Ένα εφιαλτικό σενάριο “ολοκληρωτικού” ελληνοτουρκικού πολέμου

Του Κώστα Πικραμένου*

O κόσμος δε ξέρει από που να πιαστεί και τι να πιστέψει. Στο καθημερινό ορυμαγδό ειδήσεων (φορολογική καταιγίδα, 4ο μνημονίο, έκτακτα μέτρα, ΔΝΤ, Σόιμπλε κλπ) έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα και οι εθνικιστικές κορώνες του Σουλτάνου περί Λωζάνης, Κύπρου και οι απειλές ότι θα «σπρώξει» στην Ελλάδα 3 εκ Σουνίτες Σύριους.

Ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ πανικού και αφασίας την ίδια στιγμή που ο Επαναστάτης χωρίς Γραβάτα κηδεύει τον πνευματικό του Πατέρα στη Καραϊβική…

Ας τα πάρουμε από την αρχή και ψύχραιμα.

Όλα ξεκινούν στις αρχές του 2012 οταν οι Γκιουλενιστές στριμώχνουν τον Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, με την κατηγορία της συνεργασίας (μυστικές συνομιλίες) με το ΡΚΚ. Θα ακολουθήσουν οι αποκαλύψεις για τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα στους ισλαμιστές της Συριάς (αρχές 2013), οι μαζικές διαδηλώσεις στο Γκαζι της Κων/πολης (καλοκαίρι 2013), η απόφαση Ερντογάν για κλείσιμο των ιδιωτικών φροντιστηρίων μεγαλό τμήμα των οποιων ελέγχει η Κοινότητα Γκιουλέν (Νοέμβριος 2013), το σκάνδαλο διαφθοράς και σύλληψης αξιωματούχων του ΑΚΠ (Δεκέμβριος 2013), η επιχείρηση «σκούπα» για εκκαθάριση των Γκιουλενικών από Δικαιοσύνη και Αστυνομια (2014-2016), η επανέναρξη του ανταρτοπολέμου με το ΡΚΚ (Καλοκαίρι 2015), οι επιθέσεις αυτοκτονίας από το ΙΚ (2015-2016) και καταλήγουμε στο Πραξικόπημα (Ιούλιος 2016). Αυτο είναι το πλαίσιο που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας προτού επιχειρήσουμε ανάλυση των δεδομένων…

Το νεο-οθωμανικο όραμα του Νταβούτογλου και οι στόχοι για την Τουρκία του 2023 είναι εν πολλοίς γνωστοί σε όσους παρακολουθούν τα δρώμενα στην απέναντι όχθη του Αιγαίου. Η κλιμάκωση που παρατηρείται δεν αφορά τη στρατηγική (αυτή παραμένει ίδια) αλλά περισσότερο την τακτική και αισθητική της διάσταση.

Ο Νταβούτογλου ακολουθούσε την φιλελεύθερη τακτική μέσω οικονομικών σχέσεων, εμπορίου, soft power και έντονης διπλωματικής παρουσίας (νέες Πρεσβείες, Προξενεία, ΜΚΟ κλπ)…Ο Ερντογάν επειδή ειναι brutal και με βασική μόρφωση εκφράζεται με το θυμικό και το ταπεραμέντο Τούρκου της Ανατολίας. Ο,τι έλεγε ο Νταβούτογλου με ακαδημαϊκο τρόπο μέσω του βιβλίου του «Στρατηγικό Βάθος» το ίδιο λέει ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας συμβολισμούς για να καταλάβει το σουνιτικό πόπολο…Βέβαια τα τσιτάτα του Σουλτάνου είναι βούτυρο στο ψωμί των δημοσιογράφων…Γραφικούς του ίδιου βεληνεκούς διαθέτει πολλούς και η αγαπημένη μας πατρίδα…

Την ίδια στιγμή παρατηρείται το εξής.

Η απομάκρυνση του Νταβούτογλου από τον κύκλο του Ερντογάν, άνοιξε το δρόμο σε γραφικούς τύπους, πρώην και νυν δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν αναλάβει σύμβουλοι του Σουλτάνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, γεωπολιτικής και στρατηγικής…Είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι είναι που του φτιάχνουν και το Τούρκικο καφέ. Οι δύο πλέον γνωστοί είναι ο Μπουλουτ και ο Καραγκιουλ. Δημοσιογράφοι είναι, τίποτε παραπάνω. Δεν έχουν καμια ακαδημαϊκή περγαμηνη. Είναι σύμβουλοι – αυλικοί του Σουλτάνου. Ο καθηγητής Νταβούτογλου δεν θα τους είχε ούτε για γραμματεία.

Αυτοί οι τύποι (Μπουλουτ, Καραγκιουλ κλπ) έχουν ως πρότυπο τον Αλεξανδρο Ντούγκιν, μυστικο-σύμβουλο του Πουτιν (από το 2012 μέχρι σήμερα). Ο Ντούγκιν έχει έρθει και Ελλάδα προσκεκλημένος του Πανεπιστημιου Πειραιά όταν ο ΥΠΕΞ Κοτζιας ηταν εκεί καθηγητής (υπάρχει στο διαδίκτυο σχετική φωτογραφία). Όποιος διαβάσει τη βιογραφία του Ντούγκιν και τα όσα πρεσβεύει για τον Ευρασιατισμό, θα του περάσει ζουρλομανδύα. Το θέμα είναι ότι έχει πείσει τον Πούτιν για την ορθότητα των απόψεων του (για παράδειγμα την εισβολή στη Κριμαία όπως και έγινε!!!) Ο Ντούγκιν πανηγυρίζει στα κανάλια οτι οι ιδέες του πλέον βρίσκονται εντός του Κρεμλίνου.

Οι συμβουλοι του Σουλτάνου βρίσκονται υπο την επιρροή του Ντούγκιν και πιέζουν τον Ερντογαν να ενταχθεί στον Οργανισμό της Σαγκάη και να εγκαταλείψει ΕΕ – ΝΑΤΟ. Εξ ου και οι δηλώσεις Ερντογάν για δημοψήφισμα στην Τουρκία σχετικά με την ΕΕ. Αν επέλθει οριστικο διαζύγιο, τα 3 εκ Σουνίτες Συριοι θα έρθουν για «μονιμές διακοπές» στα Ελληνικά νησια.

Οσον αφορά στην απειλή κατάληψης νήσων και βραχονησίδων που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις Συνθήκες Λωζάνης (1923) και Παρισίου (1947) δεν είναι κάτι το καινούργιο. Υφίσταται από το 1995, όταν η Ελλάδα επικύρωσε τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) και ξεκίνησε πρόγραμμα εγκατάστασης επί των νήσων προκειμένου να κατοχυρώσει ΑΟΖ. Γιατί μας εκπλήσουν οι κατα καιρούς δηλώσεις των Τούρκων;

Ποιό είναι όμως το δια ταύτα;

Επιστρέφουμε στη θεωρία του Θουκιδίδη περί δικαίου του ισχυρού. Αν η Τουρκία προχωρήσει σε κατάληψη νήσων – βραχονησίδων αυτή θα αφορά όχι μια αλλά πολλές. Θα επιχειρηθεί ταυτόχρονη κατάληψη πολλαπλών μικρών νησιών της οποιας θα προηγηθεί αερο-ναυτικός αποκλεισμός της ευρύτερης γεωγραφικής ζώνης. Το επιχειρησιακό σχέδιο το «δουλεύουν» οι Τούρκοι κάθε χρόνο στη διακλαδική αεροναυτική άσκηση ΕΦΕΣ (από το 1983 μέχρι σήμερα).

Τα νησια ευθύνης της ΑΣΔΕΝ οπως Κώς – Σάμος – Ρόδος θα βομβαρδιστούν μαζικά προκειμένου να εξουδετερωθούν οι δυναμεις των κατά τόπους ΑΔΤΕ πριν την κατάληψη των πέριξ νήσων. Μιλάμε για βροχή Γιλντιριμ – Κασίργκα που θα προκαλεσει απώλειες χιλιάδων νησιωτών. Ο άμαχος πληθυσμός θα βρεθεί σε περιβάλλον κόλασης. Θα καταστραφούν όλες οι ζωτικές υποδομές με πρώτες τα τοπικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αεροδρόμια και οι εγκαταστάσεις ραδιο-επικοινωνιών και κινητης τηλεφωνίας. Τα νησια θα επιστρέψουν σε συνθήκες δεκαετίας 1950.

Καταφύγια προστασίας του αμαχου πληθυσμού δεν υπάρχουν. Ασκήσεις παλλαϊκής άμυνας δεν γίνονται. Η εκπαίδευση εφέδρων είναι τυπική. Ασκήσεις με τη συμμετοχή φορέων (όπως σχολεία, Πανεπιστημία κλπ) δεν υφίστανται. Γιατί; Διότι δεν έχουμε κουλτουρα Ισραήλ και Νότιας Κορέας. Όποτε όποιος πρόλαβε εγκατέλειψε το νησί του έγκαιρα.

Για να ακυρωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια των Τουρκών προτού ξεκινήσει τις βολές το Τουρκικό Πυροβολικό θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση μέσω ΕΥΠ, ενεργοποίηση των κανόνων εμπλοκής, κατάσταση συναγερμού σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και εξουδετέρωση του αερο-ναυτικού αποκλεισμού με έγκαιρη διασπορά του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Αλλά προπαντός ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για άμεση απάντηση μέχρι τέλους…Είμαστε σε θέση να τιμήσουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας;

*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συμβουλος Εξαγωγικών επιχειρήσεων – ειδικός σε θέματα economic intelligence. Συγγραφέας 12 βιβλίων για την Τουρκία – Μέση Ανατολή – Ισραήλ – Ιραν και τις Μυστικές Υπηρεσίες. Αρθρα του έχουν δημιοσιευθεί στον ελληνικό και διεθνή περιοδικό και Ηλεκτρονικό Τύπο. Τα βιβλία του ειναι διαθέσιμα στο www.amazon.com (Κοstas Pikramenos)

Email: kpikramenos@yahoo.gr

militaire
apocalypsejohn.com

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

12 thoughts on “Ένα εφιαλτικό σενάριο “ολοκληρωτικού” ελληνοτουρκικού πολέμου

 1. ο Κώστας Πικραμένος : γραφει για να γελασει και ο καθε πικραμενος ! says:

  Κώστας Πικραμένος, εισαι που εσαι πικραμενος με οσα βλεπεις, μην γινεσαι και Μαλακισμενος ! Και να πλενεις το στοματακι σου πριν μιλησεις για τον Ντουγκιν ! «Όποιος διαβάσει τη βιογραφία του Ντούγκιν και τα όσα πρεσβεύει για τον Ευρασιατισμό, θα του περάσει ζουρλομανδύα» ! Αμερικλανακι ! ΓΙΑ ΤΑ 41 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 14 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ «ΧΑΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΡΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΝΙΟΥΣΓΟΥΗΚ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 10-ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ? ΤΟ ΝΙΟΥΣΓΟΥΗΚ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ο Ερτογκαν ειναι «dead man walking» ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ? ενα ονοματι Πικραμένο, γερμανοτσολια, απο το 1940, τον εχεις συγγενη σου ?

  • Argos says:

   Μήπως γίνεσαι λίγο άδικος; Έχει πολύ άδικο ο δημοσιογράφος; δείξε μας που, σε παρακαλώ θερμά. Περιμένω γνώμη γιατί δεν κατέχω πολύ από τούτα. – Άργος oofia@yahoo.com

   • PANDAROS says:

    θα σου πω εγω αγαπητε φιλε Αργος τι μπουρδες λεει το ατομο….διαβασε τι γραφει………….»’Το θέμα είναι ότι έχει πείσει τον Πούτιν για την ορθότητα των απόψεων του (για παράδειγμα την εισβολή στη Κριμαία όπως και έγινε!!!)»»……ιχιχιιχιιχιιχ ……….Τι θες να εκανε ρε ΠΙΚΡΑΜΕΝΕ να αφηνε τους εκει γερμανοτσολιαδες της Μερκελ να παιζουν μπαλα σε Ρωσικο εδαφος?…..Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ?…. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?….ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ Ο ΧΡΟΥΣΟΦ ΣΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ?…την βουτηξε απο τους ρωσσους και την εδωσε στην ουκρανια γιατι ο ο Χροτσωφ ηταν ουκρανος!!!!!!!!!!!! Δεν ειναι ορθοδοξοι ?δεν μιλανε ρωσικα?…..Ασε που η ΚΡΙΜΑΙΑ ηταν παναρχαιο ελληνικο υπερποντιο εδαφος….ακομη και σημερα υπαρχουν εκατονταδες χιλιαδες ελληνες…..ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο Ο ΠΟΥΙΝ….?να τους την χαριζε στους κωλογερμαναραδες?………………………………………….Ο Πικραμενος δεν ειναι πουθενα οταν γραφει πως ο Πουτιν εκανε μαλακια που μπουκαρε στην κριμαια …..χαχαχχαχαχ ετσι γραφει αγαπητε μου διαβασε το και εσυ………………………………….οσο αφορα τα πολεμικα ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ,ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ……δεν ειναι τοσο μεγαλη διαφορα….ακομη…..απο το 2018 και μετα-ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ- θα ξεφυγει και θα τον πιουμε………..εχουμε καλα αντιεροπορικα- πατριοτ ,s-300 τα αεροπλανα μας ειναι ισαξια με των τουρκαλαδων……στο ναυτικο ειμαστε μια απο τα ιδια….και στο πεζικο μια απο τα ιδια…..ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ SCULP ,-βληματα αερος -εδαφους,ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ,ουτε εχουν τροπους αντιμετωπισης τους———- ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΤΑΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΤΣΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ!!!!!χαχχαχχαχαχ 500 km βεληνεκες εχουν…..!!!!!!!!!!!!!!……ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ….ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΜ…….θα σκοτωθει πολυς κοσμος και εδω και εκει…….ΑΥΤΑ επρεπε να εγραφε ο πικραμενος……..ΣΕ καλυψα?

    • PANDAROS says:

     μπορει εσενα να καλυψα αλλα εγω δεν καλυφθηκα…ιχιχιχιιχι….εδω ολος κοσμος βαραει ,εδω και ενα χρονο ,50000 χιλιαδες ξυπολυτους ,αυτους του ΙΣΙΣ και δεν μπορει να τους παρει φαλαγγι!!!!! εχουν πεσει εκατομμυρια τονοι βομβων πανω τους και αυτοι ακομη ειναι εκει!!!!-βεβαια δεν τους βαραγανε τα αμερικανα -γιατι εκει θα ειχε κλεισει το θεμα σε μια βδομαδα- αλλα τους βαρανε ολοι οι αλλοι…………..αφου την βγαζουν ζαχαρη αυτοιμ δεν θα την βγαλουμε ζαχαρη εμεις που εχουμε τακτικο στρατο κλασεις ανωτερο απο αυτα τα ρεμαλια του ISIS ?…………ασε που η τουρκια θα διαλυθει-ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ- αν παμε σε μακροχρονιο πολεμο….. χωρις να θελω να κανω τον προφεσορα και χωρις να εχω σπουδασει αυτα τα πραγματα —- τωρα θα μου πεις βλεπουμε τι γραφουν και οι σπουδαγμενοι αναλυτες χαχχαχαχχα….η τι κανουν οι σπουδαγμενοι οικονομολογοι …..,που αν τους δωσεις ενα περιπτερο στην ομονοια που περναει 200,000 κοσμος την ωρα…ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΕΞΩ…οπως ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑΥΤΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ [ΚΨΜ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ] ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ!!!!!!! χχαχαχχαχχαχχα και αυτος μετα υπηρξε υπουργος οικονομικων της ελλαδας!!! ξαναγελαω…χαχχαχαχαχαχχχχχα

    • Νικητας says:

     ΣΩΣΤΑ. Και φυσικα ο τυπος αυτος ..ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ…ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ακουσον – ακουσον..εμμεσα, ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ !!! ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ φυσικα , στα οσα ανεφερες εσυ.., αλλα ξερει να κανει υποδειξεις αλα στρατηγου !!! Απο την αλλη…ας εγκλωβισουμε τα επιλεκτα σε συγκεκριμενα σημεια που προτεινει…σε αποσταση βολης αεροβολου απο την Τουρκια !!!! Φοβερος στρατηγος ο τυπος!!!! ΛΟΙΠΟΝ….ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ‘ΜΠΑΜ’..,ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ…, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΙΩΝΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ !!!

  • θεωρούν κατάλληλο χρόνο για να εκδηλωθεί ένα νεο πραξικόπημα την περίοδο μέχρι να ορκιστεί νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ says:

   Φόβοι για νεο πραξικόπημα στην Τουρκία

   Posted by kalinda στο Δεκεμβρίου 3, 2016

   ADOLF-HITLER-TAYYIP-ERDOGAN-TURKEYΞένες μυστικές υπηρεσίες εχουν ενημερωσει φιλικές στη χώρα τους πρεσβείες στην Άγκυρα

   να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οτι η πολιτική των διωξεων που ακολουθεί ο Ερντογαν οδηγεί σε συσπείρωση των αντιπάλων του.

   Μαλιστα θεωρούν κατάλληλο χρόνο για να εκδηλωθεί ένα νεο πραξικόπημα την περίοδο μέχρι να ορκιστεί νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ ώστε να ειναι πιο ήπια η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας η οποία τον τελευταίο καιρο διαμορφώνει συνεχώς αρνητική άποψη για τον Ερντογαν.

   olympia.gr/2016/12/03/%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF/

 2. Μανιάτη Βηρσαβε. says:

  Οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης δεν είχαν καμία βούληση ποτέ να πολεμήσουν. Αυτοί μόνο κοινωνικές σχέσεις έκαναν. Ζειμπέκικα, κουμπαριές και άλλα. Και τώρα οι άλλοι έρχονται με αξιώσεις. Αφού μας τα τάξατε λένε και οι άλλοι ήταν αποβλακωμένοι, γιατί κοιμόντουσαν. Και έτσι είναι. Ο Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικάνους και εμείς αντί να τον καταψηφίσουμε, για την κατάληψη ελληνικού εδάφους, πήγαμε και τον ψηφίσαμε. Ύστερα ο Γιωργάκης χόρευε τα ζειμπέκικα και ο Καραμανλής έγινε κουμπάρος του Ερντογάν. Όμως ο Καραμανλής δημιούργησε και σχέσεις με τον Πούτιν και εκεί άρχισε να χαλάει η μανέστρα. Ύστερα ήλθαν οι μνημονικές κυβερνήσεις και μετά ο αριστερός-επαναστάτης Τσίπρας που θέλει να μας εξισλαμίσει. Εάν δεν πολεμήσουμε για τον τόπο μας, εάν δεν πάρουμε τη τύχη μας στα χέρια μας, είμαστε καταδικασμένοι. Αυτοί θα Φύγουν, έχοντας φτιάξει περιουσίες για να ζήσουν, μαζί με τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δυσέγγονα τους. Εμείς θα έλθουμε κοντά στον Ιησού Χριστό και Εκείνος δεν θα μας αφήσει. Θα πολεμήσουμε ή θα αλλαξοπιστήσουμε. Ένα από τα δυο θα γίνει. Τώρα ο Πούτιν παίζει ένα παγκόσμιο πολιτικό παιχνίδι. Πράγματι θέλει την Ρωσία στην Ευρασιατική Ένωση. Δεν ξέρω, αν τον επηρεάζει ο Ντούκιν ή οποιοσδήποτε άλλος. Αλλά αυτό τους εξυπηρετεί τα μέγιστα, διότι έτσι σπάει το ΝΑΤΟ. Επομένως εμείς πρέπει να κινηθούμε ανάλογα. Μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον, από πλευράς ΕΕ και ΗΠΑ. Αλλά χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης. Χρειάζεται κυβερνήτη που να πιστεύει και να είναι αποφασισμένος. Εύχομαι ο Θεός μα μας στείλει έναν τέτοιο. Διαφορετικά θα έλθουν τα δύσκολα και τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα είμαστε μόνοι μας.

 3. Τάσος says:

  Ας πάει στο καλό η Τουρκία στην Ευρασιατική ένωση αν θέλει. Ρωτάω αν τη έχει πείσει η Ρωσσία να παει με σκοπό να βγει από το ΝΑΤΟ και να βρει την ευκαιρία να τη τελειώσει χωρίς να του την πέσουν όλλες οι μεγάλες δυνάμεις;

 4. Ανώνυμος says:

  Ας γράψουμε την γνώμη μας… αν και τσάμπα κλάνει η λάμπα στη χώρα των Ελλήνων. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το Ν.Α.Τ.Ο. κ.λ.π. αλλά θα αρχίσει σοβαρές συνομιλίες για την ένταξη της, και στον Οργανισμό της Σαγκάης… έστω και ως προς ένταξη μέλος, όντας μέσα στο Ν.Α.Τ.Ο.! Σε όλα αυτά που γράφει ο αρθρογράφος συμφωνούμε… αλλά για αυτούς τους λόγους και άλλους τόσους δεν πρόκειται η Τουρκία να προχωρήσει σε απευθείας στρατιωτικό χτύπημα… αλλά θα χρησιμοποιήσει πολιτικό τέχνασμα που θα της αποφέρει στρατιωτικά και στρατηγικά οφέλη. Το πολιτικό τέχνασμα θα έχει σχέση με την 2η, 5η φάλαγγα… τους λαθραίους (η 1η, 5η φάλαγγα είναι οι ντόπιοι που τους βοηθάνε στο όνομα ιδανικών και αξιών που πασπαλίζονται από τα εκ. $ του Σόρος και την ενχώρια προπαγάνδα από τους συνήθεις παπαγάλους κ.λ.π.). Είναι ακόμα άγνωστο το πως θα μας επιτεθεί η Τουρκία όταν το 70% των μάχιμων πιλότων της είναι στην φυλακή, όταν αυτή την στιγμή υπάρχουν 600.000 λιποτάκτες στον τούρκικο στρατό… http://www.briefingnews.gr/ethnika/dialysi-gia-ton-toyrkiko-strato-pano-apo-600000-oi-lipotaktes-sti-geitona-hora
  ενώ πριν από λίγες μόνο ημέρες Τούρκος βουλευτής από την Σμύρνη ζήτησε την απόσχιση της Σμύρνης από την τουρκική κρατική οντότητα! Από την άλλη… μπορεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος να κάνει πόλεμο, έστω και 2 ωρών, εάν δεν πάρει την άδεια από τον Σόϊμπλε; Πως μπορεί ένα οποιοδήποτε κράτος το οποίο βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και οικονομική κατοχή με κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις, με μείωση εθνικής κυριαρχίας, να κάνει πόλεμο; Πέραν από όλα αυτά… ένα άμεσο θερμό στρατιωτικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, με ως είθισται ενεργούμενο την Τουρκία…. θα ήταν αυτή την στιγμή χτύπημα στο € (βλ. Γερμανία)… χτύπημα στο Ν.Α.Τ.Ο (βλ. Η.Π.Α.)…. χτύπημα στα εμπορικά συμφέροντα της Κίνας! Αυτά. Υγ. Καληνύχτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *