Ελληνική φρεγάτα και υποβρύχιο πλέουν προς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros στην Ανατολική Μεσόγειο

Η φρεγάτα κλάσης “S” Νικηφόρος Φωκάς (F466) του ΠΝ που βρίσκεται στην Κύπρο, έλαβε εντολή από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας να κατευθυνθεί προς την περιοχή που κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται σε περιοχή δυτικά της Κύπρου στο όριο, αλλά επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οπως έχει ήδη σημειώσει το pronews.gr «η Ελλάδα αποφάσισε να μην αφήσει αναπάντητες τυχόν τουρκικές κινήσεις επί της υφαλοκρηπίδας της χώρας».

Η ελληνική φρεγάτα έχει την υποστήριξη ενός – τουλάχιστον – υποβρυχίου κλάσης Type 214 του ΠΝ που κινείται στην ευρύτερη περιοχή, όπου πλέει το τουρκικό σκάφος.

Πριν λίγο εξέδωσε ανακοίνωση το ΥΠΕΞ αναφορικά με τις τουρκικές NAVTEX για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Την Τρίτη 16, Οκτωβρίου αναγγέλθηκε με Navtex από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας ότι το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής NΑVTEX ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών.»

Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466) είναι η δέκατη κατά σειρά παραλαβής και τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Dok en Werfmaatschappij στο Fijenoord της Ολλανδίας σιις 15 Νοεμβρίου 1980 και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 25 Νοεμβρίου 1982 με το όνομα «BLOYS VAN TRESLONG» (F-826).

H ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε στο DEN HELDER της Ολλανδίας στις 19 Νοεμβρίου 2004 με πρώτο Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Π.Παστουσέα ΠΝ. Ελαβε μέρος στην εκπαίδευση FOST στο PLYMOUTH της Αγγλίας τον Μάρτιο του 2005. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2005.

Eνα βήμα πριν από την ανταλλαγή πυρών είχαν φτάσει η “Νικηφόρος Φωκάς”, και η τουρκική φρεγάτα TCG Gelibolu (F493) κλάσης O.H.Perry (ή “G” κατά την τουρκική ονοματοδοσία κλάσης), νότια του Καστελόριζου, στο πιο σημαντικό επεισόδιο στην περιοχή από το επεισόδιο του MALENE OSTERVOLD το Νοέμβριο του 2008

H κατάσταση δεν έχει γίνει ακόμα «κρίσιμη», αλλά θα γίνει αν η Αγκυρα δεν «μαζέψει» το πλοίο.

Ενημερώθηκαν σχετικά οι πρεσβείες ΗΠΑ και των σημαντικότερων χωρών της ΕΕ. Δεν ενημερώθηκε η πρεσβεία της Ρωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΠΑΡΑΤΥΠΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

pronews.gr

2 thoughts on “Ελληνική φρεγάτα και υποβρύχιο πλέουν προς το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros στην Ανατολική Μεσόγειο

  1. ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ says:

    Λυπάμαι αλλα θα το πω .Οι Τουρκοι εαν θελουν πια μπορουν να κανουν γεωτρήσεις και στην Κρητη και να εκδωσουν ΝΑVATEX και για τονβνατσταθμο της Σαλαμίνας εαν θελησουν .ΕΜΕΘΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 4 .ΣΥΝΗΘΊΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΜΕ..ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ.ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΊΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΊ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΤΕ ΤΟΥΣ “ΕΧΘΡΟΥΣ”

  2. ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ says:

    Λυπάμαι αλλα θα το πω .Οι Τουρκοι εαν θελουν πια μπορουν να κανουν γεωτρήσεις και στην Κρητη και να εκδωσουν ΝΑVATEX και για τον ναυσταθμο της Σαλαμίνας εαν θελησουν .ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 4 .ΣΥΝΗΘΊΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΜΕ..
    ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ.ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΊΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΊ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΤΕ ΤΟΥΣ “ΕΧΘΡΟΥΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *