20:12 - 02/12/2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνονται στρατιωτικά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις – Στην τελική ευθεία η οριοθέτηση ΑΟΖ!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις σε πρόβα τζενεράλε απόκρουσης της τουρκικής απειλής. Από 4 έως 9 Δεκεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, μεσαίας κλίμακας, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 3/2016», στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αποφοίτηση 11 αξιωματικών της Αιγύπτου από τo Σχολείο Όπλων Τακτικής, το ελληνικό «Top Gun» όπως ανέφεραν αιγυπτιακά ΜΜΕ..(φωτογραφία παρακάτω)

Το πιο σημαντικό είναι ότι η άσκηση θα διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή νοτίου/νοτιοανατολικού Αιγαίου και Κρητικού πελάγους.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 1 Φ/Γ, 2 ΤΠΚ, 1 Υ/Β, 6 α/φ F-16, 1 α/φ εγκαίρου προειδοποίησης, 1 ε/π SUPER PUMA και προσωπικό της ΔΥΚ και οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με 1 Φ/Γ, 2 ΤΠΚ, 4-6 α/φ F-16, 1 α/φ εγκαίρου προειδοποίησης και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια της άσκησης τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενίζονται στη Σούδα, ενώ έχει προγραμματισθεί μεταστάθμευση 1 ζεύγους ελληνικών αεροσκαφών F-16 σε αιγυπτιακή αεροπορική βάση και προσγείωση αιγυπτιακών αεροσκαφών F-16 στην 115 ΠΜ.

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

την βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο

την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού (Α/Υ) και αντιαεροπορικού (Α/Α) πολέμου καθώς και πολέμου επιφανείας (Ε/Ε)

την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας

την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών

την εξάσκηση  σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR)

την εκτέλεση ασκήσεως πυρών

την παροχή εκπαίδευσης σε αντικείμενα Maritime Interdiction Operations (MIO), σε προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

Μια ισχυρή  παρουσία των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή θα τονώσει το πεσμένο «ηθικό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , και θα δείξει στους νέο-Οθωμανούς τι πρόκειται να πάθουν εάν επιχειρήσουν κάποια απονενοημένη κίνηση σε νησί ή νησίδα.

Μόνο με τις κατάλληλες συμμαχίες και στρατιωτικές συνεργασίες η χώρα μας θα μπορέσει να αντιπαραταχθεί στις πολύ παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας που παίζει ένα λίαν  «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας όλες τις συνθήκες και συμβάσεις έναντι της Ελλάδος.  

Έτσι  η κοινή ελληνο-αιγυπτιακή αεροναυτική άσκηση μας δίνει αυτό το πλεονέκτημα απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας .

Υπενθυμίζουμε ότι η Αίγυπτος συμμετέχει με δυνάμεις της στην Συρία στο πλευρό των Ρώσων , ενώ πολεμάει στο Σινά τους Τζιχαντιστές, όσο για τον Ερντογάν…ακούει για τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και γίνεται στην κυριολεξία «Τούρκος».    

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνονται στρατιωτικά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις – Στην τελική ευθεία η οριοθέτηση ΑΟΖ! - Εικόνα0

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνονται στρατιωτικά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις – Στην τελική ευθεία η οριοθέτηση ΑΟΖ! - Εικόνα1

 

pentapostagma

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Οτι ο ερντογαν θα μας γλιτωνε απο τα μνημονια αυτο δεν το περιμενα.Ειναι ξεκαθαρο πλεον ,ο ερντογαν τρεχει ,τρεχει να προλαβει πριν βγει ο τραμπ να παρει κατι απο αιγαιο,κατι απο την πιτα.

  2. Η μόνη ουσιώδες συμμαχία στην περιοχή μας που θα πρεπε να επεκταθεί και να ριζώσει, ανοίγει προοπτικές για πολλά.
    Προυπόθεση: Ένας ΝΑΠΟΛΕΟΝ!!! Μέχρι τότε…

  3. Παλιά ξυνά σταφύλια. Δεν είναι νέα αυτά. Τουλάχιστον για όσους έχουν γνώση. Εδώ και 4 χρόνια έχει αποφασισθεί και μπει σε εφαρμογή. – Άργος oofia@yahoo.com

  4. Οι Αιγύπτιοι είναι το ξανθό γένος…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*