Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
10:33 - 03/06/2021

ECDC ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : ”ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ” – ”ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝA OΦΕΛΗ” …..ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ !!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ !!! ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ !

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΗ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ……

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ

ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ……

ΕΥΤΥΧΩΣ !!!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ECDC ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΕΔΩ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!

“Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, πρόκειται τελικά για απόφαση που θα ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους και σε συνεννόηση με αυτά”.

Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εμβολιασμοί στους μαθητές;;; Η εικόνα σοκάρει τον πλανήτη

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ Ο ECDC ΑΝΑΦΕΡΕΙ …..ΠΑΝΤΑ ”ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ” ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΩΝ :

Ενδιάμεσοι παράγοντες για τη δημόσια υγεία για τον εμβολιασμό COVID-19 εφήβων στην ΕΕ / ΕΟΧ

Αυτή η τεχνική έκθεση παρέχει ένα σύνολο προσωρινών ζητημάτων δημόσιας υγείας για να υποστηρίξει τις αρχές δημόσιας υγείας ΕΕ / ΕΟΧ που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε εφήβους (ηλικίας 12 έως 18 ετών). Καθώς δημιουργούνται συνεχώς νέα στοιχεία και παρακολουθείται η ασφάλεια σε συνεχή βάση, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι πιο πρόσφατες διαθέσιμες πληροφορίες και συστάσεις που εκδίδονται από ρυθμιστικές και δημόσιες αρχές υγείας σε εθνικό επίπεδο.

Το επίκεντρο αυτού του εγγράφου είναι ο συνολικός δυνητικός αντίκτυπος στη δημόσια υγεία και όχι στα ατομικά οφέλη και κινδύνους του εμβολιασμού COVID-19 σε εφήβους.

περίληψη των κυριότερων σημείων

Μηνύματα-κλειδιά

-Ο εμβολιασμός των εφήβων κατά του COVID-19 πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού COVID-19 για ολόκληρο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των πρωταρχικών στόχων του, της κατάστασης εφαρμογής και των προτεραιοτήτων του.

-Ο εμβολιασμός εφήβων με υψηλό κίνδυνο σοβαρού COVID-19 πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα, όπως και με άλλες ηλικιακές ομάδες.

-Τα συνολικά άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό των εφήβων θα εξαρτηθούν κυρίως από τη συχνότητα εμφάνισης λοίμωξης από SARS-CoV-2 και από τον επιπολασμό των υποκείμενων καταστάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρού COVID-19 σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

-Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό COVID-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

-Το γενικό όφελος για τον γενικό πληθυσμό των εφήβων εμβολιασμού θα είναι ανάλογο με τη μετάδοση SARS-CoV-2 εντός και από αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

-Δεδομένης της αναμενόμενης μειωμένης ατομικής αναλογίας κινδύνου-οφέλους από τον εμβολιασμό COVID-19 των εφήβων σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, πρέπει να δίνεται προσεκτική εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και της πρόσληψης εμβολίων σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες πριν από τη στόχευση αυτής της ηλικιακής ομάδας.

-Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την εξάπλωση παραλλαγών ανησυχίας μεταξύ των νεότερων ατόμων και να συνεχίσετε να αξιολογείτε την πραγματική επιβάρυνση του COVID-19 σε νεότερες ηλικιακές ομάδες επίσης σε σχέση με τις συνέπειες COVID-19 (π.χ. «μακρά COVID»).

-Τα ζητήματα μετοχικού κεφαλαίου σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την πρόσβαση εμβολίων πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά κατά την απόφαση επέκτασης του εμβολιασμού COVID-19 σε ομάδες με χαμηλότερο ατομικό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ECDC

EΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

ECDC: Benefits of Covid-19 vaccination in teenagers ‘limited’

ECDC: Τα οφέλη του εμβολιασμού Covid-19 σε εφήβους είναι «περιορισμένα»

Βρυξέλλες, 1 Ιουνίου (EFE).

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων δήλωσε την Τρίτη ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό των εφήβων κατά του κοροναϊού είναι «περιορισμένα» σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Μια έκθεση του ECDC που εκδόθηκε την Τρίτη συνέστησε την ανάλυση της κατάστασης της υγείας για τους ηλικιωμένους πριν από τη χορήγηση τρυπήματος στην ηλικιακή ομάδα 12-18.

Η έκθεση ήρθε τέσσερις ημέρες αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ιατρικής συνέστησε τη χρήση του εμβολίου Pfizer-BioNTech σε εφήβους μεταξύ 12 και 15 ετών, καθώς αντιμετωπίζουν τις ίδιες παρενέργειες με τους ενήλικες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε την πολιτική τη Δευτέρα.

«Τα ζητήματα μετοχικού κεφαλαίου σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την πρόσβαση εμβολίων πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά κατά την απόφαση σχετικά με την επέκταση του εμβολιασμού COVID-19 σε ομάδες με χαμηλότερο ατομικό κίνδυνο σοβαρής νόσου», δήλωσε το ECDC.

Το ECDC συνέστησε στις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εφήβων που πάσχουν από προβλήματα υγείας, όπως κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Ζήτησε επίσης την παρακολούθηση της διάδοσης των παραλλαγών κορανοϊού μεταξύ των εφήβων. ΕΦΕ

ΚΙ ΕΔΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ECDC :

Εμβολιασμοί εφήβων: Το πόρισμα και οι συστάσεις του ECDC

Τεχνική έκθεση με συστάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων κατά της νόσου Covid 19 δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Η έκθεση παρέχει συμβουλές δημόσιας υγείας στα κράτη μέλη, τα οποία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των εφήβων.

Υπογραμμίζει ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού κατά της Covid -19 για το σύνολο του πληθυσμού.

Επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των εφήβων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από την Covid -19, θα πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα, όπως και με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αναφέρει ότι τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες»

Αναλυτικά στα συμπεράσματα της έκθεσης σημειώνεται:

• Ο εμβολιασμός των εφήβων κατά της COVID-19 πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού COVID-19 για ολόκληρο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των πρωταρχικών στόχων του, της εφαρμογής του και των προτεραιοτήτων του.

• Ο εμβολιασμός εφήβων με υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα, όπως και με άλλες ηλικιακές ομάδες.

• Τα συνολικά άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό των εφήβων θα εξαρτηθούν κυρίως από τη συχνότητα εμφάνισης λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

• Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

• Το γενικό όφελος για τον γενικό πληθυσμό των εφήβων από τον εμβολιασμό θα είναι ανάλογο με τη μετάδοση του SARS-CoV-2 εντός και από αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

• Δεδομένης της αναμενόμενης μειωμένης ατομικής αναλογίας κινδύνου-οφέλους από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των εφήβων σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, πρέπει να γίνεται προσεκτική εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και της πρόσληψης εμβολίων σε ηλικιωμένες ομάδες πριν από τη στόχευση αυτής της ηλικιακής ομάδας.

• Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την εξάπλωση ανησυχητικών παραλλαγών μεταξύ των νεότερων ατόμων και να συνεχίσετε να αξιολογείτε την πραγματική επιβάρυνση της COVID-19 σε νεότερες ηλικιακές ομάδες επίσης σε σχέση με τις συνέπειες της COVID-19.

• Τα ζητήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και την πρόσβαση σε αυτά πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά κατά την απόφαση επέκτασης του εμβολιασμού για την COVID-19 σε ομάδες με χαμηλότερο ατομικό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Πράσινο φως από ΕΜΑ

Η έκθεση του ECDC έρχεται μετά τη θετική γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με τη χρήση των εμβολίων BioNTech/Pfizer σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών, καθώς και μετά την έγκριση από την Επιτροπή μιας τροποποιημένης άδειας κυκλοφορίας υπό όρους, η οποία αντικατοπτρίζει τη θετική γνώμη του ΕΜΑ. Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη μπορούν πλέον να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών, αν λάβουν όντως μια τέτοια απόφαση.

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι

«μετά τη θετική αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), το ECDC ακολουθεί με τεκμηριωμένες πρακτικές συμβουλές για να στηρίξει τα κράτη μέλη που εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού και στους εφήβους. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, πρόκειται τελικά για απόφαση που θα ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους και σε συνεννόηση με αυτά».

orthologika.blogspot.com

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*