Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
14:33 - 22/06/2022

Δρ. Κ.Βαρδάκας : “όσο θάλασσα υπάρχει επάνω, τόση θάλασσα πετρελαίου υπάρχει από κάτω”

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Παιδάκι 17 χρονών κατά μια ευτυχή συγκυρία βρέθηκα την άνοιξη του 1974 στην πρώτη δοκιμαστική καύση της πρώτης εξόρυξης στο κοίτασμα της περιοχής του Πρίνου ( μετά από δυο μήνες μας χτύπησε ο τούρκος στην Κύπρο, αλλά το μάτι του από τότε άρχισε να αλληθωρίζει προς τα Ελληνικά νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ)

Λοιπόν τότε εκείνη την στιγμή που παρακολουθούσαμε την καύση του αερίου που έβγαινε από τα έγκατα της θαλάσσης βρισκόταν δίπλα μου ένας ναυτικός που γύρισε και μου είπε τα εξής:

” από σήμερα ξεκινούν τα βάσανα της Ελλάδος” – όπως είπαμε ακολούθησε η Κυπριακή τραγωδία

” αυτά τα κοιτάσματα ήταν γνωστά στους γερμανούς όταν κατέλαβαν την ΘΑΣΟ και θυμάμαι ότι ήρθαν με φουσκωτά και χάρτες, κάνοντας μετρήσεις”

” παιδί μου μπορεί να περάσουμε δύσκολα, αλλά αυτά όλα που υπάρχουν στις θάλασσες μας ανήκουν στους ‘Έλληνες , όλα αυτά θα τα βγάλουν Έλληνες , όσο θάλασσα υπάρχει επάνω τόση θάλασσα πετρελαίου υπάρχει από κάτω ”

κάποια από αυτά επισημάναμε στο πριν χρόνια άρθρο μας της 10- 12 – 2012

” ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΜΙΝΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ”

ΣΗΜΕΡΑ

” δείτε θράσος – μέχρι και την ΘΑΣΟ θέλουν οι τούρκοι να αποστρατικοποιήσουν αλλά εκεί υπάρχει πρόβλημα”

βλ. εδώ

Αλλά και στην Γερμανία συμβαίνουν δραματικά …

«στοχεύει να σπείρει χάος στην …» και μια προσωπική εξομολόγηση στο τέλος

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΔΕΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌΣ ΝΌΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ

«Κατηγορώ» εναντίον της Ρωσίας για τη μείωση παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη απηύθυνε ο αρμόδιος υπουργός της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Όπως κατήγγειλε την Τρίτη (21/6) ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας, Οικονομίας και Κλίματος, οι μειώσεις στις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream, που αποφάσισε πρόσφατα η Μόσχα, αποτελούν μια «επίθεση» που «στοχεύει να σπείρει χάος στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας»

«Αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα παίρνει μια άλλη διάσταση. Η μείωση παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream αποτελεί επίθεση εναντίον μας», είπε σε ομιλία του σε ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας στο Βερολίνο.

«Έχουμε ήδη δει αυτήν την μέθοδο αρκετές φορές, με τη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, την Πολωνία ή τη Δανία», είπε ο υπουργός, για να συμπληρώσει: «Θα διασπείρει το χάος στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας», προκαλώντας «αύξηση των τιμών». ΠΗΓΗ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ

” όσοι έζησαν την στυγνή δημοσιονομική πειθαρχία των δεσμεύσεων που επέβαλλαν μέσω των μνημονίων το δίδυμο ΣΟΙΜΠΛΕ – ΜΕΡΚΕΛ μπορούν να καταλάβουν τι λέμε ¨

” μας έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ότι ο 77ος Ψαλμός διαβάζεται για να μαλακώσουν οι καρδιές των δανειστών και να μην συμπεριφέρονται σκληρά στους συνανθρώπους τους”

” πόσο μάλιστα όταν όσα μας έφεραν ήταν άδικα και στυγνά τοκογλυφικά;”

ΣΗΜΕΡΑ κάθε αδικία λαμβάνει ένδικο μισθαποδοσία και όταν πριν χρόνους επισημαίναμε το άδικο που η μεν Γερμανία “είχε δέσει το γάιδαρο της” κατά την λαϊκή ρήση αγοράζοντας φτηνό φυσικό αέριο από την Ρωσία και παράλληλα πίεζε τις χώρες του Νότου να μην ξεφύγουν στα δημοσιονομικά, ώστε αυτή να απολαμβάνει την ασφάλεια του Ευρώ.

Μαζί με τους κανόνες και τις δεσμεύσεις και όλους τους υπαλληλίσκους τους που μας επέβαλαν έκαναν και κάτι πρωτόγνωρο …μας περιόρισαν τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την στιγμή που γνώριζαν ότι ο τούρκος εξοπλίζεται εναντίον της Ελλάδος.

ΚΑΙ αν σήμερα η ΕΕ βρίσκεται στο ένα πόδι δοκιμάζοντας το πέταγμα του γλάρου , εμείς βρισκόμαστε προ γεωπολιτικών εκπλήξεων την στιγμή που ο τούρκος απειλεί με αλλαγές συνόρων.

Τόσα χρόνια δια της καθημερινής και ανάργυρης αρθρογραφίας μας στηρίζουμε το εθνικό φρόνημα και την ομοψυχία μας, ενώ άλλοι ελάμβαναν πακέτα πακτωλούς και χρυσές δημόσιες σχέσεις , εμείς λαμβάναμε πακέτα πακτωλών ύβρεων και χλευασμών. Όμως κάναμε το ελάχιστο χρέος μας σε ΧΡΙΣΤΟ και φίλτατη Ορθόδοξη Ελλάδα και η αναψυχή μας ήταν οι τόσες ψυχούλες που δροσιζόταν από αυτά που οικονομούσε η Φιλανθρωπία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

φωτογραφία του Θανάση Σοφιανού που δείχνει το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ να πέφτει στην περιοχή των γεωτρήσεων του Πρίνου

konstantinoupolipothoumeno

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

triklopodia.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*