Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:29 - 26/05/2023

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 είχαμε για πρώτη φορά εξ όσων γνωρίζω παραδοχή από δημοσιογράφους ΜεΜΜΕ (Μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) ότι γνωρίζουν πως τα ευρήματά ερευνών μαγειρεύονται  ‘για να πούμε την αλήθεια, με τους δημοσκόπους που μιλούσαμε όλους τους προηγούμενους μήνες, μας έλεγαν πως τον ΣΥΡΙΖΑ τον έβρισκαν πολύ χαμηλά αλλά δεν το πίστευαν και οι ίδιοι, οπότε τον πριμοδοτούσαν για το φόβο των Ιουδαίων και για να γλιτώσουν τη γκρίνια, την επίπληξη και την απαξίωση […] παράλληλα, ενώ έβλεπαν τη Ν.Δ πολύ ψηλότερα, δεν πίστευαν κι αυτοί τα ίδια τους τα ευρήματα και την ψαλίδιζαν…’

Την ίδια στιγμή οι ίδιοι οι δημοσκόποι ανοιχτά πλέον δηλώνουν ότι ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε μπούλινγκ και ότι βιώνουν πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα.

Τί είχε όμως συμβεί το 2015;

Στις 5 Ιουλίου (με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα) είχε διεξαχθεί το δημοψήφισμα και ερώτημα ‘Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ’

Αν και τελικώς το ΟΧΙ υπερίσχυσε του ΝΑΙ με 61,31% έναντι 38,69% ακόμα και δύο μέρες πριν την διεξαγωγή του τα ΜεΜΜΕ ήταν γεμάτα με άρθρα όπως το παρακάτω (που σήμερα μπορεί να βρεθεί μόνο στο web.archive.org και σε κάποιες μικρές ιστοσελίδες που το είχαν αναδημοσιεύσει) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Συντριπτικό «Ναι» υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα 1,4% του «Ναι» έναντι του «Oχι» καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» λαμβάνει 44,8% και το «Oχι» 43,4%. Το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με το «Oχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη. Συντριπτικό ΝΑΙ υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα του ΝΑΙ, αλλά με σαφή ανοδική τάση, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCΟ για το «Εθνος» σχετικά με την τάση των ψηφοφόρων εν όψει της κάλπης την Κυριακή 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ΝΑΙ λαμβάνει 41,5%, ενώ το ΟΧΙ κυμαίνεται στο 40,2 %. Η διαφορά φαίνεται οριακή αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του ΝΑΙ. Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του ΝΑΙ φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του ΟΧΙ στο 43,4% με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων. Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Bloomberg: 81% υπέρ του ευρώ-Ισοπαλία για «ναι» και «όχι»

Στις 20 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς (δηλαδή 2,5 μήνες μετά) ακολούθησαν οι βουλευτικές εκλογές με δημοκοπικά αποτελέσματα που έκαναν ακόμα και τον Κωνσταντίνο Ζούλα της Καθημερινής (μετέπειτα επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και πρόεδρος της ΕΡΤ) να παρατηρήσει ότι ‘ακόμη και την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, από τις 14 δημοσιευμένες έρευνες διαφορετικών εταιρειών, ούτε μία δεν προέβλεψε έστω τη μισή διαφορά από αυτήν (7,36%) που προέκυψε στις κάλπες’ και να θέσει το δάκτυλο τον τύπον των ήλων προσθέτοντας ‘είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως επηρέασαν την ψήφο ενός τμήματος ψηφοφόρων πιθανότατα προς τα μεγάλα κόμματα εις βάρος των μικρών’.

Κι αυτό είναι το πρόβλημα:

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΛΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Παρόλα αυτά κανένας δημοσιογράφος δεν ρώτησε τους δημοσκόπους…

Γιατί τα αποτελέσματα των εκλογών αποκλίνανε (και πριν) το 2015 και μάλιστα ακόμα περισσότερο;

Τους έκανε κάποιος μπούλινγκ και ποιος;

Οι ξένοι συνάδελφοί τους (με πιο πρόσφατο παράδειγμα των εκλογών της Τουρκίας στις 14 Μαΐου 2023), που συχνά πυκνά αστοχούν στις έρευνές τους υφίστανται μπούλινγκ;

Τους κάνει κάποιος μπούλινγκ και ποιός;

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ επειδή καμία ειδησεογραφική δίαιτα δεν μπορεί να είναι πλήρης μόνο με ό,τι σερβίρουν τα ΜεγάλαΜΜΕ

ΥΓ Αν κάποιος δημοσιογράφος ρώταγε γιατί τα ΜεΜΜΕ επιμένουν να συνεργάζονται με προμηθευτές το προϊόν των οποίων τόσο συχνά αποδεικνύεται τόσο ελαττωματικό και πρότεινε να φτιαχτεί ένα αρχείο αξιολόγησης αυτών των εταιρειών που θα τις κατατάσσει με βάση την απόκλισή των προβλέψεών τους… τώρα θα ήταν blogger.Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ

  2. Μας δουλεύουν..αν το ήξεραν ας πονταριζαν στο 40% νά γίνουν και εκκατομυριουχοι…. άντε τώρα… καί στο 20% τού άλλου νά τά πάρουν και από κει….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*