in ,

Ελληνική φρεγάτα και υποβρύχιο πλέουν προς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros στην Ανατολική Μεσόγειο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η φρεγάτα κλάσης “S” Νικηφόρος Φωκάς (F466) του ΠΝ που βρίσκεται στην Κύπρο, έλαβε εντολή από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας να κατευθυνθεί προς την περιοχή που κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται σε περιοχή δυτικά της Κύπρου στο όριο, αλλά επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οπως έχει ήδη σημειώσει το pronews.gr «η Ελλάδα αποφάσισε να μην αφήσει αναπάντητες τυχόν τουρκικές κινήσεις επί της υφαλοκρηπίδας της χώρας».

Η ελληνική φρεγάτα έχει την υποστήριξη ενός – τουλάχιστον – υποβρυχίου κλάσης Type 214 του ΠΝ που κινείται στην ευρύτερη περιοχή, όπου πλέει το τουρκικό σκάφος.

Πριν λίγο εξέδωσε ανακοίνωση το ΥΠΕΞ αναφορικά με τις τουρκικές NAVTEX για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Την Τρίτη 16, Οκτωβρίου αναγγέλθηκε με Navtex από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας ότι το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής NΑVTEX ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών.»

Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466) είναι η δέκατη κατά σειρά παραλαβής και τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Dok en Werfmaatschappij στο Fijenoord της Ολλανδίας σιις 15 Νοεμβρίου 1980 και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 25 Νοεμβρίου 1982 με το όνομα «BLOYS VAN TRESLONG» (F-826).

H ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στο DEN HELDER της Ολλανδίας στις 19 Νοεμβρίου 2004 με πρώτο Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Π.Παστουσέα ΠΝ. Ελαβε μέρος στην εκπαίδευση FOST στο PLYMOUTH της Αγγλίας τον Μάρτιο του 2005. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2005.

Eνα βήμα πριν από την ανταλλαγή πυρών είχαν φτάσει η “Νικηφόρος Φωκάς”, και η τουρκική φρεγάτα TCG Gelibolu (F493) κλάσης O.H.Perry (ή “G” κατά την τουρκική ονοματοδοσία κλάσης), νότια του Καστελόριζου, στο πιο σημαντικό επεισόδιο στην περιοχή από το επεισόδιο του MALENE OSTERVOLD το Νοέμβριο του 2008

H κατάσταση δεν έχει γίνει ακόμα «κρίσιμη», αλλά θα γίνει αν η Αγκυρα δεν «μαζέψει» το πλοίο.

Ενημερώθηκαν σχετικά οι πρεσβείες ΗΠΑ και των σημαντικότερων χωρών της ΕΕ. Δεν ενημερώθηκε η πρεσβεία της Ρωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΠΑΡΑΤΥΠΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

pronews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Λυπάμαι αλλα θα το πω .Οι Τουρκοι εαν θελουν πια μπορουν να κανουν γεωτρήσεις και στην Κρητη και να εκδωσουν ΝΑVATEX και για τονβνατσταθμο της Σαλαμίνας εαν θελησουν .ΕΜΕΘΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 4 .ΣΥΝΗΘΊΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΜΕ..ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ.ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΊΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΊ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΤΕ ΤΟΥΣ “ΕΧΘΡΟΥΣ”

  2. Λυπάμαι αλλα θα το πω .Οι Τουρκοι εαν θελουν πια μπορουν να κανουν γεωτρήσεις και στην Κρητη και να εκδωσουν ΝΑVATEX και για τον ναυσταθμο της Σαλαμίνας εαν θελησουν .ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 4 .ΣΥΝΗΘΊΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΜΕ..
    ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ.ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΊΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΊ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΤΕ ΤΟΥΣ “ΕΧΘΡΟΥΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η ωρα της επίθεσης στο κολέγιο στην ρωσία !

Βασικά καλημέρα σας! Το BARBAROS αυτή τη στιγμή (06.45΄)…