ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Εμβόλια : Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που θα εμβολιαστεί στην Ελλάδα

· Κατοχικά Νέα

H Ευσταθία Καμπισιούλη είναι η πρώτη γυναίκα που θα εμβολιαστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κ. Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα εμβολιαστεί στις 13:00 σήμερα, ανοίγοντας, έτσι το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, κατάγεται από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας, όπου και μεγάλωσε. Στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλευτήρια στην Αθήνα.

Πρόκειται για έμπειρη νοσηλεύτρια καθώς εργάζεται αρκετά χρόνια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ πλέον είναι και υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mισή ώρα αργότερα (13:30) το εμβόλιο θα κάνει ο φιλοξενούμενος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού, Μιχάλης Γιοβανίδης.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον Μάιο, η νοσηλεύτρια είχε μιλήσει στο Down Town για τις δυσκολίες της δουλειάς της και τους ασθενείς με covid.

Τι είχε πει για τον κοροναϊό κατά το πρώτο κύμα

«Εργάζοµαι 25 χρόνια στον Ευαγγελισµό και αυτήν τη στιγμή βλέπω ένα άλλο νοσοκομείο. Κληθήκαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι επαγγελματίες Υγείας να ετοιμάσουμε νέα τμήματα, να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό που ήρθε την τελευταία στιγμή και να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, έχοντας στο µμυαλό µας ότι πρόκειται για µια νόσο ιδιαίτερα µμολυσματική και µμεταδοτική. Όλα αυτά µμέσα σε καθεστώς έντονου στρες και πίεσης» είχε δηλώσει η ίδια.

Η κ. Καμπισιούλη είχε τονίσει ακόμα: «Είμαστε αυτοί που κρυφτήκαμε πίσω από τις µάσκες και πλέον αναγνωριζόμαστε µόνο από τα µάτια. Όλοι περιμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ξέρετε κάτι; Στεκόμαστε! Σαφώς, όταν απομακρυνόμαστε από την εργασία µας, ύστερα από οχτώ ή δέκα ώρες, είμαστε ψυχολογικά φορτισμένοι και σωματικά κατάκοποι. Πονάει όλο µας το κορμί από την ένταση και το στρες, έχουμε απομονωθεί από τους δικούς µας ανθρώπους, δεν µπορούµε να έχουμε την αγκαλιά ή το χάδι τους. Οι ασθενείς µε COVID-19 νιώθουν µόνοι, αλλά το ίδιο µόνοι, πιστέψτε µας, νιώθουμε και εμείς. Ζούμε σε µια απομόνωση, γιατί οφείλουμε να προστατέψουμε τους οικείους µας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελπίζω το κράτος να αναγνωρίσει την αξία μας

«Η µμεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν αυτοί οι ασθενείς βγουν υγιείς από το νοσοκομείο. Τα χαμογελαστά πρόσωπά τους δεν θα τα ξεχάσουμε όσος καιρός και αν περάσει. ∆υστυχώς γι’ αυτούς, ενώ µας ευχαριστούν τόσο πολύ και µας χειροκροτούν, όταν µας συναντήσουν έξω δεν θα µας αναγνωρίσουν. Εµείς θα τους αναγνωρίσουµε, εκείνοι όχι. ∆εν θα ξέρουν ποιον είχαν στο πλευρό τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Γιατί κάναμε τη δουλειά µας πίσω από µια µάσκα…

Ελπίζω τουλάχιστον αυτήν τη φορά η κοινωνία, και πρωτίστως το κράτος, να αναγνωρίσει την αξία µας και να δει το έργο που γίνεται στις ΜΕΘ. ∆εν κάνουµε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάναµε κάθε προηγούμενη µέρα. Αλλά έπρεπε να φορέσουµε στολές και σκάφανδρα για να µας δουν».

in.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείςΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και ΚρήτηΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη

Μία απάντηση στο “Εμβόλια : Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που θα εμβολιαστεί στην Ελλάδα”

  1. 27/12/2020 : ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ,κραύγασαν κάποιοι .
    ΚΙ’Ο ΟΥΡΑΝΝΟΣ ΕΛΑΜΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ….
    ΕΜΒΟΛΙΟ pride η’ ΕΜΒΟΛΙΟ parade ;;;
    ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ,ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ …
    ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ .ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .
    ΜΗΝ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΣΤΕ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά