05:22 - 11/08/2017

ΔΥΤΙΚΟΣ ΝΕΙΛΟΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ – Στα 20 τα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό

Τα 20 έχουν φτάσει τα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που δημοσιεύτηκε χθες.

Μέχρι στιγμής, οι θάνατοι παραμένουν δύο και πρόκειται για τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Αργολίδα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική γεωγραφική περιοχή που έχει επηρεαστεί για φέτος από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής δηλαδή δεν έχουν καταγραφεί αλλού στη χώρα κρούσματα. Ωστόσο, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν αποκλείουν την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου και σε άλλη γεωγραφική περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 12 παρουσίασαν επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή /και μηνιγγίτιδα, ή/και οξεία χαλαρή παράλυση, ενώ τα οκτώ δεν είχαν επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Καθώς οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, λόγω της σύνθετης επιδημιολογικής επιτήρησης του ιού, το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει την ανάγκη τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια: Χρήση σίτας, χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών, χρήση εντομοκτόνων στον αέρα, μπλούζες με μακριά μανίκια και παντελόνια. Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει επίσης ότι το πότισμα καλό είναι να γίνεται τις πρωινές ώρες, ενώ πρέπει να απομακρύνεται το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου.

crashonline.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί