in

Εμφύλιος μασόνων για μαύρη τρύπα 2,2 εκατ. ευρώ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Κακουργηματική υπεξαίρεση ύψους άνω των 2.200.000 ευρώ, σύσταση συμμορίας, απιστία και απάτη αποδίδει η προσωρινή διοίκηση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος που έχει διοριστεί από τη Δικαιοσύνη στις προηγούμενες διοικήσεις της Αχαρνών που είχαν τα ηνία από το έτος 2009 έως σήμερα και ειδικά την τριετία 2013-2016.

Η μασονία στη χώρα μας έχει πέσει στη δίνη της μαύρης τρύπας που έχει δημιουργηθεί από τα μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, καθώς τεράστια χρηματικά ποσά χάνονταν σε άγνωστες διαδρομές, είτε υπό τη μορφή υπέρογκων δανείων, είτε υπό τη μορφή υπερτιμολογήσεων. Ωστόσο ήδη έχει δρομολογηθεί μια επιχείρηση «καθαρά χέρια» που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια από μια ολιγομελή ομάδα μασόνων στο χρυσοποίκιλτο κτίριο της Αχαρνών από τις διορισμένες διοικήσεις στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος από τα δικαστήρια. Το 2016, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες υπεξαιρέσεις με τη συμμετοχή του λογιστή και μιας υπαλλήλου, επιχειρήθηκε τότε, προ του κινδύνου να εκτεθούν πρόσωπα και πράγματα, να διαλυθεί η Μεγάλη Στοά προκειμένου να χαθούν τα ίχνη τους.

Η επιχείρηση διάλυσης σταμάτησε με ασφαλιστικά μέτρα όταν ομάδα μασόνων προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Κάτι που έγινε. Ωστόσο, σε αυτή την προσωρινή διοίκηση υπήρξαν παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα έλλειψης διοίκησης.

Προσωρινή διοίκηση υπό τον Μαρίνο Πετρόπουλο

Ετσι, πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε από το Πρωτοδικείο νέα προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο τον Μαρίνο Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κοντούλη, γενικό γραμματέα τον Λεωνίδα Κασιάπη, ταμία τον Ηλία Τριγλιανό και μέλη τους Χρήστο Σχοινοχωρίτη, Δημήτριο Ζρέικατ, Αθανάσιο Παπανδρώνη, Λουκά Χόνδρο, Κωνσταντίνο Αργείτη, Μάριο Οικόπουλο και Γεώργιο Σαμαρνιώτη.

Από την πλευρά της η παλιά διοίκηση κάνει λόγο για μεθοδεύσεις παραιτήσεων προκειμένου να πάρουν «οι αντάρτες», όπως τους αποκαλούν, στα χέρια τους την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Μεγάλης Στοάς.
Από τα πρώτα μελήματα της νέας προσωρινής διοίκησης ήταν λίγο πριν επέλθει παραγραφή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των παλιών διοικήσεων της Μεγάλης Στοάς της περιόδου 2009-2016, αλλά και αγωγή κατά των διοικήσεων της περιόδου 2013-2016.

Με τη μήνυση αποδίδονται στη διοίκηση της περιόδου 2009-2016 τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης, της σύστασης συμμορίας και της απάτης. Με την αγωγή ζητείται από τα διοικητικά συμβούλια της επταετίας 2009-2016 να αποκατασταθεί η ζημιά της μαύρης τρύπας των άνω των 2.200.000 ευρώ.

Η μεγάλη Τεκτονική στοά στην Αχαρνών

Αναλυτικά η μαύρη τρύπα

Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση, από τον έως τώρα έλεγχο έχει προκύψει ταμειακό έλλειμμα 457.736 ευρώ και ζημία από διπλοεγγραφές: α) εισφορών των μελών, β) ασφαλιστικών εισφορών και γ) φόρου μισθωτών υπηρεσιών, που ανέρχεται στα 205.894 ευρώ (το σύνολο μόνο αυτών των δύο ανέρχεται στα 663.631 ευρώ).

Πέρα από αυτά τα ελλείμματα που αποκαλύφθηκαν, η νέα διοίκηση κάνει λόγο για το σκάνδαλο της κατασκευής του Τεκτονικού Μεγάρου της Ελευσίνας, στο οποίο «απωλέσθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού για το κτίσμα που είχε προϋπολογιστεί στα 65 εκατ. δραχμές, δαπανήθηκαν περί τα 300 εκατ. δραχμές».

Σύμφωνα με έλεγχο που έγινε από ορκωτούς ελεγκτές, το σκάνδαλο του Μεγάρου Ελευσίνας ανάγεται σε υπερτιμολογήσεις και ατελείς εκθέσεις ελέγχων (διαχειριστικών, λογιστικών, φορολογικών και άλλων) που έγιναν από δήθεν ελεγκτές.

Εντοπίστηκαν ακόμη δύο δωρεές, ύψους 1.230.000 ευρώ η μία και 300.000 ευρώ η άλλη, προς το Τεκτονικό Ιδρυμα, ωστόσο αγνοείται εάν τα ποσά αυτά μπήκαν ποτέ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος, ενώ αντίθετα αναφέρονται στις φορολογικές δηλώσεις ως δωρεές.

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν την ανυπαρξία ολοκληρωμένου μηχανογραφικού λογιστικού προγράμματος παρακολούθησης των παραστατικών εσόδων και εξόδων, καθώς και των ταμειακών συναλλαγών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα της οικονομικής κατάστασης τόσο για κάθε έτος όσο και σε συσχέτιση με τα παρελθόντα οικονομικά έτη.
Τα τηρούμενα βιβλία εσόδων και εξόδων δεν υπογράφονται μετά την οριστική έγκριση των οικονομικών καταστάσεων από τα αρμόδια όργανα, με συνέπεια να υπάρχει δυνατότητα αλλοίωσης των στοιχείων, σημειώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές στην έκθεσή τους.

Δεν αρκούν όλα αυτά, βρέθηκαν αθεώρητα εξωλογιστικά φύλλα, ισολογισμοί που δεν προκύπτουν ούτε από τα βιβλία ούτε από τους απολογισμούς, διπλοεγγραφές και διπλοπληρωμές για την ίδια αιτία, ενώ τα υπόλοιπα των τραπεζικών καταθέσεων δεν συμφωνούν με τους ισολογισμούς.

protothema.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΔΑΚΤΥΛΟ Η ΟΜΑΔΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ , Η ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΗΣ katohika.gr/ellada/diachorismos-tora-masonias-kratous-i-dimokratia-kindynevei-zitame-plirofories-gia-politikous-politeiakous-paragontes-kai-dimosia-prosopa-pou-einai-t

  2. Ρε τους πτυχιουχους ασιατες -κλικες-λεηλατων και αρακταιων ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ τα λησταρχακια , και ΝΑ η λοιμωξη της ελληνικης κοινωνιας απο αυτους τους αφγανοπακιστανους προερχεται , δεκαδες χρονια βρωμοκοπανε ΑΣΙΑ τα καθικια…..

  3. Γελάω που το διαβάζω…65 εκ προυπολογισμός,εκτινάχθηκε σε πάνω από 300εκ. για ένα κτίριο στην Ελευσίνα…ΔΕΝ είναι μόνο 2.200.000 που τους λείπουν…ούτε αυτοί δεν ξέρουν πόσα τους λείπουν γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν τι έχουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συγχώρεση και έλεος για τα μελλούμενα

Ριχάρδος: Τα παπάκια, οι Κινέζοι, τα λαχεία και η θαλαμηγός – Πως ξέπλεναν το βρώμικο χρήμα