Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:49 - 07/09/2018

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ: Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΥΤΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΓΛΩΣΣΑ ΟΥΤΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΕΘΝΟΤΗΤΑ. ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ 250 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΡΟΥΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙ.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Αγαπητά μου ελληνόπουλα.

«Η τρέλα δεν πάει στα βουνά» λέει σοφά ο λαός. Ο Αϊνστάιν το είπε λίγο διαφορετικά: «Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα». Όταν όμως η τρέλα και η ηλιθιότητα κατοικοεδρεύσουν σε εγκεφάλους Πρωθυπουργών και Υπουργών εξωτερικών, τότε τι γίνεται; Τότε αν δεν τους σταματήσει κάποιος, την πληρώνει ο λαός. Και περισσότερο την πληρώνει ο λαός που μπορεί να πιστεύει αυτόν τον τρελό και τον ηλίθιο Πρωθυπουργό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Σκοπιανού ζητήματος, εμείς οι Έλληνες είμαστε σαφώς σε καλύτερη μοίρα από τους Σκοπιανούς, διότι θεωρώ πως ελάχιστοι μπορεί να έχουν πιστέψει τις ηλιθιότητες και τις ΒΛΑΚΕΊΕς που έχουν ξεστομίσει δημοσίως ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Υπ. Εξωτερικών, για την ύπαρξη «Μακεδονικής» γλώσσας και «Μακεδονικής» εθνότητας.

Βέβαια κάνουμε ένα λάθος εμείς οι Έλληνες πατριώτες. Και το λάθος είναι ότι παίρνουμε στα σοβαρά τον κάθε παλαβό με την απεριόριστη ηλιθιότητα του. Έτσι, αντί να γελάμε μαζί τους και να διασκεδάζουμε με την τρέλα και την ΒΛΑΚΕΊΑ που τους δέρνει λέγοντας τους: «Ναί, Ναί, κύριε Πορδηπουργέ μου, έτσι είναι όπως τα λέτε. Ο γιατρός είπε να σας λέμε Ναι. Μην ταράζεστε. Ναι Ναι. Υπάρχει και Μακεδονική εθνότητα, υπάρχει και Θρακική, υπάρχει και Ηπειρώτικη και αν θέλετε θα φτιάξουμε και Θεσσαλική. Αρκεί να μην ταράζεστε κύριε Πορδηπουργέ μου και πάθετε τίποτα».

Αντί λοιπόν να διασκεδάζουμε με τους τρελούς, εμείς κάνουμε το λάθος να τους παίρνουμε στα σοβαρά. Με τον τρελό όμως τον βλάκα και τον ηλίθιο ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ διότι απλά ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ. Αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει γνώμη, όσο ατράνταχτα και να είναι τα επιχειρήματα και οι αποδείξεις που θα του παρουσιάσεις. Η ΒΛΑΚΕΊΑ του νού, και η ηλιθιότητά του, δεν του επιτρέπουν να καταλάβει τίποτα άλλο, εκτός από αυτό που του έχει «καρφωθεί».

Αύριο λοιπόν που θα τον δείτε τον Πορδηπουργό μας στην Θεσσαλονίκη, μην κάνετε το λάθος να τον πάρετε στα σοβαρά τον κακομοίρη. Γιατί αν πάρετε στα σοβαρά έναν τρελό και βλάκα, που είναι «κολλημένος» πως υπάρχει «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, το πιο πιθανό είναι πως θα τρελάνει εσάς.

Μόλις τελειώσει λοιπόν με τις ηλιθιότητες και τις βλακείες που ως συνήθως θα πεί, δώστε του ένα πιατάκι με διάφορα χρωματιστά χαπάκια και πέστε του: «Μπράβο καλά τα είπες. Πάρε τώρα τα χάπια σου και μην ταράζεσαι. Ναι Ναι έρχεται «ανάπτυξη». Ετοιμάζουμε τώρα και «Θεσσαλική» εθνότητα και γλώσσα. Ότι θέλεις. Μόνο μην ταράζεσαι και μας πάθεις τίποτα».

Ας βρεθεί και κάποιος να του κάνει «δώρο» έναν ζουρλομανδύα. Θα είναι η σωστή εικόνα του Πορδηπουργού μας, για να τον παρουσιάσουμε στον κόσμο….!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ και ας μιλήσουμε για τα σοβαρά γεγονότα που αναμένονται στα Σκόπια, με την Βόμβα του Δημοψηφίσματος που τους έβαλε ο άλλος ηλίθιος και τρελός Πρωθυπουργός τους, ο Ζάεφ.

ΜΠΛΕΞΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ «ΦΤΙΑΞΟΥΝ» ΤΟΝ … ΚΟΣΜΟ…!!!

Εδώ με τους Σκοπιανούς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, γιατί όπως όλα δείχνουν, τον δικό τους τρελό και ηλίθιο Πρωθυπουργό τον πιστεύουν όταν τους λέει ότι: «Μιλήσαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και αποδέχθηκε εξ’αρχής κατόπιν «σοβαρής» συζητήσεως σε πάρκινγκ στην Δοϊράνη, πως υπάρχει «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα και πως αυτά έχουν εξασφαλισθεί όπως ποτέ πριν»…!!!!

Δεν γνωρίζω πόση πλύση εγκεφάλου και πόση προπαγάνδα έχει δεχθεί αυτός ο λαός των Σκοπίων για να αισθανθεί «Μακεδόνας». Για να φθάσουν όμως στο σημείο σαν λαός, να πιστεύουν έναν τρελό που τους λέει, πως την «Μακεδονική» εθνότητα και την γλώσσα, τους την έδωσε απλόχερα ο κουβαρντάς ο Τσίπρας, σ’ ένα πάρκινγκ της Δοϊράνης, οπότε να μην ανησυχούν γιατί …. το ….. εξασφάλισαν όπως ……. ποτέ πριν.., για να το πιστεύουν αυτό, πρέπει σαν λαός να είναι ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ.

Την εθνότητα και την γλώσσα τους δηλαδή, δεν την κατοχυρώνουν μέσω της παγκόσμιας Ιστορίας και των αδιάψευστων Ιστορικών γλωσσικών και λαογραφικών ντοκουμέντων, αλλά τα παίρνουν ως «δώρο» από τον …. Τσίπρα…!!!!

Και τι είναι βρε η εθνότητα και η γλώσσα ενός λαού;;;;;;; Κάτι που το βγάζει κάποιος από το τρελό μυαλό του, ή το βγάζει από την τσέπη του και το δίνει στον άλλον;;;;

ΑΥΤΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ.

Μίλησαν δηλαδή σ’ ένα πάρκινγκ ΔΥΟ ΤΡΕΛΟΙ. Καί ο ένας τρελός λέει στον άλλο. «Τι θέλεις; Εθνότητα;; Θα σου δώσω εγώ. Τι άλλο θέλεις; Θέλεις και γλώσσα; Θα σου δώσω κι’ από αυτή. Ποια γλώσσα θέλεις;; Την Μοσχαρίσια;; Όχι αυτήν δεν στην δίνω. Την θέλω εγώ. Ποια άλλη θες;; Την «Μακεδονική»;;;; Εντάξει έκλεισε. Δική σου….»

Και έτσι αγαπητά μου Ελληνόπουλα, οι γείτονες οι Σκοπιανοί απέκτησαν σε μία στιγμή μέσα σε ένα πάρκινγκ, εθνότητα και γλώσσα, που δεν είχαν. Και την …. εξασφάλισαν όπως … ποτέ πριν…!!!! Και αν ο Ζάεφ πίεζε τον Τσίπρα λίγο περισσότερο εκεί στο πάρκινγκ, θα είχε πάρει και την Αυτοκρατορία μέχρι την Βαβυλώνα….!!!! Μ@λ@κας πιάστηκε. Τέτοια ευκαιρία που θα την ξαναβρεί;

ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ.

Δικαιωματικά λοιπόν διεκδικεί ο βλαμένος ο Πρωθυπουργός μας μία θέση στο Αιγινήτειο, αλλά μία ίδια θέση σε ψυχιατρείο των Σκοπίων, διεκδικεί και ο άλλος βλαμένος ο Ζάεφ, που προκήρυξε και δημοψήφισμα στα Σκόπια, για να ρωτήσει τον λαό των Σκοπίων, αν δέχονται ή όχι, ένα «δώρο», που τους έκανε η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ, που έχει βγεί και χαρίζει…. «εθνότητες» και «γλώσσες».

Δυστυχώς ο λαός των Σκοπίων έπεσε θύμα των ΤΡΕΛΩΝ και των ΗΛΙΘΙΩΝ που για ιδιοτελείς σκοπούς, οικοδόμησαν την εθνική του ταυτότητα, επάνω σε μία ανύπαρκτη «Μακεδονική» ιστορία που την επινόησαν, εις βάρος της ιστορικής αλήθειας.

Αυτά όμως η ιστορία τα γυρνάει πίσω ως «ανεπιθύμητα» και είναι πολύ ηλίθιοι όσοι δεν το καταλαβαίνουν. Ο Ζάεφ οδηγεί τα Σκόπια σε αυτοδιάλυση. Το Δημοψήφισμα, μπορεί να εξυπηρετεί τον τρελό Ζάεφ και τα αφεντικά του, αλλά είναι παγίδα για τον λαό και τον οδηγεί υποχρεωτικά σε εκρηκτικό αδιέξοδο. Στο γειτονικό κράτος δεν κατοικεί μόνο μία εθνότητα. Κατοικούν και Σλάβοι και Αλβανοί και Βούλγαροι. Και όλοι αυτοί υποχρεώνονται με το δημοψήφισμα, να αρνηθούν καταρχήν την εθνότητά τους και να αποδεχθούν μία άλλη «εθνότητα», που είναι Ιστορικά ανύπαρκτη.

Βάζει δηλαδή τον λαό των Σκοπίων να παρουσιάζεται εντελώς ηλίθιος απέναντι στην Διεθνή κοινότητα και στην παγκόσμια Ιστορία και απέναντι σε όλους τους σοβαρούς και έγκυρους σημερινούς Ιστορικούς του κόσμου.

Ας τους έλεγε τουλάχιστον να αποδεχθούν την Ελληνική εθνότητα, αφού Μακεδονική δεν υπάρχει και οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Έτσι μπορεί να έβρισκε και κάποιους Ιστορικούς του κόσμου που μπορεί να συμφωνούσαν μαζί του.

Σήμερα, δεν έχει μαζί του ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ που να συμμερίζεται τις τρελές απόψεις του περί «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας. Δεν μπορεί να επικαλεστεί και να δείξει στους Σκοπιανούς πολίτες, ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΥΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που να δικαιολογεί την προσφυγή του στο Δημοψήφισμα.

Το μόνο που έχει στα «χέρια» του και με αυτό οδήγησε τον λαό των Σκοπίων στο Δημοψήφισμα, είναι η δήλωση του δικού μας Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, που του «χάρισε» σε κατ’ ιδίαν συνάντηση σε ένα πάρκινγκ, την «Μακεδονική» εθνότητα και την «Μακεδονική» γλώσσα.

Πόσα κιλά @@@@@@ και πόσο τρελός πρέπει να είναι ο Πρωθυπουργός σας βρε Σκοπιανοί, για να σας οδηγήσει σε Δημοψήφισμα, με βάση μόνο τα λόγια ενός άλλου τρελού που «φτιάχνει» και «χαρίζει» εθνότητες και γλώσσες;;;;;

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΒΡΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ; Ο δικός μας ο Τσίπρας που σας «χάρισε» κάτι Ιστορικά ανύπαρκτο, ή ο δικός σας που τον πίστεψε και σας παρασύρει σε ένα Δημοψήφισμα παγίδα, όπου πρώτα θα πρέπει να αρνηθείτε την αληθινή εθνότητά σας και μετά να διαλέξετε, ή την ιστορική σας ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ή την ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ σας;;;;;;;

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Και επειδή εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι ούτε βλάκες για να πιστεύουμε τους τρελούς και τους μαλάκες, παρουσιάζουμε σε όλους τους σώφρονες, τους λογικούς, τους ακαδημαϊκούς πολίτες και όλους τους σοβαρούς ανθρώπους, στην Ελλάδα, στην “FYROM”, και σε όποιο σημείο της γης και να βρίσκονται, τις Ιστορικές αλήθειες όπως τις διατυπώνουν και τις υπογράφουν περισσότεροι από 250 έγκυροι Ιστορικοί των μεγαλυτέρων Πανεπιστημίων του κόσμου, όπως και την Ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου που τουλάχιστον αυτή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δεν έπρεπε να την αγνοήσει. Πως αλλιώς όμως θα μας έδειχνε ότι είναι τρελός και βλάκας;

Εδώ ένα μέρος από την Ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου, που αποδεικνύει πως ο Τσίπρας και ο Ζάεφ είναι παλαβοί για δέσιμο και αλίμονο σε αυτούς που τους πιστεύουν.

Απόφαση 1448 / 2009 (Δ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ)
Αριθμός 1448/2009
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Δ’ Πολιτικό Τμήμα

– O όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός. Απλώς, ως Μακεδόνες ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται Θράκες οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα θρακική ή θεσσαλική εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στο πλαίσιο του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.

Ως Ελληνες, οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν την ίδια με τους Ελληνες της νομίμου Ελλάδας γλώσσα, πίστευαν στους ίδιους θεούς και είχαν τον ίδιο (ελληνικό) πολιτισμό. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ευρήματα της Βεργίνας αποτελούν σταθμούς της παγκόσμιας Ιστορίας και στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αντίθετα, οι Σλάβοι, δηλαδή τα διάφορα σλαβικά φύλα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, βορείως της Μακεδονίας, κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες.

Πριν από το 1944 «Μακεδονία» ως σλαβικό κράτος και «μακεδονικό έθνος» ως ιδιαίτερη εθνότητα ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες. Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων, δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία………………..

Και εδώ οι Ιστορικές αλήθειες όπως τις διατύπωσαν στον πρόεδρο των Ην. Πολιτειών Αμερικής και τις υπογράφουν περισσότεροι από 250 έγκυροι Ιστορικοί των μεγαλυτέρων Πανεπιστημίων του κόσμου.

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο

Πρόεδρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Λευκός Οίκος

1600 Pennsylvania Avenue, NW

Ουάσιγκτον

Αγαπητέ Πρόεδρε.

Εμείς, οι υπογράφοντες μελετητές της Ελληνο-Ρωμαϊκής αρχαιότητας, με όλο το σεβασμό,………. Η συγκεκριμένη χώρα, με τη σύγχρονη της πρωτεύουσα, τα Σκόπια, αποκαλείτο Παιονία στην αρχαιότητα. Τα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Όρβηλος (τα οποία αποτελούν σήμερα το βορειότερο σύνορο της Ελλάδος) αποτελούν ένα φυσικό όριο το οποίο χώριζε και χωρίζει τη Μακεδονία από τη βόρειο γείτονά της. Το μόνο πραγματικό σημείο σύνδεσης βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Αξιού/Βαρδάρη, αλλά ακόμα και αυτή η κοιλάδα «δεν αποτελεί γραμμή επικοινωνίας», επειδή χωρίζεται από φαράγγια.

Παρότι αληθεύει πως οι Παίονες καθυποτάχθηκαν από το Φίλιππο Β’, πατέρα του Αλέξανδρου, το 358 π.Χ., δεν ήταν Μακεδόνες και δεν κατοικούσαν στη Μακεδονία. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα, οι οποίοι καθυποτάχθηκαν από τον Αλέξανδρο, μπορεί να κυβερνούνταν από Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης της ξακουστής Κλεοπάτρας, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ Μακεδόνες οι ίδιοι και η Αίγυπτος δεν αποκαλείτο ποτέ Μακεδονία.

Μάλιστα, η Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες κατοικούν εδώ και 2.500 χρόνια τουλάχιστον στα εδάφη της σύγχρονης Ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας. Το ίδιο είδος σχέσης ισχύει και για την Αττική και τους Έλληνες Αθηναίους, το Άργος και τους Έλληνες του Άργους, την Κόρινθο και τους Έλληνες Κορίνθιους κ.ο.κ.

Δεν κατανοούμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, οι οποίοι μιλούν Σλάβικα – γλώσσα η οποία καλλιεργήθηκε στα Βαλκάνια περίπου μία χιλιετία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου – μπορούν να τον διεκδικούν ως εθνικό τους ήρωα.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προ-προπάππους του, Αλέξανδρος Α’, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η συμμετοχή επιτρεπόταν μόνο σε Έλληνες.

Ακόμα και πριν από τον Αλέξανδρο Α’, οι Μακεδόνες τοποθετούσαν τις προγονικές τους ρίζες στο Άργος και πολλοί από τους βασιλείς τους χρησιμοποιούσαν την κεφαλή του Ηρακλή – του κατεξοχήν Έλληνα ήρωα – στα νομίσματά τους.

Ο Ευριπίδης – ο οποίος απεβίωσε και ενταφιάστηκε στη Μακεδονία – έγραψε το θεατρικό του έργο Αρχέλαος προς τιμήν του θείου Φίλιππου, πατέρα του Αλέξανδρου και το έγραψε στα ελληνικά. Ενώ βρισκόταν στη Μακεδονία, ο Ευριπίδης έγραψε τιςΒάκχες, επίσης στα ελληνικά. Προφανώς το Μακεδονικό κοινό ήταν σε θέση να καταλάβει τα όσα είχε γράψει και τα όσα άκουγε.

Ο πατέρας του Αλέξανδρου, Φίλιππος, κέρδισε αρκετές νίκες σε ιππικούς αγώνες στην Ολυμπία και τους Δελφούς, τα δύο πιο ελληνικά από όλα τα ιερά της αρχαίας Ελλάδας, όπου δεν επιτρεπόταν σε μη-Έλληνες να αγωνιστούν. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Φίλιππος ορίστηκε διοργανωτής των Πύθιων Αγώνων στους Δελφούς το 346 π.Χ.

Με άλλα λόγια, ο πατέρας του Μέγα Αλέξανδρου και οι πρόγονοί του ήταν εξολοκλήρου Έλληνες. Την ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούσε ο Δημοσθένης και ηαντιπροσωπεία του από την Αθήνα όταν επισκέπτονταν το Φίλιππο, επίσης το 346 π.Χ.

Ένας άλλος Έλληνας του Βορρά, ο Αριστοτέλης, πήγε για σπουδές για 20 χρόνια περίπου στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Έπειτα επέστρεψε στη Μακεδονία και έγινε δάσκαλος του Αλέξανδρου Γ’. Στο χώρο διδασκαλίας, ο οποίος σώζεται μέχρι σήμερα κοντά στη Νάουσσα στη Μακεδονία, μιλούσαν Ελληνικά.

Ο Αλέξανδρος είχε πάντοτε μαζί του στις εκστρατείες την Ιλιάδα του Ομήρου και συγκεκριμένα την έκδοση του Αριστοτέλη. Ο Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρη την αυτοκρατορία του,ιδρύοντας πόλεις και δημιουργώντας εκπαιδευτικά κέντρα.

Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι επιγραφές σχετικά με χαρακτηριστικούς ελληνικούς θεσμούς όπως το γυμνάσιο έχουν βρεθεί σε τόσο μακρινά μέρη όπως το Αφγανιστάν. Είναι όλες γραμμένες στα ελληνικά.

Και επομένως προκύπτουν οι ερωτήσεις: Γιατί ήταν η ελληνική γλώσσα η lingua franca σε όλη την αυτοκρατορία του Αλέξανδρου, εφόσον ήταν «Μακεδόνας»; Γιατί γράφτηκε στα Ελληνικά, π.χ., η Καινή Διαθήκη;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, όχι Σλάβος.

Οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν απαντούσαν πουθενά κοντά στον Αλέξανδρο ή την πατρίδα του παρά 1000 χρόνια αργότερα. Αυτό μας φέρνει πίσω στη γεωγραφική περιοχή, η οποία ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Παιονία. Γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί σήμερα να αποκαλούν εαυτούς Μακεδόνες και τη χώρα τους Μακεδονία; Γιατί να κλέψουν μια εξολοκλήρου ελληνική μορφή και να τη μετατρέψουν σε εθνικό τους ήρωα;

Οι αρχαίοι Παίονες, είτε ήταν είτε δεν ήταν Έλληνες, αναμφίβολα έγιναν ελληνίζοντες (“Greekish”) και δεν υπήρξαν ποτέ Σλάβοι. Επίσης, δεν ήταν Μακεδόνες. Η αρχαία Παιονία αποτελούσε κομμάτι της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας.

Το ίδιο ισχύει για την Ιωνία , τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, τη Μεσοποταμία, τη Βαβυλωνία, τη Βάκτρια κ.ο.κ. Ως εκ τούτου, μπορεί προσωρινά να έγιναν «Μακεδονικές», αλλά καμία δεν ήταν ποτέ «Μακεδονία».

Η κλοπή του Φίλιππου και του Αλέξανδρου από μία χώρα που δεν ήταν ποτέ Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Οι παραδόσεις της αρχαίας Παιονίας θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τους σημερινούς κατοίκους εκείνης της γεωγραφικής περιοχής και αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί. Η επέκταση, ωστόσο, του γεωγραφικού όρου «Μακεδονία», προκειμένου να καλύψει την νότια Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ακόμα και στα τέλη του 19ου αιώνα, η λάθος αυτή χρήση υποδήλωνε νοσηρές εδαφικές βλέψεις.

Το ίδιο κίνητρο κρύβεται πίσω από τους σχολικούς χάρτες, οι οποίοι απεικονίζουν την ψευδο- μεγάλη Μακεδονία να εκτείνεται από τα Σκόπια έως τον Όλυμπο, με σλαβική επιγραφή. Ο ίδιος χάρτης, και οι διεκδικήσεις του, βρίσκεται σε ημερολόγια, αυτοκόλλητα για αυτοκίνητα, χαρτονομίσματα κ.λπ., τα οποία κυκλοφορούν στο νέο κράτος από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Για ποιο λόγο μια νέα, φτωχή χώρα, η οποία περικλείεται από στεριά, να προβαίνει σε τέτοιες απερισκεψίες ως προς την ιστορία; Για ποιο λόγο να χλευάζει και να προκαλεί τόσο ευθαρσώς τη γείτονα χώρα της;

Όπως και να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια συμπεριφορά, είναι σαφές πως η συμπεριφορά αυτή δεν έχει σκοπό την ιστορική ακρίβεια, ούτε τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό το γεγονός πως οι Η.Π.Α. έχουν υποθάλψει και ενθαρρύνει μια τέτοια συμπεριφορά.

Απευθύνουμε έκκληση προς εσάς, κύριε Πρόεδρε, προκειμένου να βοηθήσετε – με όποιον τρόπο κρίνετε κατάλληλο – την κυβέρνηση των Σκοπίων να κατανοήσει πως δεν μπορεί να οικοδομεί την εθνική της ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η διεθνής μας κοινότητα δεν μπορεί να επιβιώσει όταν αγνοούμε την ιστορία, πόσω μάλλον όταν την επινοούμε.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:

Χάρι Έϊβερι, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών , Πανεπιστήμιο Πίτσμπουργκ (Η.Π.Α)

Δόκτωρ Ντερκ Μπέκεν-ντορφ, Ακαδημία Επιστημών και Λογοτεχνίας Μάιντς (Γερμανία)

Eλίζαμπεθ Μπανκς, Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών (συνταξ.), Πανεπιστήμιο Κάνσας (Η.Π.Α)

Λουϊτζι Μπέσι, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας (Ιταλία)

Τζοζίν Μπλοκ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασσικού Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης (Ολλανδία)

Άλαν Μπέγκχολντ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μπράουν (Η.Π.Α)

Ευφροσύνη Μπούτσικας, Λέκτορας Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κεντ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Κιθ Μπράντλι, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, βραβείο Ίλαϊ Τζέι και Έλεν Σαχίν, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ (Η.Π.Α)

Στάνλεϊ Μπέρστιν, Ομότιμος Καθηγητής , Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (Η.Π.Α)

Φράνσις Κερνς, Καθηγητής Κλασσικών Γλωσσών, Πανεπιστήμιο Φλόριντα (Η.Π.Α)

Τζον Μακέι Καμπ ΙΙ, Συμμετοχή στις ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά και Καθηγητής Αρχαιολογίας της Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών Αθηνών (Ελλάδα)

Πολ Κάρτλετζ, Καθηγητής Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (βραβείο A.G. Λεβέντης), Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Πάαβο Καστρέν, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ελσίνκι (Φινλανδία)

Ουίλιαμ Καβάνα, Καθηγητής Προϊστορίας Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Νότινγκχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Άγγελος Χανιώτης, Καθηγητής, Ερευνητής Υπότροφος (Senior Research Fellow), Κολλέγιο Ολ Σόουλς, Οξφόρδη (Ηνωμένο Βασίλειο)

Πολ Κρίστεσεν, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Κολλέγιο Ντάρτμουθ (Η.Π.Α)

Έϊντα Κόεν, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Κολλέγιο Ντάρτμουθ (Η.Π.Α)

Ράνταλ Κολαϊτζι, Λέκτορας σε Κλασσικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης-Βοστώνη (Η.Π.Α)

Καθλήν Κόουλμαν, Καθηγήτρια Λατινικών, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Η.Π.Α)

Μάικλ Κοσμόπουλος, Διδάκτωρ, Καθηγητής και Τιμητική Καθηγητική Ονοματισμένη Έδρα (Endowed Chair) στην Ελληνική Αρχαιολογία, Πανεπιστήμιο Μιζούρι – Σαιντ Λιούις (Η.Π.Α)

Κέβιν Ντέϊλι, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μπάκνελ (Η.Π.Α)

Βόλφγκανγκ Ντέκερ, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας του αθλητισμού, Γερμανική Σχολή Αθλητισμού, Κολωνία (Γερμανία)

Luc Deitz, Ειδικός Καθηγητής Μεσαιωνικών και Αναγεννησιακών Λατινικών, Πανεπιστήμιο Τριρ (Γερμανία) και Έφορος χειρόγραφων και σπάνιων βιβλίων, Εθνική Βιβλιοθήκη Λουξεμβούργου (Λουξεμβούργο)

Μάϊκλ Ντιούαρ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Τορόντο (Καναδάς)

Τζον Ντίλλερι, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια (Η.Π.Α)

Σίλα Ντίλλον, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήματα Τέχνης, Ιστορία της Τέχνης & Εικαστικών και Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ντιούκ (Η.Π.Α)

Ντάγκλας Ντομίνγκο-Φοραστέ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια Στέϊτ, Λόνγκ Μπιτς (Η.Π.Α)

Πιέρ Ντυκρί, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Λωζάννης (Ελβετία)

Ρότζερ Ντάνκλ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Μπρούκλιν, Πανεπιστήμιο City Νέας Υόρκης (Η.Π.Α)

Μάϊκλ Άισμαν, Επίκουρος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασσικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Τεμ-πλ (Η.Π.Α)

Μοσταφά Ελ-Αμπάντι (;), Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αλεξάνδρειας (Αίγυπτος)

Μάλκολμ Έρινγκτον, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας Πανεπιστήμιο Φίλιπς, Μάρμπουργκ (Γερμανία)

Παναγιώτης Φακλάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα)

Ντένις Φίνι, Giger Καθηγητής Λατινικών (βραβείο Giger), Πανεπιστήμιο Πρίνστον (Η.Π.Α)

Ελίζαμπεθ Φίσερ, Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης, Κολλέγιο Ράντολφ-Μέϊσον (Η.Π.Α)

Νικ Φίσερ, Καθηγητής Αρχαίας ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κάρντιφ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Λίον Φιτς, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών (βραβείο Asbury J Clarke), FSA, Κολλέγιο Ντίκινσον (Η.Π.Α)

Τζών Φόσι FRSC, FSA, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης (και Αρχαιολογίας), Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ, Μόντρεαλ, και Έφορος Αρχαιολογίας, Μουσείο Καλών Τεχνών Μόντρεαλ

Ρόμπιν Λέϊν Φοξ, Πανεπιστημιακός Υφηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Νέο Κολλέγιο Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασιλειο)

Ράϊνερ Φρίντρικ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Νταλουζί, Χάλιφαξ Ν.Σ (Nova Scotia – Νεα Σκωτία) (Καναδάς)

Χάϊντι Φρόνινγκ, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο Μάρμπουργκ (Γερμανία)

Πήτερ Φάνκε, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Μούνστερ (Γερμανία)

Τραϊανός Γκάγκος, Καθηγητής Ελληνικών και Παπυρολογίας, Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν (Η.Π.Α)

Ρόμπερτ Γκάρλαντ, (βραβείο Ρόι Ντι (D.), και Μάργκαρετ Γούστερ), Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κολγκέϊτ, Χάμιλτον Νέα Υόρκη (Η.Π.Α)

Ντάγκλας Γκέρμπερ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Δυτικού Οντάριο (Καναδάς)

Χανς Γκέτε, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Γκίσεν (Γερμανίας), Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, Βερολίνο (Γερμανία)

Σάντερ Γκόλντμπεργκ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (Η.Π.Α)

Έρικ Γκρεν, (βραβείο Gladys Rehard Wood) Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας και Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ (Η.Π.Α)

Κρίστιαν Χάμπικτ, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών, Πρίνστον (Η.Π.Α)

Ντόναλντ Χάγκις, (βραβείο Nicholas A. Cassas) Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χίλ (Η.Π.Α)

Τζούντιθ Χάλετ, Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μέριλαντ, Κόλετζ Πάρκ, Μέριλαντ (Η.Π.Α)

Καθηγ. Πολ Χάρβι, Τμήμα Κλασσικών και Αρχαίων Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνια Στέιτ (Η.Π.Α)

Ελένη Χασάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αριζόνα (Η.Π.Α)

Μιλτιάδης Χατζόπουλος, Διευθυντής, Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα

Γουλφ-Ντίτερ Χάιλμάγερ, Καθηγητής, Δόκτωρ, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου και Συλλογή Αρχαιοτήτων των Κρατικών Μουσείων Βερολίνου (Γερμανία)

Στήβεν Χερς, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Ταφτς (Η.Π.Α)

Καρλ Χέλκεσκαμπ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κολωνίας (Γερμανία)

Φρανκ Χόλτ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Χίουστον (Η.Π.Α)

Νταν Χούλι, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μιζούρι (Η.Π.Α)

Μέρεντιθ Χόπιν, (βραβείο Gagliardi)Καθηγήτρια Κλασσικών Γλωσσών, Κολλέγιο Ουίλλιαμς, Ουίλιαμστάουν, Μασαχουσέτης (Η.Π.Α)

Κάρολάϊν Χάουζερ, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Κολλέγιο Σμίθ (Η.Π.Α), και Συνεργάτις Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον (Η.Π.Α)

Τζόρτζια Κάφκα, Επισκέπτης Καθηγήτρια Σύγχρονης Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Νιού Μπράνσγουϊκ (Καναδάς)

Άντονι Καλντέλις, Καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών, Πανεπιστήμιο Οχάϊο (Η.Π.Α)

Ανδρομάχη Καρανίκα, Αναπληρωτής Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Ίρβιν (Η.Π.Α)

Ρόμπερτ Κέϊστερ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Καθηγητής Λατινικών στο Ίδρυμα Κένεντι, Πανεπιστήμιο Πρίνστον (Η.Π.Α)

Βασιλική Κέκελα, Επίκουρος Καθηγήτρια Ελληνικών Σπουδών, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Χάντερ, Πανεπιστήμιο City Νέας Υόρκης (Η.Π.Α)

Ντίτμαρ Κίναστ, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Ντύσσελντορφ (Γερμανία)

Κάρλ Κιλίνσκι ΙΙ, Διακεκριμένος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πανεπιστήμιο Σάουδερν Μέθοντιστ (Η.Π.Α)

Δόκτωρ Φλόριαν Κνάους, Βοηθός Διευθυντή, Δημόσια Συλλογή Αρχαιοτήτων και Γλυπτών, Μόναχο (Γερμανία)

Ντένις Nόπφλερ, Καθηγητής, Ελληνικές Επιγραφές και Ιστορία, Γαλλικό Κολλέγιο (Παρίσι)

Όρτουϊν Noρ, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ουϊλιαμέτ (Η.Π.Α)

Ρόμπερτ Κελ, Καθηγητής Αρχαιολογίας, Τμήμα Κλασσικών και Ανατολίτικων Σπουδών, Κολλέγιο Χάντερ, Πανεπιστήμιο City Νέας Υόρκης (Η.Π.Α)

Τζώρτζια Κοκκόρου-Αλευράς, Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα)

Αν Όλγα Κολόσκι-Όστροου, Επίκουρος Καθηγήτρια και κάτοχος Πανεπιστημιακής Έδρας, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μπράντις (Η.Π.Α)

Έρικ Κόντρατιφ, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας, Τμήμα Ελληνικών και Ρωμαϊκών Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Τεμπλ (Η.Π.Α)

Χαριτίνη Κοτσίδου, Δόκτωρ Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Γκέτε, Φρανκφούρτη (στον Μάιν) (Γερμανία)

Λαμπρινή Κουτουσσάκη, Δόκτωρ, Λέκτορας Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης (Ελβετία)

Ντέιβιντ Κόβακς, (βραβείο Hugh H. Obear) Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια (Η.Π.Α)

Πήτερ Κρεντζ, (βραβείο W.R. Grey) Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας, Κολλέγιο Ντέιβιντσον (Η.Π.Α)

Φρίντριχ Κρίντσινγκερ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Βιέννης (Αυστρία)

Μάικλ Κουμπφ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Βαλπαραΐσο (Η.Π.Α)

Ντόναλντ Κάιλ, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Τέξας στο Άρλινγκτον (Η.Π.Α)

Καθηγητής Δόκτωρ Δόκτωρ honoris causa Χέλμουτ Κυριελάις, πρώην Πρόεδρος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, Βερολίνο (Γερμανία)

Τζέραλντ Λαλόντ, (βραβείο Benedict) Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Γκρίνελ (Η.Π.Α)

Στήβεν Λάτιμορ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (Η.Π.Α)

Φράνσις Λάζαρους, Πρόεδρος, Πανεπιστήμιο Ντάλλας (Η.Π.Α)

Μέρι Λέφκοουϊτς, (βραβείο Andrew W. Mellon) Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογικών Σπουδών, Κολλέγιο Ουέλσλι(Η.Π.Α)

Ιφιγένεια Λεβέντη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ντάνιελ Λέβιν, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Άρκανσο (Η.Π.Α)

Κριστίνα Λέϊπολντ, Δόκτωρ, Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης (Ελβετία)

Βάϊος Λιάπης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελληνικών, Κέντρο Κλασσικών Σπουδών και Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ (Καναδάς)

Χιού Λόϊντ-Τζόουνς, Επίκουρος Καθηγήτρια Ελληνικών, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο)

Γιάννης Λόλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιστορία, Αρχαιολογία και Ανθρωπολογία, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στάνλεϊ Λομπάρντο, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κάνσας (Η.Π.Α)

Άντονι Λόνγκ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών (βραβείο Irving G. Stone) Καθηγητής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ

Τζούλια Λουγκοβάγια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κολούμπια (Η.Π.Α)

A.D. (Έι Ντί) Μάκρο, (βραβείο Hobart) Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Γλωσσών, Κολλέγιο Τρίνιτι (Η.Π.Α)

Τζών Μαγκί, Καθηγητής, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Διευθυντής, Κέντρο Μεσαιωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Τορόντο (Καναδάς)

Δόκτωρ Χριστοφίλης Μαγγίδης, Επίκουρος Καθηγητής Αρχαιολογίας, Κολλέγιο Ντίκινσον (Η.Π.Α)

Τζανέτ Μαρσό(ντ), Αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ράϊτ, Ντέϊτον, Οχάϊο (Η.Π.Α)

Ρίτσαρντ Μάρτιν, (βραβείο Anthony and Isabelle Raubitschek) Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ (Η.Π.Α)

Μαρία Μαυρουδή, Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ (Η.Π.Α)

Αλεξάντερ Μαζαράκης Ενιάν, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τζέιμς ΜακΚρέντι, Ομότιμος Καθηγητής (βραβείο Sherman Fairchild), Διευθυντής, Ανασκαφές στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Σαμοθράκης, Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (Η.Π.Α)

Τζέιμς ΜακΚίοουν, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ουισκόνσιν-Μάντισον (Η.Π.Α)

Ρόμπερτ Μέτσικοφ, Καθηγητής και εφ’όρου ζωής μέλος του Διεθνούς Σωματείου Ολυμπιακών Ιστορικών, Πανεπιστήμιο Σαν Ντιέγκο Στέιτ (Η.Π.Α)

Άντρεας Μελ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Χάλε-Βίτενμπεργκ (Γερμανία)

Χάραλντ Μιλς, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Βόννης (Γερμανία)

Στίβεν Μίλλερ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ (Η.Π.Α)

Φίλιπ Μίτσης, (βραβείο A.S. Onassis) Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (Η.Π.Α)

Πήτερ Φρανζ Μίταγκ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κολωνίας (Γερμανία)

Ντέιβιντ Γκόρντον Μίτεν, (βραβείο James Loeb) Καθηγητής Κλασσικής Τέχνης και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Η.Π.Α)

Μάργκαρετ Μουκ, Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Άϊοβα (Η.Π.Α)

Ανατόλ Μόρι, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μιζούρι-Κολούμπια (Η.Π.Α)

Τζένιφερ Σέρινταν Μος, Επίκουρος καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Γουέϊν Στέιτ (Η.Π.Α)

Ιωάννης Μυλωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας Τέχνης και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Νέα Υόρκη (Η.Π.Α)

Ρίτσαρντ Νόϊντεκερ, Κλασσικής Αρχαιολογία, Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ρώμης (Ιταλία)

Τζέιμς Νιούχαρντ, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Τσάρλστον (Η.Π.Α)

Κάρολ Νιούλαντς, Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, Μάντισον (Η.Π.Α)

Τζον Μάξγουελ Ο Μπράϊαν, Καθηγητής Ιστορίας, Κολλέγιο Κουίνς, Πανεπιστήμιο City Νέας Υόρκης (Η.Π.Α)

Τζέιμς Ο Χάρα, (βραβείο Paddison) Καθηγητής Λατινικών, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Τσάπελ Χιλ (Η.Π.Α)

Μάρτιν Όστουαλντ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών (συνταξ.), Κολλέγιο Σουάρθμορ και Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών (συνταξ.) στο Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνια

Όλγα Παλαγιά, Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Βασιλική Πανούση, Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Ουίλιαμ και Μέρι (Η.Π.Α)

Μαρία Παντελιά, Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Ίρβιν (Η.Π.Α)

Πάντος Πάντος, Καθηγητής Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Άντονι Παπάλας, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Ανατολικής Καρολίνας (Η.Π.Α)

Νάσος Παπαλεξάνδρου, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Τέξας στο Ώστιν (Η.Π.Α)

Πολυβία Παραρά, Επισκέπτης Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν (Η.Π.Α)

Ρίτσαρντ Πάρκερ, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μπροκ (Καναδάς)

Ρόμπερτ Πάρκερ, (βραβείο Wykeham) Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Νέο Κολλέγιο Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο)

Αναστασία-Ερασμία Πεπoνή, Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ (Η.Π.Α)

Ζακ Περό, Καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ, Κεμπέκ (Καναδάς)

Γιάννης Πίκουλας, Επίκουρος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τζον Πολίνι, Καθηγητής Κλασσικής Τέχνης και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Βόρειας Καλιφόρνια (Η.Π.Α)

Ντέιβιντ Πότερ, Καθηγητής Άρθουρ Θυρνό Ελληνικών και Λατινικών, Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν (Η.Π.Α)

Ρόμπερτ Πάουντερ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Βάσαρ (Η.Π.Α)

Νικόλαος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας και κάτοχος Πανεπιστημιακής Έδρας, Σύγχρονες Ελληνικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ (Καναδάς)

Ουίλιαμ Ρέις, Καθηγητής Τζώρτζ Πάντισον Κλασσικών Σπουδών , Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ (Η.Π.Α)

Τζον Ράμζι, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιλλινόϊ στο Σικάγο (Η.Π.Α)

Κάρλ Ρέμπερ, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Λωζάννης (Ελβετία)

Ρας Ρεμ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Θεάτρου, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ (Η.Π.Α)

Βέρνερ Ρις, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ (Η.Π.Α)

Ρόμπερτ Ρίβκιν, Τμήμα Αρχαίων Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μέριλαντ, Μπάλτιμορ Κάουντι (Η.Π.Α)

Μπάρμπαρα Σέϊλορ Ρότζερς, Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Βερμόντ (Η.Π.Α)

Ρόμπερτ Ρότζερς, (βραβείο Lyman-Roberts) Καθηγητής Κλασσικών Γλωσσών και Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Βερμόντ (Η.Π.Α)

Νέϊθαν Ρόζενστ(ά)ίν, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Οχάϊο Στέιτ (Η.Π.Α)

Τζών Ρόουμαν, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Νιου Χάμσιρ

Δόκτωρ Τζέιμς Ρόϊ, Υφηγητής Ελληνικής Ιστορίας (συνταξιούχος), Πανεπιστήμιο Νότινγκχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Στήβεν Ράτλεντζ, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μέριλαντ, Κόλετζ Παρκ (Η.Π.Α)

Κριστίνα Σάλοουεϊ, Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Χόλινς (Η.Π.Α)

Γκάϊ Σάντερς, μόνιμος Διευθυντής των Ανασκαφών στην Κόρινθο, Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών Αθηνών (Ελλάδα)

Θίοντορ Σκάλτσας, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου (Ηνωμένο Βασίλειο)

Τόμας Σκάνλον, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Ρίβερσάϊντ (Η.Π.Α)

Μπερνάρντ Σμολτς, Καθηγητής Δόκτωρ Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Κρίστιαν – Άλμπρεχτ, Kιλ (Γερμανία)

Ρόλφ Σνάίντερ, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Μονάχου Λούντβιγκ-Μαξιμίλιαν (Γερμανία)

Πήτερ Σολτς, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Πολιτιστικής Παράδοσης, Πανεπιστήμιο Στουτγκάρδης (Γερμανία)

Κρίστοφ Σούλερ, Διευθυντής, Φορέας του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για την Αρχαία Ιστορία και Επιγραφολογία, Μόναχο (Γερμανία)

Πολ Σκόττον, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας και Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια, Λονγκ Μπιτς (Η.Π.Α)

Ντανούτα Σάντσερ, Καθηγητής Κλασσικών και Μεσαιωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Ιλλινόϊ στο Ουρμπάνα-Σαμπέιν και μέλος της Μεσαιωνικής Ακαδημίας Αμερικής (Η.Π.Α)

Τζέιμς Σίκιντζερ, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Φλόριντα (Η.Π.Α)

Μέριλιν Σκίνερ, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αριζόνα (Η.Π.Α)

Νιλ Σλέϊτερ, (βραβείο Samuel Candler Dobbs) Καθηγητής Λατινικών και Ελληνικών, Πανεπιστήμιο Έμορι (Η.Π.Α.)

Πίτερ Σμιθ, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμoο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ (Η.Π.Α)

Δόκτωρ Φίλιπ Σμιθ, Συνεργάτης Ερευνητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ (Καναδάς)

Σούζαν Κερκπάτρικ Σμίθ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Κένισο Στέιτ (Η.Π.Α)

Άντονι Σνόντγκρας, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου, Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Άντριου Στούαρτ, (βραβείο Nicholas C. Petris) Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλι (Η.Π.Α)

Όλιβερ Στολ, Καθηγητής Δόκτωρ, Αρχαία Ιστορία, Πανεπιστήμιο Πασάου (Γερμανία)

Ρίτσαρντ Στόουνμαν, Επίτιμος Fellow, Πανεπιστήμιο Έξτερ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Ρόναλντ Στράουντ, Διακεκριμένος Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Γλωσσών και Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ (Η.Π.Α)

Σάρα Κάλπεπερ Στράουπ, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον (Η.Π.Α)

Νάνσι Σάλταν, Καθηγήτρια και Διευθύντρια, Ελληνικές και Ρωμαϊκές Σπουδές, Πανεπιστήμιο Ουέσλιαν, Ιλινόϊ (Η.Π.Α)

Ντέιβιντ Τάντι, Καθηγητής Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Τενεσί (Η.Π.Α)

Τζέιμς Τέϊτουμ, (βραβείο Aaron Lawrence) Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Ντάρτμουθ

Μάρθα Τέιλορ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Λογιόλα, Μέριλαντ

Πέτρος Θέμελης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Αθήνα

Έμπερχαρντ Τόμας, Δόκτωρ, Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Κολωνίας (Γερμανία)

Μιχάλης Τιβέριος, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μάικλ Τουμάζου, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Ντέιβιντσον (Η.Π.Α)

Στίβεν Τρέισι, Ομότιμος Καθηγητής Ελληνικών και Ρωμαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Οχάιο (Η.Π.Α)

Καθηγητής Δόκτωρ Έριχ Τραπ, Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών, Πανεπιστήμιο Βόννης (Γερμανία)

Στίβεν Τρζασκόμα, Επίκουρος Καθηγητής Κλασσικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Νιου Χάμσιρ (Η.Π.Α.)

Βασιλική Τσαμακντά, Καθηγήτρια Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Βυζαντινής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Μάιντς (Γερμανία)

Κρίστοφερ Τάπλιν, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Γκρέτσεν Άμχολτζ, Λέκτορας, Κλασσικές Σπουδές και Ιστορία Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, Βοστώνη (Η.Π.Α)

Πάνος Βαλαβάνης, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθανάσιος Βεργκάντος, Προσωρινός Αναπληρωτής Kαθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Κολλέγιο Φράνκλιν και Μάρσαλ, Λάνκαστερ, Πενσυλβάνια

Κριστίνα Βέστερ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Γουατερλού (Καναδάς)

Εμμανουήλ Βουτυράς, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σπύρος Βρυώνης Τζούνιορ, (βραβείο Alexander S. Onassis) Ομότιμος Καθηγητής Ελληνικού Πολιτισμού και Κουλτούρας, Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (Η.Π.Α)

Μάικλ Ουόλμπανκ, Ομότιμος Καθηγητής Ελληνικής, Λατινικής και Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κάλγκαρι (Καναδάς)

Μπόνα Ουέσκοουτ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιστορία της Τέχνης και Αρχαίες Μεσογειακές Σπουδές, Πανεπιστήμιο Έμορι (Η.Π.Α)

Χέκτορ Ουίλιαμς, Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Μπρίτις Κολούμπια (Καναδάς)

Ρότζερ Ουίλσον, Καθηγητής Αρχαιολογίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και Διευθυντής, Κέντρο Σπουδών της Αρχαίας Σικελίας, Πανεπιστήμιο Μπρίτις Κολούμπια, Βανκούβερ (Καναδάς)

Ένγκελμπερτ Βίντερ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Mίνστερ (Γερμανία)

Τίμοθι Ουίντερς, Διδάκτωρ, Απόφοιτος και Διακεκριμένος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Όστιν Πέι Στέιτ (Η.Π.Α)

Μάικλ Ζαρν-τ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κολωνίας (Γερμανία)

Πάουλ Τσάνκερ, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μονάχου (Γερμανία)

Και μετά από αυτό, βγαίνει ο … Τράμπ και αντί να τοποθετηθεί με σοβαρότητα επί του Σκοπιανού θέματος, με βάση την ιστορική αλήθεια που του παρουσιάζουν οι έγκριτοι Ιστορικοί Επιστήμονες των μεγαλυτέρων πανεπιστημίων του κόσμου, αυτός δίνει συγχαρητήρια στον τρελό τον Τσίπρα και στον άλλο τρελό τον Ζάεφ για την …… «συμφωνία» τους.

ΚΑΛΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ’ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ, αφού βάζει υπεράνω της Ιστορικής αλήθειας, τα λεγόμενα ενός τρελού. Βλέπετε κατά το Ελληνικό: «όμοιος ομοίω αεί πελάζει …» ΟΙ ΤΡΕΛΟΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ. Και από την στιγμή που κυβερνούν οι τρελοί, δυστυχία στους ανθρώπους που τους πιστεύουν..

Κρατήστε το οι Έλληνες στο αρχείο σας, προς γνώση, αποκατάσταση, και διάδοση της ιστορικής αλήθειας και ως αποδεικτικό στοιχείο της τρέλας και της βλακείας που «δέρνει» τους Πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ, μετά των Υπ. Εξ.,αλλά και όσων άλλων βλαμμένων και παλαβών ασπάζονται την τρελα τους, αγνοώντας την παγκόσμια Ιστορική αλήθεια.

Η ιστορία αυτά τα γυρίζει πίσω ως ανεπιθύμητα και ΤΙΜΩΡΕΙ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος

giannis_lampropoulos@yahoo.com

Σας Ενδιαφερουν:Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. Ηρόδοτος 09/07/2018 @ 8:22 ΜΜ

  Αυτη η ιστορια με τον αρειο παγο ειναι old news και ασχετη με το θεμα οπως και οι υπογραφες των επιστημονων που μεσα στο πλαισιο που εγιναν ειναι απολυτα δικαιολογημενες. Απο εκει και μετα δεν υπαρχει κανενας σοβαρος ανθρωπος και ποσον μαλλον επιστημονας, που μπορει να θεωρησει την οποια συμφωνια μεσα σε ενα παρομοιο πλαισιο ως “αντιεπιστημονικη” και δηληδη βασικα η οποιαδηποτε συμφωνια αναφορικα με το θεμα που να ξεκαθαριζει την Ελληνικοτητα της αρχαιας Μακεδονιας και του Μ. Αλεξανδρου. Απο εκει και μετα το θεμα της γεννησης μιας ΝΕΑΣ εθνικοτητας ειναι ενα πολυπλοκο και ευαισθητο ζητημα, καθως κανενας δεν μπορει να αρνηθει το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου και ο οποιοσδηποτε επιστημονας η μη επιχηρησει να το κανει θα φαει τα μουτρα του καθως οπως πολυ ορθρα αλλωστε συμπεραινει η επιστημη η γεννηση των εθνων στην μετα-Ρωμαικη εποχη, εγινε πανω σε μια “ρομαντικη” βαση που προβλεπει ανυποστατα ιστορικη και πολιτσμικη συνεχεια απο το αρχαιο παρελθον. Απλα να αναφερω επισης οτι οι προγονοι των Σκοπιανων αναφερονται πρωτη φορα ως Μακεδονες Σκλαβινοι τον 7ο με 8ο αιωνα μ.χ απο τους τοτε Ρωμαιους θρησκευτικοπολιτικους εξουσιαστες.

  • ΗΛΕΚΤΡΑ 09/08/2018 @ 9:28 ΠΜ

   Θα σου κανω εναν ζουρλομανδύα δώρο κι εςενα. Ανόητε.

   Οςο για το αρθρο, το θεωρω σωστότατος απο ιστορικής πλευράς. Οχι ομως απο πολιτικής. Διαφωνώ ως προς τον χαρακτηρισμό …τρελός…για τον Τσίπρα και τον Ζαεφ. Δεν ειναι τρελοί, πιόνια ειναι, μαριονέτες. Πίσω και πάνω απο αυτους, δυςτυχως υπαρχουν αααλλα συμφεροντα. Ολοι ξερουν πως ποτε δεν υπήρξε Μακεδονικό εθνος, Μακεδονική γλώσσα κλπ. Ολοι ξερουν πως η Μακεδονία ειναι Ελλαδα. Δυςτυχως η παραποίηση της ιςτοριας πηγάζει απο συμφεροντα και οχι απο την ιστορία. Ποτε δεν εχει βρεθεί καποια αρχαια επιγραφή η κείμενο γραμμένο στην γλώσσα των Σκοπιων. Κανενα αρχαιολογικό εύρημα. Τα ονοματα Αλέξανδρος, Φιλιππος, Μακεδονία κλπ ειναι καθαρά Ελληνικά γιατι εχουν νόημα. Πχ Αλέξανδρος αποτελείται απο δυο λέξεις το ρήμα Αλεξω που σημαίνει απορώ, Εξ ου και αλεξικέραυνο, αλεξίσφαιρο κλπ και άνδρας. Φιλιππος ειναι πολυ εύκολο να το καταλαβουμε κλπ. Στα Σκοπιανά τι σημαίνουν αυτα τα ονοματα;;; Τιποτα απολύτως. Κανένας λοιπον δεν εινα τρελός η χαζός. Ολοι ξερουν, αλλα ολοι εξυπηρετούν συμφεροντα. Ελπιζω ο Αλέξανδρος ο Μέγας, ο γιος του Διος, να τους τιμωρήσει ολους αυτους οπως τους πρεπει.

 2. Λιγα λογια με νοημα 09/07/2018 @ 10:08 ΜΜ

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝΝΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΩ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ …
  ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΡΟΖ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ .ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

 3. Είσαστε 100% σίγουροι ότι είναι τρελοί κ όχι πονηροί;;; ότι δηλαδή δεν υπάρχει δόλος κ δεν κρύβεται κάτι πίσω από τις κουρτίνες;;; Μήπως χρειάζεται καλύτερα να αναρωτηθούμε πόσο σημαντικό κ μεγάλο είναι αυτό που κρύβουν πίσω από ένα τόσο παράλογο θέατρο που παίζουν κ γιατί;;; Προσωπικά πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλο αυτό που σχεδιάζουν, που δεν το κάνουν επειδή έχουν πρόβλημα με την Ελλαδίτσα μας κ τους Έλληνες κ για κάποιο λόγο παριστάνουν ότι “αγνοούν” την ιστορία, που ακόμα κ οι ίδιοι γνωρίζουν, αλλά κάνουν τους Κινέζους, επειδή κάτι άλλο έχουν πίσω από τα κεφάλια τους, που σίγουρα αφορά την παγκόσμια σκακιέρα (Ρωσία, Γερμανία, Αμερική, Κίνα, κα). Αν βγούμε λίγο έξω από τον μικρόκοσμό μας κ ψαχτούμε λίγο μέχρι την άλλη άκρη της γης, τότε ίσως καταφέρουμε να δούμε, πως όλα τα κομμάτια που είναι σκορπισμένα παντού σε όλο τον κόσμο, ΣΥΝΔΈΟΝΤΑΙ!!!

  • ΗΛΕΚΤΡΑ 09/08/2018 @ 9:31 ΠΜ

   Ετςι ακριβως. Μονο τρελοί που δεν ειναι. Προδοτες οι …δικοί μας…και αλήτες οι υπόλοιποι. Ελπιζω η Νέμεσις να τους τιμωρήσει οπως τους αξίζει.

 4. “Η ιστορία αυτά τα γυρίζει πίσω ως ανεπιθύμητα και ΤΙΜΩΡΕΙ.”

  Aυτό, κύριε Λαμπρόπουλε, να το πεις στους Παλαιστήνιους, που εδώ και 60+ χρόνια γενοκτονούνται απ’ τους Σκυθοχάζαρους “εβραίους”.
  Επίσης, μπορείς να το πεις στους Ουαλούς, που καταδυναστεύονται από τους Γερμανούς Αγγλο-Σάξωνες, εδώ και αιώνες.
  Πες το και στους φίλους μας τους Γάλλους, που κατέληξαν να θεωρούν τους εαυτούς τους Φράγκους.
  Και στους “Ιταλούς” της νότιας Ιταλίας.
  …………………..
  Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 09/08/2018 @ 1:03 ΠΜ

  ΙΩΑΝΝΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΥΣ”, ΟΣΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΣ, ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΟΣΗ ΛΟΓΙΚΗ…… ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΧΤΥΠΑΣ.
  ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ Η ΑΛΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΔΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ “ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ” ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ [ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ] ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ “REWRITING HISTORY”…..
  ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΟΥΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ [ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΜΠΕΡΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ….. ΨΙΛΟΛΟΓΙΑ] ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
  ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΠΟΣΑ ΘΑ ΔΟΘΗΚΑΝ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ.
  ΔΗΛΑΔΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

 6. Ηρόδοτος 09/08/2018 @ 7:42 ΠΜ

  Αντιθετα μαλιστα με τους ισχυρισμους σας η δημιουργια ενος Μακεδονικου εθνους πανω σε μια ρεαλιστικη βαση, μπορει να συμβαλει στην αποκατασταση της ιστοριας και της πνευματικης ζημιας που εχουν υποστει τα Βαλκανια στο συνολο τους απο τον “ρομαντικο εθνικισμο” που ειχε ασφαλως ως πυρηνα του το νεο Ελληνικο εθνος, που μαλιστα δημιουργηθηκε παρα την θεληση των θρησκευτικοπολιτικων εξουσιαστων των Ρωμιων. Δεν αναφερω καν το θεμα του Μ. Αλεξανδρου η Μνημη του οποιου εχει γινει το πουτανακι των νεοελληνων εθνικιστων.

  Θα πρεπει επισης να αναρωτηθειτε γιατι οι Αθηναικες κυριως αθλητικες ομαδες, αποκαλουν τους Παοκτσηδες Βουλγαρους και αν βασικα ο πληθυσμος της νοτιας Μακεδονιας ειναι τοσο ξενος με τους Μακεδονες Σλαβους λογω της γλωσσας τους, που ειναι και ενα αποτελεσμα των συγκυριων, καθως αυτοι οι πληθυσμοι και ειδικα ο φτωχος κοσμος πηγαιναν και ερχοντουσαν απο το ενα μερος της Μακεδονιας στο αλλο, μεσα σε ενα πλαισιο μαλιστα οπου η θρησκεια ηταν κοινη, και αυτοι που ηρθαν απο εδω σημερα ειναι Ελληνοφωνοι και αυτοι που πηγαν απο εκει ειναι σημερα Σλαβοφωνοι, καθως επισης δεν υπηρχε Ελληνικη συνειδηση της μαζας πριν απο το 21.

  Αυτη η θεικη παρεμβαση θα ελεγα σε αυτο το προβλημα, μπορει να σας βοηθησει επισης να καταλαβετε οτι ο Ελληνισμος ειναι συνειδηση και οχι κληρονομικο δικαιωμα και το “πουτανακι”, ειτε του θρησκευτικοπολιτικου κατεστημενου, ειτε του “γιατρου” και του οποιουδηποτε αλλου βλακα, που παριστανει τον “απογονο” και τον “κληρονομο”.

  Θα σας βοηθησει να προσγειωθειτε στην πραγματικοτητα και να βρειτε αυτα που σας ενωνουν με τους γυρω λαους της περιοχης και να πραμερισετε αυτα που σας διχαζουν. Αυτο θα μπορουε να επιτρεψει και στην συνειδηση των Σλαβομακεδονων να αναπτυξουν Ελληνικη συνειδηση, εφοσον μαλιστα το ονομα του κρατους τους που παει να γινει εθνος, εχει Ελληνικη ριζα και εφοσων θελουν να τιμησουν την μνημη του Αλεξανδρου, που αλλωστε ηταν οικουμενιστης και δεν εκανε διακρισεις αναμεσα στους λαους και για αυτο δολοφονηθηκε απο Ελληνες εθνικιστες, οι οποιοι μαλιστα μετα ακομα και απο τον θανατο του δεν τον θεωρουσαν Ελληνα αλλα Βαρβαρο οπως και τον πατερα του τον Φιλιππο και τα νεοελληνικα σκουληκια οπως ο “γιατρος” συνεχιζουν να προσβαλλουν την μνημη του και να βριζουν την Βαβυλωνια γυναικα του και τον μισο Βαβυλωνιο γιο του για να ενδυναμωνουν την εθνολογικη πανουκλα και την βλακεια βασικα που ειναι η μεγαλυτερη πληγη της Ελληνικης συνειδησης.

  Θα ελεγα βασικα οτι ο Ελληνισμος εξω απο τα ορια που του εχει τοποθετησει το νεοελληνικο κρατος-εθνος (που αλλωστε ειναι μια απατη), θα εχει πολυ καλυτερο μελλον καθως ειναι μια συνειδηση, που εξω απο αυτο το πλαισιο που οριζει το εθνικο και το κρατικο συμφερον και ο εθνικισμος δηλαδη, μπορει να εξαπλωθει και να παραγει ενα οικουμενικο πολιτσμικο μορφωμα.

  Σφαλιαρα keeps loading…

 7. Ηρόδοτος 09/08/2018 @ 10:14 ΠΜ

  Η βομβα της ιστοριας λοιπον που θα σκασει και θα διαλυσει το ματριξ της απατης ειναι ακριβως το αντιθετο απο αυτο που πιστευετε, οπως σχεδον παντα. Καθως επισης και η δικη μου Μνημη ειναι θυμα βιασμου απο τους θεωρουμενους νεοελληνες αν οχι στην πλειοψηφια σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο, οπως και ολων των φιλοσοφων και του Μεγα Αλεξανδρου ασφαλως, ανεξαρτητα μαλιστα με το θρησκευμα τους, και αυτο ειναι το εκπληκτικο με αυτο που συμβαινει. Με κατηγορουν κυριως εθνικιστες για αυτα που ειπα κυριως για την καταγωγη των θεων και του αλφαβητου, που τα δεχεται μαλιστα και η σημερινη επιστημη και αγνωουν μαλιστα τα θυματα της νεοελληνικης παρακρουσης οτι εγω ειμαι που μιλησα για το ομοαιμο του εθνους και που προφανως εκανα λαθος στην διατυπωση μου η τελος παντων ερμηνευθηκε λαθος απο τους “νεοελληνες”, που το λαθος ειναι η σταθερα που οδηγει το τραινο της παρανοιας τους στην προσκρουση με τον Λογο.

  Η καταλυση του κρατους του Αντιχριστου συμφωνα με τον ορισμο της πραγματικης Εννοιας της Ελληνικης λεξης Χριστος εχει ηδη ξεκινησει και σας φερνω αυτο το μηνημα απο το παρελθον της επιστημης.

 8. ΑΡΡΩΣΣΤΟΣ 09/08/2018 @ 10:27 ΠΜ

  ΑΣΚΟΣ ΚΛΕΙΔΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

 9. Εξολοθρευτής Μυρμηγκιών 09/08/2018 @ 10:36 ΠΜ

  Στην αθλια πραγματικοτητα σας που εχει ξεπερασει καθε οριο αισχους, τα παντα ειναι ΑΝΤΙθετα, καθως ειναι ενα παραγωγο των μαυρων μαγων και των αντιχριστων οπως ο ασχετος και οι φιλοι του που προσπαθουν να σκοτωσουν το πνευμα στο ονομα μαλιστα του Ιησου με προσχηματα που μπορει να βαλει μονο το μυαλο παρανοικων που εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου και που εκφραζουν το πυκνο σκοτος στην απολυτοτητα του και για αυτο τα μυαλα σας εχουν καει και μεσα απο την συνεργασια τους με τους αρχαιοκαπηλους που ειναι αλλωστε δικα τους παιδια.

  Αυτο ειναι το κρατος του ΑΝΤΙχριστου και δηλαδη ο ασχετος και η παρεα του που ψαχνουν και για καποιον σκοταδιστη “ηγετη” για να τους οδηγησει δεν ξερω και εγω που αλλου εκτος απο τον θανατο. Δηλαδη βασικα περιμενουν καποιον για να τον σταυρωσουν και να του πινουν το αιμα μεσα στους αιωνες για να παριστανουν τους “αγιους” και οχι τον αναστημενο Χριστο, που δεν θα μπορουσε ποτε να εκφραζει την συνειδηση της τελετουργικης κηδειας του Χριστου, που πραγματοποιειται μεσα στους αιωνες απο τους σκοταδιστες που εσφαξαν το πανανθρωπινο πνευμα και οχι μονο το Ελληνικο οπως σας λενε απο την αλλη τα παιδια τους για να σας καψουν ακομα περισσοτερο και να σας εγκλωβισουν μεσα σε αυτη την ανουσια συγκρουση στο παρελθον.

  Φανταστειτε βασικα οτι η πραγματικοτητα σας και δηλαδη η πραγματικοτητα του ΑΝΤΙ-Χριστου καλυπτεται απο ενα μαυρο πεπλο, το οποιο δεν επιτρεπει με κανενα τροπο στο φως να εισελθει με το προσχημα ειτε της θρησκευτικης απατης, ειτε την εθνολογικης απατης, και το Μακεδονικο που θα σκασει σας βομβα στην συνειδηση σας θα ανοιξει μια τεραστια τρυπα σε αυτο το μαυρο πεπλο και ο σωσων ευατω σωθειτο, καθως εδω θα κριθει και η ταυτιση του εγω σας (το οποιο μαλιστα στις πλειστες τον περιπτωσεων ειναι βαρια αρρωστο οπως για παραδειγμα στην περιπτωση του ασχετου και του φιλου του) σας με το ειδωλο, και το κτιστο και οχι απο τις παπαροθεολογιες των αθεων επι της ουσιας σκοταδιστων, που λατρευουν το σκοτος επι της ουσιας και προσπαθουν να επιβαλουν την πνευματικη αρρωστια, ειτε στο ονομα του Ιησου, ειτε στο ονομα των αρχαιων θεων και των αρχαιων φιλοσοφων κλπ.

  Το κρατος του ΑΝΤΙ-Χριστου θα συνθλιβει και το μηνημα που σας ηρθε απο αλλου καταληγει σε αυτα που σας λεω σε αυτο το θεμα.

 10. Εξολοθρευτής Μυρμηγκιών 09/08/2018 @ 12:26 ΜΜ

  Βασικα ο Τσιπρας και οι ψυχωσεις σας ειναι δικο σας προβλημα. Εδω μιλαμε για ενα συγκεκριμενο θεμα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*