ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

· Κατοχικά Νέα

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10 .

Στην περίπτωση που στους κατηγορούμενους αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι ποινές μειώνονται για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στα 1 έως 5 χρόνια.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς ελαφρυντικό, είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην δολοφονία Φύσσα αλλά και εκείνοι που καταδικάστηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων είναι αντιμέτωποι με ποινές που φθάνουν, χωρίς ελαφρυντικό, τα 10 έτη.

Η απόφαση των δικαστών για τα ελαφρυντικά, η οποία λαμβάνει υπόψη την επικινδυνότητα των καταδικασθέντων αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της δράσης τους, δεν καθορίζει μόνο το ύψος των ποινών, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει ένα πρώτο στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως αντιμετωπιστούν τα αιτήματα τους για αναστολή ή ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα.

Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

newsbeast.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείςΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και ΚρήτηΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη

2 απαντήσεις στο “Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης”

  1. Σιγα μην τους αφήνανε, το σύστημα θα τους χτυπήσει σαν χταπόδια γιατί ο Κας και τα άλλα παιδιά είναι οι μόνοι που μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα απο το τελμα, και βέβαια οχι αναστολή αλλα 15 χρόνια μέσα θα φάνε, εάν δεν ανασταλούν τα πολιτικά δικαιώματα ο Κασιδιάρης θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που εκλέγεται απο την φυλακή

  2. ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο ΛΑΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΥΡΗ.ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά