Έγγραφο – σοκ για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

 

Σχόλιο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός : Δείτε αυτά που σας έχω επισημάνει με bold… και θα φρίξετε… μεταναστεςΈγγραφο – σοκ για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με έγγραφο – φωτιά που φέρνει στη δημοσιότητα το euro2day.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να δεχθεί σοβαρές πιέσεις, στη Σύνοδο Κορυφής της Μάλτας. Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι προσχέδιο της σημερινής συνάντησης.

Στο εν λόγω έγγραφο, αναφέρεται ξεκάθαρα το αίτημα για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, καθώς και ότι η Ευρωπαική Ένωση είναι έτοιμη να δώσει στην Άγκυρα πολιτικά ανταλλάγματα μόνο όμως με την υπόσχεση (και όχι υλοποίηση) της μεταφοράς προσφύγων πίσω στην Τουρκία.

Το έγγραφο, το οποίο έχει ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, δόθηκε στις αντιπροσωπείες ορισμένων χωρών-μελών της ΕΕ (όχι όλων) ως οδηγία για το τι στάση επικρατεί αυτή τη στιγμή σε σχέση με την Τουρκία αλλά και τι ενδέχεται να ζητήσει η ελληνική πλευρά. Αναφέρει τα εξής:Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας ίσως να θελήσει να εξηγήσει πού βρίσκεται η χώρα του, να υπογραμμίσει την πρόοδο που έγινε επί του εδάφους της. Συστήνουμε να είστε υποστηρικτικοί μεν, όμως να συνεχίσετε να πιέζετε σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία παραθέτουμε πιο κάτω.

Παράλληλα για την Τουρκία το εμπιστευτικό προσχέδιο των συζητήσεων της Συνόδου αναφέρει τα εξής:

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι η Τουρκία είναι κυρίως υπεύθυνη για την μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των προσφύγων που φθάνουν στις ανατολικές της ακτές του Αιγαίου. Γι’ αυτό τον λόγο η Ελλάδα συνεχώς επιμένει ότι μια σκληρή στάση πρέπει να ληφθεί όσον αφορά στην Τουρκία και ότι δεν πρέπει να δοθούν από πλευράς ΕΕ “δώρα” προς την Άγκυρα ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια στο προσφυγικό».

«Η ελληνική προσέγγιση, που αγνοεί το τεράστιο ανθρωπιστικό βάρος που επωμίζεται η Τουρκία​, είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην είναι συνεργάσιμη στη Σύνοδο Κορυφής (για το μεταναστευτικό), όπου συζητήθηκε το action plan ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες».

«Η θέση μας είναι ότι η Τουρκία δεν στέλνει συνειδητά και σκοπίμως πρόσφυγες μέσω Ελλάδας, όπως η Ελλάδα κάνει στη FYROM».

Εν συνεχεία τονίζεται πως το επόμενο διάστημα η Ευρωπαική Ένωση θα χρειαστεί τη βοήθεια της Ελλάδας με δύο τρόπους:

1. Κάποια από τα κεφάλαια ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ που θα ανοίξουν πρέπει να γίνουν με ομοφωνία.

2. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την είσοδο των μεταναστών, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της ακτοφυλακής της Ελλάδας και της Τουρκίας. Την Παρασκευή ο ελληνικός Τύπος κάλυψε εκτενώς τα σχόλια του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα 10 χιλιόμετρα στο Αιγαίο.

Σαφώς, αυτά είναι πολύ ευαίσθητα θέματα για την ελληνική εσωτερική πολιτική. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιθανώς να ζητήσει να είναι πιο ενημερωμένος και να εμπλέκεται ενεργότερα στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την Τουρκία, με μορφή προ-ενημέρωσης (pre-consultation).

Επίσης, ίσως εκφράσει επιφυλάξεις για τη Σύνοδο στη Μάλτα καθώς και για την ιδέα να πραγματοποιηθεί Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας: από τη δική του τη σκοπιά έχουν γίνει αρκετές Σύνοδοι τελευταία και το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

Το έγγραφο καταλήγει με τη σύσταση για τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ προς τη χώρα μας.

1. «Πρέπει να επιμείνουμε σε δύο σημεία: Ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από το Action Plan της ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε ότι έτσι θα αποσυμπιεστούν τα σύνορά της.

2. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δράσει απλά γιατί της το ζητήσαμε και γιατί αναγνωρίζουμε το βάρος που επωμίζεται. Θα πρέπει να τη βοηθήσουμε και να εμπλακούμε με την Τουρκία και σε πολιτικό επίπεδο.

3. Να μεταφέρουμε όμως και στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα λάβει «δώρα» η Τουρκία και ότι η εφαρμογή του Action Plan θα γίνει βήμα βήμα. Να πούμε ότι στα καίρια ζητήματα όπως η απελευθέρωση της βίζας και το άνοιγμα των κεφαλαίων ένταξης θα γίνει μόλις λάβουμε δεσμεύσεις από την Άγκυρα για την επιστροφή προσφύγων.

4. Να αναδείξουμε τον πνιγμό προσφύγων ως το νούμερο ένα πρόβλημα, για να προβάλουμε τη στάση μας για κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας – Τουρκίας και να πούμε ότι εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν κενά τα οποία θα εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι με τραγικές συνέπειες.

5. Να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές ακόμα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και να ζητήσουμε από τον κ. Τσίπρα να μας πει αν θα είναι πιο άνετος, εάν οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο γίνουν με τη Frontex να παίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο.

 

parapolitika.gr

One thought on “Έγγραφο – σοκ για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

 1. Δυτίκιος says:

  Τι ΔΕΝ καταλαβαίνουμε; Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ανάλογη των παλαιοτέρων όπως Ρωμαική και Ανατολική Ρωμαϊκή (δήθεν Βυζαντινής) και των νεότερων όπως Η.Π.Α. και Σοβιετική Ένωση (με την προέκταση του Συμφώνου της Βαρσοβίας);
  Ότι αυτές οι ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ βασίζονται και επιβάλλουν τον ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, διώκοντας παράλληλα τον ΕΘΝΙΣΜΟ (δηλαδή την έννοια του ΕΘΝΟΥΣ, της φυλετικής καταγωγής, του κράτους, της αυτοδιάθεσης των λαών, της ανεξαρτησίας των κρατών κτλ), με στόχο την ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ των λαών της επικράτειάς τους;
  Ότι για να γίνει αυτό πρέπει να αφαιρεθούν ΟΛΑ τα φυλετικά, παραδοσιακά, πολιτικά, εθνικά και θρησκευτικά στοιχείς του κάθε λαού, τα οποία τον κάνουν να διαφέρει από τους άλλους, ώστε να μπορεί να ΕΝΩΘΕΙ και να αποτελέσει ένα ΥΠΑΚΟΥΟ μέλος της Νεας Αυτοκρατορίας;
  Ότι για όλα τα παραπάνω στοιχεία που θα αφαιρεθούν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΠΗ;

  ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ -ψευδώς ονομαζόμενη- ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΉΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΥΓΝΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ
  ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ!;;;;

  Ότι αυτό σημαίνει η ΑΘΛΙΑ προσφώνηση σήμερα ΡΩΜΙΟΣ, που καταδυκνείει την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ μέσα από αυτά τα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ σαλαμοποίησης του Ελληνα και του Ελληνισμού!!!
  Ότι σήμερα ζούμε σαν λαός ως ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ πνευματικά και πολιτισμικά, όταν δεν θέλουμε ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, υποστηρίζοντας όμως ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ (πολιτισμικές, πολιτικές, θρησκευτικές) ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΒΙΑΣΤΗ!!!! Προτιμούμε αυτόν που μας ΒΙΑΣΕ πριν χίλια χρόνια και συνέχισε να το κάνει για τόσα ΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ (ο νεοελληνισμός δεν αποτελεί έθνος, παρά ένα ΜΙΖΕΡΟ και σκόπιμα κατασκευασμένο από αυτούς κράτος) και… ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ (α-ού α-ού, στ’ άρματα στ’ αρματα!!!!) ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΒΙΑΣΤΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ -αυτή της ερωμένης- ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΒΙΑΣΤΗ!!!

  Μέσα σε όλα αυτά, ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, με τις πραγματικές παραδόσεις του, με τις αληθινές θρησκευτικές καταβολές του, με την γνήσια ιστορία του και την ανεξάντλητη γραμματεία του, αποτελεί ένα συστατικό του μίγματος που λέγεται γεωπολιτικό λουκάνικο ή ένα ποτό από τα έξι που με την πρόσμιξή τους αποτελούν σήμερα ενα κοκτέιλ!
  Αν πιστευετε ότι μπορούν να εντοπιστούν και να απομονωθούν αυτά τα στοιχεία από αυτόν τον αχταρμά, ωστε να αποτελέσουν τη βάση για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, τότε είμαι μαζί σας!

  ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΘΝΟΓΑΜΙΑ, ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ!!!!!
  Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΑΤΑΙ! Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΗΜΑΤΑ;

  ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ “ΤΕΚΝΑ” ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΛΙΕΤΗ ΒΙΑΣΜΟ.
  ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΤΗ, ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙΑ, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΗΓΕΜΟΝΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!

  ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ (ΜΗ) ΦΟΒΑΣΑΙ, ΠΟΛΥΠΑΘΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑ-ΟΔΥΣΣΕΑ;
  Το θεϊκό και συμπαντικό σχέδιο για εσένα ήταν το ΤΑΞΙΔΙ προς την ΙΘΑΚΗ, ώστε να δώσεις και να πάρεις γνώση, να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ και να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙΣ και μέσα σε αυτό βρίσκεσαι ακόμη!!!
  ΕΧΕΙ ΚΟΠΟ, ΕΧΕΙ ΠΟΝΟ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ, ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΨΩΣΗ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *