ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων

Το ΓΕΝ έδωσε διαταγή στην πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ κλάσης SUPER VITA και στην Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (P 267) να μεταβούν άμεσα  στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου μαζί με ισχυρή συνοδεία των πλέον προηγμένων υποβρυχίων μας. Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε τον αριθμό. Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα περιπολικό και μια φρεγάτα στην Κρήτη.

Στην Μερσίνα, ο τουρκικός Στόλος έχει τεθεί σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Στο βυθό γίνεται μια μάχη κυριολεκτικά από ρωσικά, τουρκικά υποβρύχια ενώ μια πανίσχυρη ναυτική αρμάδα από ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ συνδράμει στις ελληνικές δυνάμεις απλώνοντας ασπίδα γύρω από την Κύπρο

Σύμφωνα με το thinknews.gr, στην περιοχή έχει αναπτυχθεί μια φρεγάτα τύπου “La Fayette” του γαλλικού Ναυτικού καθώς και μια κορβέτα του ισραηλινού Ναυτικού.

Οπως έχουμε ήδη αναφέρει, στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush (CVN-77) μαζί με την ομάδα μάχης του.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, είχε επισκεφθεί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο για τις…τελευταίες ενημερώσεις.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011.

Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών.

Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.

Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτερα ΗΗ-60.

H Τουρκία πριν λίγο εξέδωσε NOTAM και NAVTEX για αεροναυτικές επιχειρήσεις στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, ως πρώτη αντίδραση στην έναρξη γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ από το πλοίο γεωτρύπανο West Capella, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν πρόβα αποκλεισμού της Κύπρου.

Οι τουρκικές επιχειρήσεις θα γίνουν αύριο και μεθαύριο από τις 5:00 ως τις 10:00 το πρωί σε απόσταση 14 Ναυτικών Μιλίων δυτικά της χερσονήσου του Ακάμα εντός των θαλάσσιων οικοπέδων 5,6 και 7 τα οποία διεκδικεί η Τουρκία, θεωρώντας ότι εμπίπτουν στη δική της ΑΟΖ.

Παράλληλα η Τουρκία έχει εκδώσει και τρεις ΝΟΤΑΜ εντός του FIR Λευκωσίας για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στα βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου.

Οι ΝΟΤΑΜ δεσμεύουν σχεδόν όλο τον εναέριο χώρο πέριξ των κατεχομένων και λήγουν στις 16.00 η ώρα σήμερα και απαγορεύουν την προσέγγιση σε όλα τα αεροσκάφη.

Πρόκειται για ένα είδος αεροναυτικού αποκλεισμού της Κύπρου από τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις…

Αργά απόψε το βράδυ θα βρίσκεται εκτός απροόπτου το γεωτρύπανο West Capella στο σημείο της γεώτρησης, ώστε να ξεκινήσει διαδικασίες σταθεροποίησης και προετοιμασίας. Σύμφωνα με το philenews, το σημείο γεώτρησης και περιοχή σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων από αυτό, προστατεύονται για λόγους ασφάλειας με Navtex που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το West Capella στις 9.00 το πρωί σήμερα, βρισκόταν σε απόσταση 170 ναυτικών μιλίων από το σημείο γεώτρησης και σε ευθεία πορεία προς αυτό. (Νο1 στην φώτο η θέση του πλωτού γεωτρύπανου σήμερα στις 9.00 το πρωί και με Νο2 ο προορισμός – στόχος για την γεώτρηση).

Στο μεταξύ, η Τουρκία, με Navtex που εξέδωσε χθες το βράδυ, δέσμευσε παράτυπα περιοχή έκτασης 10.000 τετρ. χιλιομέτρων δυτικά της Κύπρου, για ασκήσεις του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού, για αύριο και μεθαύριο 12 και 13 Ιουλίου, που θα διεξάγονται από τις 5.00 – 10.00 το πρωί.

Η περιοχή ξεκινά σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του Ακάμα και περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5,6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ. (Η περιοχή εμφανίζεται με τον Νο3 στην φώτο).

Στο βορειοανατολικό τμήμα της ζώνης που «δεσμεύτηκε» παράτυπα από την Τουρκία, αυτή την περίοδο ψαρεύουν αυτή την περίοδο αρκετά υπό κυπριακή σημαία ψαροκάικα.

Στο μεταξύ, η Τουρκία με τρεις παράτυπες ΝΟΤΑΜ, έχει «δεσμεύσει περιοχές του FIR Λευκωσίας, σε περιοχές βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου, όπου ήδη λόγω της περιόδου υπάρχει πολύ πυκνή αεροπορική κίνηση, προκαλώντας, πέραν των άλλων επιπτώσεων και αναστάτωση σε υπερπτήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις; 11.00 μέχρι τις 4.00 το απόγευμα αναγγέλθηκαν ασκήσεις «έρευνας και διάσωσης σε μια ζώνη μήκους 100 χλμ και πλάτους 25 χλμ. Βορειοδυτικά της Κύπρου. (Νο. 4)

Με δεύτερη παράτυπη ΝΟΤΑΜ «δέσμευσαν» περιοχή βόρεια της Κύπρου, από τον Απόστολο Αντρέα Μέχρι και τον Ακάμα και ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χλμ από τις βόρειες ακτές της Κύπρου επίσης για σήμερα από τις 11.00 μέχρι τις 4.00 το απόγευμα. (Νο. 5)

Τρίτη παράτυπη ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας, «δεσμεύει» επίσης περιοχή στο FIR Λευκωσίας μεταξύ βόρειων ακτών της Κύπρου και νότιων ακτών της Τουρκίας, για τις ίδιες ώρες, σε υψήομετρο μέχρι και 20.000 πόδια. (Νο. 6)

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μόνο σε περίπτωση που το Παρίσι κρίνει ότι απειλείται η ασφάλεια προσωπικού, αλλάζουν τα πλάνα, ανέφεραν στην εφημερίδα στελέχη της TOTAL. Αυτό δείχνει πολλά για την οριακή κατάσταση στον τομέα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Υποβρύχιο ρομπότ θα δώσει εικόνα, ώστε να μην επηρεαστούν τυχόν ναυάγια, πριν ξεκινήσει να περιστρέφεται το γεωτρύπανο. Η γεώτρηση ξεκινά με διάμετρο 32 ιντσών και καταλήγει στον στόχο με οπή 9 ιντσών. Αν υπάρχει κοίτασμα, θα προχωρήσει σε αυτό με οπή 8 ιντσών.

Την 1η Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει, αν βρει «ξηρό πηγάδι», αλλά συνεχίζει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου αν βρεθεί κοίτασμα.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει ασκήσεις ετοιμότητας για υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων και γεωτρήσεων.

Το συγκεκριμένο πλοίο θα ξεκινήσει τη διαδικασία ερευνών από τις 12 Ιουλίου και σύμφωνα με σχετική NAVTEX, κηρύσσεται Ζώνη Ασφάλειας 500 μέτρων περιμετρικά από το σημείο που θα πλέει το WEST CAPELLA. Επισημαίνεται επίσης ότι απαγορεύεται η είσοδος στην συγκεκριμένη περιοχή για οποιοδήποτε λόγο.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα0

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα1

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα2

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα3

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα4

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα5

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα6

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα7

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα8

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων - Εικόνα9

.@IsraeliPM and his wife Sara visit @CVN77_GHWB anchored off Haifa ??⚓️?? pic.twitter.com/GJSS8kqP0B

— Embassy of Israel (@IsraelinUSA) July 3, 2017

USS George H. W. Bush ‘a symbol of good vs evil,’ says Netanyahuhttps://t.co/mhFb0uLLhB pic.twitter.com/P0WkTZXS6K

— Ynetnews (@ynetnews) July 3, 2017

Prime Minister Benjamin Netanyahu and his wife Sara toured the USS George H. W. Bush anchored off Haifa and welcomed the crew to Israel. pic.twitter.com/usvVeqeglw

— PM of Israel (@IsraeliPM) July 3, 2017

pentapostagma

Loading...

10 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικός Στολίσκος με φονική δύναμη πυρός σπάει τον τουρκικό αεροναυτικό αποκλεισμό της Κύπρου – Τετ α τετ ρωσικών-τουρκικών-ΝΑΤΟϊκων υποβρυχίων

 1. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Δηλαδή,ο τούρκος είναι μόνος του;όλοι εναντιον του τούρκου;χεχεχεχε!έχει χαβαλε το σχεδιο!ρε τι παιζει πίσω απο την κουρτίνα,τι παιζει…..;

 2. Αποστολος says:

  Θέατρο σκιών.Μας δουλεύουν.Το παιχνίδι είναι στημένο.Κάνει μπαμ από μακριά.Τι κάνουν όλοι εκεί κάτω;Πέζουν στρατιωτάκια.

 3. Mpamphs says:

  Na pliroforisoume ta paidia pou ksagripnoun sto katafigio pou to ftiaksan gia to proigoumeno piriniko polemo (rwsia vs tourkia)oti den tha ginei polemos simera to vradu giauto koimithite kai aurio molis ksipnisete kai fate prwinouli filate thermopiles!

 4. ΑΓΝΩΣΤΟΣ says:

  Αρε προφοιτειες το ξανθο γενος που θα μας σωσει χαχαχαχα ολοι μαζι και ελλαδιτσα κοιμησου ησυχα…… zzzzz… zzzzzz

 5. croif101 says:

  ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!(«Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος. Θα γίνουν αψιμαχίες τρεις μέρες, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα»)
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,
  ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ,ΞΕΡΕΤΕ?ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ.
  ΓΕΛΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΝΟ!!!
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ.
  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΙΣΤΟ,ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.

 6. Στέλιος Κομοτηνή says:

  Εδώ στην Κομοτηνή πάντως έχουν σκάσει μύτη κάτι Αμερικανοί γεωλόγοι και κάνουν έρευνες στην ορεινή Ροδόπη (τους ταΐζω στο μαγαζί) καταρχήν φαίνονται αθώοι αλλά μου βρωμάει το πράμα καθότι η οροσειρά της Ροδόπης είναι φουλ ουράνιο, χρυσό και ζεολιθο, ειδωμεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *