον ήταν και το καλύτερο της χώρας. Δεν είναι πια.

Παρόλα αυτά, δεν ξέρω πού το έφαγες το bullying. Θυμάμαι να είσαι ένας μόνιμα αντιδραστικός τύπος, υπεροπτικός, σταθερό πνεύμα αντιλογίας, έτοιμος να καρφώσεις κάποιον, έτοιμος να ανταγωνιστείς και να φανείς.

Το αν σου άρεσαν τα αγόρια και έκανες περισσότερο παρέα με κορίτσια, ήταν το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε εμένα προσωπικά και απ’ ότι θυμάμαι και τους υπόλοιπους. Εννοείται δεν σε συμπαθούσα και απ’ ότι θυμάμαι ίσχυε και για πολλούς αυτό.

Όταν το παράκανες με την συμπεριφορά σου, θυμάμαι μετέτρεπα το επίθετό σου σε θηλυκό για να σε προσφωνήσω κοροϊδευτικά, ήταν κάτι που θεωρούσα ότι θα σε πείραζε (κάποιες φορές σε πείραζε). Εντάξει, αυτό δεν λέγεται bullying όμως, ανωριμότητα είναι.

Τώρα αν έφαγες συστηματικά bullying στο σχολικό ή κάπου αλλού (μιλάω για τον εκφοβισμό), τότε πάω πάσο και σου ζητώ συγγνώμη. Υπάρχει και η περίπτωση να εννοούμε κάτι άλλο οι δυο μας με τη λέξη bullying, καθώς είθισται να μετατρέπουμε τους όρους σε «λάστιχο», όταν γίνουν της μόδας.

Εν πάσει περιπτώσει, τελειώνοντας, θα μεταφέρω κάποια πράγματα που έχω διαβάσει από την επιστήμη της ψυχολογίας. Όλοι οι άνθρωποι χτίζουμε την προσωπικότητα μας πάνω σε μνήμες και βιώματα που έχουμε και με βάση βέβαια και την γενετική μας κληρονομιά.

Όσον αφορά την προσωπικότητά μας όμως, εάν για κάποιο λόγο αυτό που (θέλουμε να) είμαστε δεν ταιριάζει με τις μνήμες μας, τότε βρισκόμαστε σε μια αντίφαση αρκετά βασανιστική και συμβαίνουν δυο πράγματα. Είτε, προσπαθούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς αυτό που θεωρούμε σωστό αποδεχόμενοι και δυσάρεστα για εμάς κομμάτια του (πρώτη επιλογή), είτε αλλάζουμε τις μνήμες μας (δεύτερη επιλογή).

Εσύ μάλλον, διαλέγεις το δεύτερο. Φαίνεται λοιπόν Ιάσωνα, ότι εάν τα βιώματά σου δεν ταιριάζουν με αυτό που θέλεις να προβάλλεις σαν προσωπικότητα, τότε απλούστατα κατασκευάζεις άλλα και σταδιακά πείθεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου γι’ αυτά.

Ακολουθείς δηλαδή την αντίστροφή διαδικασία κατασκευάζοντας τον προσωπικό σου μύθο και με βάση αυτόν πορεύεσαι. Μην τρομάζεις. Όλοι το κάνουμε αυτό καμιά φορά. Στη δική σου περίπτωση λοιπόν, ενώ μάλλον δεν υπέστης bullying, έπεισες τον εαυτό σου γι’ αυτό το βίωμα. Μπορεί και κατ’ αυτόν τον τρόπο να κακοποιήθηκες βάναυσα ψυχολογικά.

Εξάλλου, είναι της μόδας και αυτό. Έτσι έχεις μια καλή δικαιολογία, ώστε να ικανοποιήσεις τον ναρκισσισμό, την αντιδραστικότητά σου και την αμφίφυλη σεξουαλική σου φύση, χάριν κάποιου σκοπού και αγώνα δικαιωμάτων, διεκδικώντας τον προσδιορισμό σου ως ουδέτερο (!), ασχέτως εάν τουλάχιστον βιολογικά δεν είσαι κάτι τέτοιο.

Έτσι όμως προσβάλλεις κατ’ αυτόν τον τρόπο αυτούς που όντως είναι και όντως υποφέρουν! Το σκέφτηκες ποτέ αυτό; Στην κοινωνία του θεάματος που ζούμε, σίγουρα έχεις κερδίσει την προσοχή του κοινού, όπως πάντα ήθελες να κάνεις και στη μικρή κοινωνία του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ μικρή σημασία έχει τι θα πω ή θα γράψω εγώ, ή κάποιοι άλλοι.

Εξάλλου, είναι εμφανές ότι επιδιώκεις τους haters και την αρνητική διαφήμιση. Είναι τρόπος ζωής και βιοπορισμού αυτός και είναι αλήθεια ότι ζεις στην κατάλληλη χώρα. Υπό αυτήν την έννοια, θα έπρεπε να με ευχαριστείς γι αυτό το γράμμα.

Παρόλα αυτά, άνδρας με αμφίφυλη προτίμηση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και σίγουρα δεν είναι περίεργο. Πολλοί είναι σαν εσένα. Το θέμα δεν είναι όμως τί είσαι, αλλά η αποδοχή του από εσένα τον ίδιο. Βλέπεις, όλα τα όντα στη φύση είμαστε μοναδικές υπάρξεις. Τα περισσότερα αποδέχονται το είναι τους, ζουν τη ζωή τους εντελώς «φυσιολογικά». Οι άνθρωποι όμως, συνήθως όχι.

Παρόλο που δεν σε συμπαθώ (και φυσικά όχι λόγω των σεξουαλικών σου προτιμήσεων αλλά για τους λόγους που έγραψα παραπάνω), σου εύχομαι να νιώσεις επιτέλους καλά με τον εαυτό σου. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις. Είναι πολλά άλλα.

Είναι μεγάλο και δύσκολο πράγμα αυτό, υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται και τρώνε μια ολόκληρη ζωή σε ψυχολόγους και ψυχαναλυτές. Εν τέλει, φιλοσοφικά μιλώντας, αυτό ίσως είναι και το βαθύτερο νόημα της ζωής του Ανθρώπου. Να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό και να τον αποδεχθεί. Κάποιοι δεν το καταφέρνουν ποτέ και σε κάποιους άλλους παίρνει μια ολόκληρη ζωή. Σίγουρα όμως, η κοινωνία μας δεν βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση και κάτι έχει γίνει τελείως λάθος από ένα σημείο και μετά.

defence-point.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 thoughts on ““Ένα γράμμα στον παλιό συμμαθητή… το Jason-Αντιγόνη”

 1. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Καλημέρα,είναι λάθος να προσωποποιούμε το λάθος και να ορίζουμε
  αποδιοπομπαία τραγιά.Δέν ξύπνησε κάποια ημέρα Ο Ι.Α και είπε ας πράξω αυτό.
  Σίγουρα ένας ηθοποιός για να αναλάβει ένα ρόλο στο έργο
  ο σκηνοθέτης θα ψάξει αυτόν που έχει μίνιμουμ τα προσόντα.
  Οπως σίγουρα οπτικά τουλάχιστον, ένας άνδρας με τόση τριχοφυία δεν φαίνεται να έχει έλλειψη ανδρικών ορμόνων.Το πρόβλημα δεν είναι ποτέ ο ηθοποιός σε ένα κακόγουστο και επικίνδυνο έργο αλλά οι σκηνοθέτες-σεναριογράφοι αυτού του κόσμου που ηθελημένα πάνε κόντρα στον Θεό και την φύση. Πρόθυμοι ηθοποιοί θα βρίσκονται πάντοτε που δεν θα τους πειράζει ιδιαίτερα ”να φάνε και ξύλο” .Στο πιο παρακάτω αγνοούν τι θα έρθει,
  αφού το κρύβουν επιμελώς οι δημιουργοί του θεατρικού.

 2. ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗ΅Σ ΙΟΥΔΗΘ says:

  Fως φαναρι ο τυπος πρακτορας της μεσης ανατολης η”’ της ιντελιτσις ….ρε τους τυπους αντιγραφουν την παλαια διαθηκη….τα κερδη πολλα …ατοφιοι διεθνιστες…εχουν ρημαξει τους πλουσιους και ζαμπλουτους καθε κρατιδιου για την διευθυνση των και για καλο χειρισμο των τεμαχιων που αποτελουν τους λεγομενους πολιτες της χωρας…..δηλαδη μεσω εκβιασμων και δολοφονιων

 3. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/koinwnia/omofylofilia_zwa_1.htm

  Παραθέτουμε εδώ αυτούσια ολόκληρη τη σχολιαζόμενη ανάρτηση, από: http://www.facebook.com

  Η ανωμαλία των πούστηδων και άλλων ζώων
  Δε συζητάς, καταρχήν, με ανθρώπους που εκσφενδονίζουν τη λέξη «πούστης» σα βολή από περίστροφο τζιχαντιστή συνοδευόμενη με μπόλικο σάλιο. Είναι πολύ δύσκολο να πάει η συζήτηση αυτή κάπου. Και σκέφτομαι πως τελικά οι φανατικοί ήταν πάντοτε τα πρόβατα των καθημερινών μας εξουσιαστών οι οποίοι στις περισσότερες συζητήσεις έχουν την τάση να παρουσιάζονται κάπως πιο διαλλακτικοί. Μιλάς λοιπόν με τον παπά της ενορίας (τον ίδιο που όταν ήσουν μικρός σου έλεγε να μην αυνανίζεσαι γιατί θα τυφλωθείς), τον τοπικό δημοτικό σύμβουλο (που πηγαίνει πότε-πότε σε καμιά συναυλία, το λέει με καμάρι) ή με τη μεσήλικη καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών. Ναι, εκείνη που μισεί μεν τις πορνοταινίες αλλά είναι κρυφή κάτοχος της τριλογίας των «50 Αποχρώσεων του Γκρι». Μιλάς λοιπόν με τους καθημερινούς μας τυραννίσκους και εκεί, από σεμνοτυφία και υποταγή στους τύπους δεν θα ακούσεις τη λέξη «πούστης». Ακούς όμως πράγματα απείρως σκληρότερα. Σκληρότερα γιατί δεν είναι καλυμμένα με το προφανές πέπλο της βλακείας αλλά καλοντυμένα με εκείνη την μεσοαστική κρυπτομισαλλόδοξη ρητορική που κρατάει κοινωνίες ολόκληρες στο σκοτάδι. «Αυτό που κάνουν οι ομοφυλόφιλοι είναι αφύσικο», λέει ο παπάς με ευγένεια, εν κατακλείδι. «Ανώμαλα πράγματα» θα πει ο δημοτικός μας σύμβουλος και αμέσως θα σκεφτεί πως το να χρησιμοποιήσει τέτοια έκφραση μπορεί να του φέρει κανέναν πολιτικώς ορθό μπελά. Η καθηγήτρια θα πάθει εγκεφαλικό και μόνο στη σκέψη πως ο γιος της μεγαλώνοντας ίσως θα κάνει έρωτα με άντρες και όχι με παρθένες πτυχιούχους στον ιδιόκτητο ουρανοξύστη του.

  Να συζητήσουμε λοιπόν με αυτούς; Σε ποιά βάση; Είναι δύσκολο ακόμα και στο επίπεδο των καθημερινών μας τυρρανίσκων να χρησιμοποιήσεις ανθρωπολογικούς όρους ή γενικά επιστημονικό υλικό ή ακόμα και κοινή λογική για να εξηγήσεις πως η απέχθεια εναντίον της διαφορετικότητας έχει να κάνει με κοινωνικές κατασκευές και με σχέσεις εξουσίας. Άντε να μιλήσεις για το ότι ακόμα και το «φυσικό» ή το «αφύσικο», το «ανώμαλο» είναι απλώς ιδέες μέσα στο μυαλουδάκι μας. Οι καθημερινοί μας τυρρανίσκοι τα γνωρίζουν όλα αυτά, να είστε σίγουροι. Ίσως όχι σε απολύτως συνειδητό, τεχνικό, επίπεδο : σίγουρα τα γνωρίζουν όλα αυτά βιωματικά, πρακτικά, βαθιά μέσα τους. Είναι αυτές οι κοινωνικές κατασκευές που αν καταρρεύσουν θα τους πάρουν μαζί. Σκαρώνουν τα θεατρικά τους κολπάκια στην κοινωνική σκηνή και αυτό έχει μόνο σημασία. Αν υπάρχει αλήθεια εκεί έξω, ποιός νοιάζεται μπροστά στην σκηνική αλήθεια; Σημασία είναι τι υπάρχει μέσα στο μυαλουδάκι μας. Σημασία έχει η αλήθεια που θα φυτέψουμε στα πρόβατα, εκείνη που είναι αναγκαία, κομμένη και ραμμένη για να συνεχίσει ο παπάς να είναι ο μουσάτος ρασοφόρος που σου λέει πώς να ζήσεις και τι να σκεφτείς, ο πολιτικός τι θα γίνει στον τόπο σου και η καθηγήτρια μαμά (και ο μπαμπάς σου) τι άντρας πρέπει να γίνεις για να σε καμαρώνουν όλοι.

  Κάθομαι ώρες-ώρες στο ψάρεμα και σκέφτομαι το «φυσικό» και το «αφύσικο» το «ανώμαλο» όπως το ορίζουν οι καθημερινοί μας δυνάστες και γελάω. Παπά μου καλέ, ιερέα του Θεού της αγάπης, θες να μιλήσουμε για το «φυσικό» δηλαδή αυτό που συμβαίνει στη Φύση, το νορμάλ; Η ποικιλία και μόνο θα σε αφήσει άφωνο. Σ’ αρέσουν οι τσιπούρες; Με ντοματούλα είναι υπέροχες, είσαι καλοφαγάς, τέτοια κοιλίτσα δεν έγινε με προσευχή και αέρα, θα ξέρεις. Και ο σαργός, το νοστιμότερο ψάρι στα κάρβουνα. Λοιπόν τα δυο καλά μας αυτά ψαράκια τα απολύτως φυσιολογικά (έτσι δεν είναι;) θα σε μπέρδευαν πολύ. Ξέρεις, ανήκουν στα πρωτάνδρα ερμαφρόδιτα ψάρια, δηλαδή γεννιούνται πρώτα ως αρσενικά και μετά το πέρας περίπου 3 χρόνων κάνουν αναστροφή φύλου και γίνονται θηλυκά. Τρανσέξουαλ ανωμαλία, ε; Βρε, αυτή η Φύση! Κάτσε, κύριε πολιτικέ να σου πω για ανωμαλία και ομαλότητα. Δεν φτάνει που υπάρχουν ψάρια που αλλάζουν φύλο στη πορεία, υπάρχουν και ζώα που έχουν και αρσενικά και θηλυκά λειτουργικά παρακαλώ γεννητικά όργανα ταυτόχρονα σε όλη τους τη ζωή. Τις ύαινες, τις ξέρεις; Ναι λοιπόν αυτά τα ύπουλα τετράποδα, τα ανώμαλα! Μάλιστα, υπάρχει και ο ιππόκαμπος. Το αρσενικό είναι αυτό που μεγαλώνει τα μικρά αλογάκια του στην κοιλιά του, στη μήτρα του…εσύ βέβαια φρίττεις στην ιδέα να μπορεί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να υιοθετήσει, παραδοσιακοί και θρησκευτικοί οι λόγοι, λες. Οι ιππόκαμποι προφανώς σε έχουν γραμμένο στη μήτρα τους, το ίδιο την παράδοση και τη θρησκεία σου. Κυρία καθηγήτρια, κάθομαι στο ψάρεμα τις ώρες που ησυχάζει το νερό, περιμένω να τσιμπήσει καμιά τσιπούρα και σκέφτομαι με λύπη το αγοράκι σου, με τι ψευτιές και φόβους θα το μεγαλώσεις. Μη φοβάσαι αν θα κάνει έρωτα με άντρες. Στα πρωτεύοντα θηλαστικά το φαινόμενο είναι φυσιολογικό. Χιμπατζήδες και ουρακοτάγκοι και δελφίνια το κάνουν για απλή ευχαρίστηση.Βέβαια εντάξει, κι εσύ νομίζεις ότι είμαστε πλάσματα του καλού Θεούλη που στη Βίβλο μας απαγορεύει να το κάνουμε μεταξύ μας οι άντρες. Αλήθεια, βρες μου το σημείο που ο Χριστός έχει μιλήσει εναντίον του ομοερωτισμού, δεν υπάρχει που-θε-να. Κάτι θα μου δείξεις από την Παλαιά Διαθήκη και μετά θα σου δείξω κι εγώ ορισμένα πολύ καυτά σημεία από το Λευιτικό να σου βγουν τα μάτια και θα μου πεις «μα αυτά είναι συμβολικά», εντάξει τότε ας πούμε ότι όλα είναι δυνάμει συμβολικά σε αυτό το αρχαίο βιβλίο. Ακόμα και αν δεχτούμε πως ο καλός Θεούλης απαγορεύει τον ομοφυλοφιλικό έρωτα, γιατί άραγε να τον επιτρέπει σε όλη την Φύση ως κάτι φυσικό; Εκτός και αν μου πείτε πως υπάρχουν πούστηδες τσιπούρες, ανώμαλοι σαργοί και ντιντήδες αλογάκια της θάλασσας… Εδώ και μερικές δεκαετίες γνωρίζουμε πως ο ομοφυλοφιλικός έρωτας είναι κάτι πολύ συχνό σε μια πλειάδα ζώων : άτιμοι πιγκουίνοι, άτιμα κουνελάκια, άτιμα άλμπατρος και πολλά άλλα ατιμούλικα ζωάκια. Ο Δαρβίνος θα χαιρόταν μαθαίνοντας πως πλέον μπορούμε να αποδείξουμε πως τέτοιες συμπεριφορές δίνουν αρκετά εξελικτικά πλεονεκτήματα στα είδη όπως η αποσόβηση εντάσεων στις αγέλες, η σύναψη ισχυρότερων κοινωνικών δεσμών κτλ.
  Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω τέτοιες «λεπτομέρειες» στον παπά, στον πολιτικό, στην καθηγήτρια. Στην αρχή σαστίζουν, χάνουν τα λόγια τους. Είναι καλοί θεατρίνοι όμως. Το έχουν μέσα τους. Από τη μια στιγμή στην άλλη ενώ μιλούσαμε για φυσικό και αφύσικο, έννοιες που σχετίζονται με το τι ισχύει στη Φύση γενικότερα, το δράμα γυρνάει στο «ανθρώπινο». Μην πάμε στον σπισισμό, δεν γνωρίζουν τον όρο. Λένε πως ο άνθρωπος δεν είναι ζώο είναι κάτι το «ξεχωριστό». Ρωτάω απλά, άρα δεν είναι δηλαδή ανθρώπινος ο ομοφυλοφιλικός έρωτας; Όχι, απαντούν. Δεν είναι ανθρώπινος. Τότε είναι ζωικός; Ναι, απαντούν. Δηλαδή οι ομοφυλόφιλοι είναι κάτι παράξενα ζώα; Χμ…δεν τους αρέσει αυτό, τα μασάνε… Μπορείτε για πάντα να τοποθετείτε στην ρητορική σας τον άνθρωπο μέσα και έξω στη Φύση όπως σας συμφέρει, πάνω και κάτω από αυτήν, πέρα και δίπλα. Τη μια να είναι ζώο και την άλλη όχι. Τη μια να είναι κατ΄εικόνα θεού και την άλλη όχι. Ευτυχώς η επιστήμη είναι σταθερή ως προς αυτό: «Ο Άνθρωπος είναι το μόνο σωζόμενο υποείδος του Homo sapiens (άνθρωπος ο σοφός), ο Homo sapiens sapiens. Το δεύτερο υποείδος του Homo sapiens είναι ο Homo sapiens idaltu που έχει εξαφανιστεί. Ο Homo sapiens αποτελεί το μόνο επιζών μέλος του γένους Homo των Ανθρωποειδών, δηλαδή της υπεροικογένειας των μεγάλων πιθήκων. Περιστασιακά ο όρος χρησιμοποιείται και ως αναφορά σε κάθε είδος του γένους Homo». Είμαστε ζώα. Και στο τεράστιο βασίλειο των ζώων ο ομοφυλοφιλικός έρωτας είναι είναι φαινόμενο που απλά υφίσταται. Η αλλαγή φύλου το ίδιο, η γέννηση και το μεγάλωμα παιδιών από άτομα κάθε φύλου το ίδιο. Οι «πούστηδες» είναι μια λέξη, μόνο μια λέξη από αυτές που φτιάξατε στην μεγάλη, πετυχημένη, δολοφονική, υποκριτική σας καριέρα.

  Στη δική μου εκτίμηση ο μέσος τυρρανίσκος της Δύσης δεν είναι σε κάτι ανώτερος από εκείνον στη Μέση Ανατολή που έχει ακόμα την κοινωνική και πολιτική δύναμη να λιθοβολεί τους ομοφυλόφιλους, να σκοτώνει τους «μοιχούς», να πνίγει τις γυναίκες που έχουν βιαστεί. Ο μέσος τυρρανίσκος σε όλο το ανθρώπινο φάσμα θέλει απλά, με κάθε μέσο και κόστος να ελέγχει εκείνος τι είναι και τι δεν είναι, τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Ξέρετε, και αυτό «φυσικό» είναι για το είδος μας. Μη με κατηγορήσετε ποτέ γιατί πολλές φορές, λοιπόν, νιώθω πιο όμορφα με τα ζωάκια της θάλασσας και της στεριάς παρά με τους ανθρώπους…Τουλάχιστον εκείνα δεν με πρήζουν με τη ρητορική και τους θεατρινισμούς τους.

 4. Αριστομένης Προβελεγκιος says:

  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ Ή ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΝΗ Ή ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΦΡΑΤΖΟΛΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ?? ΚΑΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΟΥΥΘΘΛΛΛΛΛ ????
  ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ Ο ΔΟΛΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΕΡΑΣΕΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΓΟΡΙ……??

  ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ DNA ΘΗΛΥΚΟ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΩΜΕΝΟΥ??????
  ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ Ο ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΖ??

 5. NIKOS-VOLOS says:

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ, ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ.. ΤΗΝ.. ΤΟ.. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

 6. ΝΟΝΤΑΣ ΚΛΟΖΑΠΙΝΗΣ says:

  Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ. ΚΟΙΝΩΝΙΟΠΑΘΗΣ(SOCIOPATH) ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ.
  ΟΠΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΠΑΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *