«Δημιουργική λογιστική»

Τα πιστωτικά έσοδα (έντοκα γραμμάτια, eurocommercial papers, repos κ.α) εκτοξεύτηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης σαν μια άλλη μορφή δημιουργικής λογιστικής (βλέπε swaps) για την ανατροφοδότηση χρέους και την κάλυψη δαπανών μιας και το ταμειακό έλλειμμα της χώρας είναι τεράστιο. Πρώτος τα έκανε χρήση ο Σαμαράς (2013 ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της χώρας έφτασε τα 65 δισ περίπου και το 2014 στα 135 δις.)

Επί Τσίπρα και λόγω της μεγάλης περιόδου «αντίστασης» (βλέπε Βαρουφάκης), που άδειασαν τα ταμεία του κράτους, τα πιστωτικά έσοδα εκτοξεύτηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 740 δις. και όπως διαφαίνεται το 2016 θα κλείσουν στα 560 δις. Το κόστος αυτού του είδους δανεισμού, αν και ο χρόνος είναι σχετικά μικρός, είναι τεράστιο μιας και οι τίτλοι δανεισμού είναι υψηλού ρίσκου (δεν ασφαλίζονται κλπ κλπ) Αναρωτιέμαι πόσα ισοδύναμα φτώχειας θα γλιτώναμε αν έλειπε το κόστος (τόκοι) αυτού του υπέρογκου δανεισμού.

Γράφει ο Αctive Citizen Cris

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “«Δημιουργική λογιστική»

  1. Valentina says:

    Γεια σε όλους,
    Είστε σε οικονομική ανάγκη για να πετύχετε τους στόχους της ζωής σας. Δεν έχουν τους πόρους για τα έργα αυτά, γι ‘αυτό σας προσφέρουμε την ευκαιρία να έρθουν να δανείζει χρήματα σε αυτά τα έργα. € 10.000 έως € 7.000.000 άνθρωποι είναι σε θέση να αποπληρώσει συμπεριλαμβανομένων των πτωχεύσεων επιχειρήσεων. Εδώ είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου (valentinaregno6@gmail.com)

  2. Valentina says:

    Περισσότερα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα χρήματά σας ανάγκες, γιατί βάζετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τα όνειρά μυθικός σας. Όλοι όσοι έχουν ανάγκη από χρήματα, δίνω € 10.000 έως € 7.000.000 για όλους τους ανθρώπους σε επείγουσα ανάγκη. Εδώ είναι η επαφή μου: (valentinaregno6@gmail.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *