ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Έφυγε από τη ζωή και τελευταίος του θρυλικού πληρώματος του Παπανικολή

· ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

Πλήρης ημερών, στα 101 του, «έφυγε» από τη ζωή και ο τελευταίος από το πληρωμα του ηρωικού υποβρυχίου «Παπανικολής», Νικόλαος Τασιάκος. Ο Τασιάκος γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1915 και είχε τιμηθεί τον Οκτώβριο του 2014, από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον “Σταυρό Αξίας και Τιμής Α’ Τάξεως” για τις διακεκριμένες υπηρεσίες του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, παρουσία σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας.

Σημειώνεται ότι πέθανε λίγες μόνο μέρες πριν συμπληρωθούν 75 χρόνια από τη χειμωνιάτικη εκείνη νύχτα του 1940, παραμονές Χριστουγέννων, όταν το “Παπανικολής” κατόρθωσε να βυθίσει στα Στενά του Οτράντο τρία ιταλικά οπλιταγωγά, που μετέφεραν όπλα και άλλο πολεμικό υλικό στα παράλια της Αλβανίας, προς ενίσχυση των ιταλικών δυνάμεων που μάχονταν κατά των Ελλήνων.

Μόλις φέτος, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Νικόλαος Τασιάκος, σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Δρακότρυπα, τόπο καταγωγής του, δώρισε στον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο “Η Ανάπλαση” όλες τις τιμητικές του διακρίσεις και τα μετάλλια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη.

Η κηδεία του Νικόλαου Τασιάκου θα γίνει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 4μ.μ., στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

fimotro

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

PISA 2025: Σχεδόν οι μισοί 15χρονοι στην Ελλάδα κάτω από τη βασική επάρκεια στα Μαθηματικά

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή η 39χρονη πυροτεχνουργός Μαρία Κολτσακλή – Μητέρα τριών παιδιών

ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κανδήλι Μεγάρων – Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα

Μία απάντηση στο “Έφυγε από τη ζωή και τελευταίος του θρυλικού πληρώματος του Παπανικολή”

  1. Όλοι όσοι επέζησαν από το υποβρύχιο τσόνταραν λεφτά για να μεταφερθεί το πάνω κομμάτι του υποβρυχιου στην μαρίνα ζέας στον Πειραιά..
    Καλό ταξίδι να έχει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά