ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Εδώ μπροστά σε ένα γλυκό δεν ομολογείς τον Χριστό, λες και έχουμε κατοχή και πείνα, πώς θα ομολογήσεις τον Χριστό, σε άλλα πιο μεγάλα πράγματα;

· ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ

“Λέει η Σοφία Σειράχ: Σκέφτηκες να ευχαριστήσεις τον Θεό; Σκέφτηκες να κάνεις κάτι καλό, να πιστέψεις σωστά και να πράξεις σωστά; Ετοίμασε την ψυχή σου εις πειρασμόν. Θα σε σταυρώσουνε και εσένα, όπως Σταύρωσαν και Εκείνον που πιστεύεις. Τί υποφέρουμε από τους συγγενείς μας, τι υποφέρουμε από τους γνωστούς μας, από τη στιγμή που θα πούμε, να μπούμε στου Θεού το δρόμο. Θα μας ειρωνευτούν, θα μας πούνε βλαμμένους, θα μας πούνε θρησκολήπτους… και τι δεν θα μας πούνε… ΈΧΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ να κρατήσεις; Ή θα πας κοντά τους μη δυνάμενος να ομολογήσεις; Εμείς αποδεικνύεται δυστυχώς, δεν έχουμε την απόδειξη της πίστεως.Βλέπεις πας σε ένα σπίτι επί παραδείγματι ημέρα Τετάρτη και σου σερβίρουν εκεί ένα αρτύσιμο γλυκό. Και εσύ στο ένα μέρος έχεις τον Χριστό και στο άλλο μέρος έχει τον γνωστό σου και στη μέση έχεις τον διάβολο για την κοιλιά σου. Και συντάσσεσαι με τον διάβολο και τον γνωστό σου και αρνείσαι τον Χριστό. Πού είναι η πίστη σου; Είσαι υποχρεωμένος να πεις:- Με συγχωρείτε, αλλά δεν πρέπει να το πάρω αυτό σήμερα. Είναι Τετάρτη. Είναι νηστεία σήμερα.Και όμως δεν το λες, παρότι είσαι Χριστιανός και πρέπει να ομολογήσεις. Είναι ομολογία ορθής πίστεως! Το περιμένει αυτό ο Χριστός από σένα και το λέει:- Εάν δε Με ομολογήσεις ενώπιον των ανθρώπων, ούτε Εγώ θα σε ομολογήσω αύριο ενώπιον του Ουρανίου Πατρός Μου. (Mατθ. 10,32)

Εδώ μπροστά σε ένα γλυκό δεν ομολογείς τον Χριστό, λες και έχουμε κατοχή και πείνα, ΠΩΣ θα ομολογήσεις τον Χριστό, σε άλλα πιο ΜΕΓΑΛΑ πράγματα; ”

Πάντα επίκαιρος ο Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος  (1916 – 1982).

Και ύστερα παραπονιόμαστε ,που έκλεισαν εύκολα πάλι οι εκκλησίες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κύριος και Θεός μας ενίκησε τον κόσμο.Τι κάνουμε λοιπόν σήμερα εμείς οι χριστιανοί;

Χωρίς μάχη δεν κερδήθηκε κανένας Πόλεμος ,αλλά μόνο χάθηκε.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείςΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και ΚρήτηΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη

4 απαντήσεις στο “Εδώ μπροστά σε ένα γλυκό δεν ομολογείς τον Χριστό, λες και έχουμε κατοχή και πείνα, πώς θα ομολογήσεις τον Χριστό, σε άλλα πιο μεγάλα πράγματα;”

  1. ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΈΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΆΣΧΕΤΕ ΑΔΑΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ Σ`ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ . ΜΠΑΦΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΡΕ “ΆΝΤΡΑΚΛΑ” ΠΟΥ “ΑΓΑΠΑΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΧΕΣΤΗ.

  2. ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ,ΆΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ Ή ΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ Ή ΞΑΝΑ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΦΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά