O Ελληνο-τουρκικός πόλεμος ξεκίνησε με αυτογκόλ από τη Σάμο – Κλείνει την Κυπριακή ΑΟΖ και ρίχνει πυρά στο Καστελλόριζο η Άγκυρα!

Πολεμική αναμέτρηση επιδιώκει πάση θυσία η Τουρκία καθώς  με 3 κινήσεις, η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή κινείται σε πολύ οριακό σημείο. Πριν λίγο η Άγκυρα ανήγγειλε παράνομες έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Η NAVTEX έχει ισχύ έως τον Δεκέμβρη και κλείνει σχεδόν ολόκληρη την Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για τα τεμάχια 4, 5, 6 και 7 για έρευνες από το Barbaros.

Σύμφωνα με την NAVTEX 711/17 το σκάφος R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη M/V BRAVO SUPPORTER και APOLLO MOON θα πραγματοποιήσουν σεισμογραφικές έρευνες από σήμερα 17 Ιουλίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2017 στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ταυτόχρονα πριν λίγο εξέδωσε και νέα NAVTEX. Στο στόχαστρο μπαίνει το Καστελλόριζο.

Η Άγκυρα δέσμευσε περιοχές και στέλνει το ερευνητικό σκάφος ΤΣΕΣΜΕ συνοδείας πολεμικών πλοίων σε μια περιοχή η οποία περιλαμβάνει μέσα και το Καστελλόριζο!

Παράλληλα έχει εκδώσει άλλη NAVTEX με την οποία δεσμεύει για τις 19 του μήνα θαλάσσια περιοχή για την πραγματοποίηση βολών με πραγματικά πυρά.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην ουσία ο αντικειμενικός της σκοπός είναι να αποκόψει το Καστελλόριζο από την επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα και να παγιώσει διεκδικήσεις και γκρίζες ζώνες.

Η κίνηση αυτή είχε «μελετηθεί» καθώς σήμερα όπως είχε γράψει και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο Τύμπανα πολέμου: Εξαφάνισαν το Καστελόριζο οι Τούρκοι και θεωρούν δική τους την ΑΟΖ μεταξύ Ρόδου και Κύπρου- Που θα επιτεθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να σταματήσουν οι γεωτρήσεις;   περισσότερες τουρκικές εφημερίδες δημοσίευσαν τον χάρτη με τις τουρκικές διεκδικήσεις στην ΑΟΖ.

Όπως βλέπετε η Αγκυρα έχει «εξαφανίσει» το Καστελόριζο και θεωρεί ολόκληρη τη χρυσοφόρα ΑΟΖ μεταξύ Ρόδου και Κύπρου δική της.

Η Τουρκία επίσης θεωρεί δική της και όλη τη δυτική ΑΟΖ της Κύπρου, δηλαδή τα οικόπεδα 4,5,6 και 10. Και όχι τυχαία.

Ενα περιστατικό που είχε κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δείχνει ότι ο «πόλεμος» στο Αιγαίο έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το armynow.net, σε ελληνο-τουρκικό “πόλεμο” εξελίχθηκε περιστατικό έρευνας και διάσωσης σκάφους αναψυχής στο Αιγαίο!

Η Τουρκία δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ περιοχή μέσα στο FIR Αθηνών, έστειλε πλοία και ελικόπτερο, ενώ αμφισβήτησε την ελληνική αρμοδιότητα για SAR μέσα στο FIR Αθηνών, κατά πάγια πρακτική της.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής όταν το σκάφος αναψυχής “AQUA MARINE” σημαίας ΗΠΑ εξέπεμψε σήμα κινδύνου στην θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, στα διεθνή ύδατα, μέσα στην Ελληνικής Περιοχής Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (F.I.R).

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν) για την ύπαρξη σκάφους αναψυχής σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην προαναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην οποία συμμετείχαν, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης FRONTEX, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου.

Η περιοχή δεσμεύτηκε με σχετική ΝΟΤΑΜ από το ελληνικό Κέντρο. Αντίστοιχη δέσμευση περιοχή έκανε και η Τουρκία ΜΕΣΑ στην ελληνική περιοχή ευθύνης!

Μάλιστα με νεώτερη NOTAM αμφισβητεί ευθέως την ελληνική αρμοδιότητα για έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Το σκάφος αναψυχής εντοπίστηκε αρχικά από το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορία και στη συνέχεια από τα σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και από το σκάφος της FRONTEX.

Οι επιβάτες το είχαν εγκαταλείψει και παρασυρόταν από τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή 10 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά λιμένα Καρλοβασίου της Σάμου, σε διεθνή ύδατα, εντός Eλληνικής Περιοχής Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (F.I.R).

Τελικά, τους ναυαγούς διέσωσαν οι Τούρκοι!

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τις Τουρκικές Αρχές ότι εντόπισαν λέμβο με οκτώ (08) επιβαίνοντες, τους οποίους και περισυνέλεξαν ασφαλώς, ενώ κατά δήλωση επίσης των Τουρκικών Αρχών, δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή του συμβάντος έσπευσε και τουρκικό ελικόπτερο το οποίο στη συνέχεια αποχώρησε και ακολούθως σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, με σκοπό τη ρυμούλκηση του σκάφους “AQUA MARINE” στην Τουρκία.

Τελικά, το σκάφος ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου.

pentapostagma

Loading...

16 thoughts on “O Ελληνο-τουρκικός πόλεμος ξεκίνησε με αυτογκόλ από τη Σάμο – Κλείνει την Κυπριακή ΑΟΖ και ρίχνει πυρά στο Καστελλόριζο η Άγκυρα!

 1. Mpamphs says:

  Sikothite apo ntivania kanapedes krevatia karekles erxete POLEMOS ta pentasporia milisan kalhnuxta twra kai aurio prwi prwi kliste diakopoules osoi thelete na pate giati etsi kai allios teties malakies grafoun edw kai kana dimino autoi!

  • Νικόλαος says:

   Ρὲ πανάθλιο τουρκαρβανίτικο τομάρι, ποιὸς σοῦ ἔδωσε τὸ δικαίωμα ρέ, να μαγαρίζῃς τὴν ἑλληνικὴν γλῶσσαν μὲ τὰ τουρκαρβανίτικα ὀρνιθοσκαλίσματά σου;
   Πῶς τολμᾶς ρε;;
   Οὔστ ἀπὸ ἐδῶ κάθαρμα.
   Ἐδῶ εἶναι χῶρος Ἑλλήνων !!

  • Νικόλαος says:

   Ρὲ πανάθλιο τουρκαρβανίτικο κάθαρμα πάλι ἐδῶ μὲ αὐτὰ τὰ Τουρκαρβανίτικα ὀρνιθοσκαλίστικα ;;
   Ἐδῶ εἶναι χῶρος Ἑλλήνων ρὲ ἀλητήριε ποὺ τολμᾶς νὰ κακοποιεῖς τὴν Ἑλληνικήν μας γλῶσαν;;
   Οὔστ ἀπὸ ἐῶ σκουλῆκι!!

 2. smooth says:

  Τοτι μαλακιες γραφουν εδω μεσα καυλοπολευμαρχοι που δηψουν για πολεμο εχω τον θειο μου διηκιτη στην κυπρο και τον ροτησα αν ολλα αυτα συμβενουν παπαρια μου λεει εμεις να δεις παραβιασεις ποιος μαλακας τα λεει αυτα μου λεει οπως με την μεγαλη Αλβανια που ειχα διαβασει σενα παλιο αθρο ετυχε ο γραματεας του ραμα να φυλοξενηθει σε ενα γνωστο γειτονα Αλβανο και του λεω τη γινεται με αυτο το θεμα και μου λεει μην ακους μαλακιες ποιος τα λεει αυτα τα παπαραρολογια χαχαχα βαρεθηκα η Τουρκια ετσι οι Τουρκοι αλιως σοβαρευτητε καυλοπολεμοι ρηκτε και κανα που… να ξελαμπικαρεται..

  • Ταγιπ ο πολιορκητης says:

   εσυ ησουνα που ετρεχες με τα παντελονια κατεβασμενα οταν σε κυνηγουσανε οι αορατοι εχθροι σου που δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα και φωναζες βοηθεια?

  • 111 Τρίαινα !!! says:

   Ποιος είσαι ρε παίκτη και μιλάς με γραμματείς και Φαρισαίου ο γραμματέας του ΟΗΕ ;;;;;
   Και ακόμα αν μιλάς τι περιμένεις να σου πουν θα σας χτυπήσουμε; ;;
   Ρε Μπακιν Μουν χαλάρωσε λίγο συγκάλεσε γενικό συμβούλιο να δούμε τι γίνεται!!!

  • George says:

   χαχαχα…ε ρε παραμύθι που πέφτει…χιχιχι…Και καλά ο θείος σου ο διοικητής στην Κύπρο σου αποκάλυψε στρατιωτικές πληροφόριες…Ούτε καν έχεις θείο αξιωματικό…χεχεχε…

  • ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΜΠΑΖΟΥΚΑΚΗΣ ΠΟΛΥΒΟΛΙΔΗΣ ΠΥΡΙΝΗΚΟΠΟΥΛΟΣ says:

   ΝΑΙ, Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΡΑΜΑ, Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΜΠΙΓΙΟΝΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ… ΡΕ ΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ! ΧΑΧΑΧΑ

 3. Ταγιπ ο πολιορκητης says:

  ΕΧΕΙ ΠΈΣΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ..ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ»ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ Η ΚΎΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΆΛΤΟΥΣ «ΚΥΠΡΙΟΥΣ» ΠΟΥ ΞΕΣΚΊΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΣΗΜΑΊΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ..
  Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ …ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΒΆΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΆΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ .ΕΞΟΡΎΞΗΣ .
  ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΆΤΗ ΚΆΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΏΝ ΦΊΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΆΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΆΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΨΙΛΌ ΓΑΖΊ .
  ΕΜΕΊΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ; ΟΛΑ ΑΥΤΆ ;;.
  ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;;;
  ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕΕΕΕ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΆΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ…
  ΕΜΕΊΣ ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΚΊΝΗΣΗ …ΉΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΆΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΌ..
  .ΕΆΝ ΕΊΧΑΜΕ ΠΕΤΆΞΕΙ ΤΗΝ ΦΌΛΑ ΣΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ ΝΑ ΤΑ ΗΡΕΜΉΣΟΥΜΕ ..
  ΤΏΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΌΜΑΣΤΑΝ ΗΣΥΧΟΙ
  .ΚΑΙ ΡΩΤΆΝΕ ΜΕ ΑΠΟΡΊΑ ΚΑΠΟΙΟΙ.
  , ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;
  Απλο….
  ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΎΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΈΝΕ..ΠΆΛΙ ΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΆΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ
  .ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ..ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ..ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΗΕ GREATER ISRAEL PROJECT KAI THE NEW AMERICAN CENTURY PROJECT ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
  https://youtu.be/Hw_bPCCle2o

  • ΟΥΡΑΝΑ says:

   ΗΡΕΜΗΣΕ.
   ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ !
   ΣΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
   Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ, ΚΛΑΙΕΙ, ΠΑΙΔΙΑΡΙΖΕΙ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΗ.

 4. Νικόλαος says:

  Ἐπιτέλους θὰ δοθῆ ἕνα τέλος εἰς αὐτὴν τὴν «τουρκολαγνείαν»;
  Εἶναι δυνατὸν κάποιος στοιχειώδης ἔστω νοῦς νὰ λαμβάνει στὰ σοβαρὰ τὰ παιδιαρίσμτα αὐτὰ τῆς Τουρκίας;
  Μιᾶς Τουκίας ἡ ὁποία γαυγίζει πολὺ ἀλλὰ δεν δαγκώνει;
  Μιᾶς Τουρκίας ἡ ὁποία γνωρίζει καλῶς ὅτι τὸ πρῶτο λάθος της μὲ τὴν Ἑλλάδα θὰ εἶναι κὶ τὸ τελευταῖον της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *