ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Διεθνής προειδοποίηση για φάρμακα ευρείας κατανάλωσης και στη χώρα μας!!!

· ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

0-85Διεθνής προειδοποίηση για φάρμακα ευρείας κατανάλωσης και στη χώρα μας!!!

Σοβαρές βλάβες στο ήπαρ μπορεί να προκαλέσουν δεκάδες φάρμακα που… περιέχουν την ουσία νιμεσουλίδη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης τους έως το πολύ δεκαπέντε ημέρες για κάθε θεραπεία.

Συνεπώς, όλα τα κουτιά που περιέχουν περισσότερες από 30 δόσεις (δισκία ή φακελάκια) θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από την αγορά.

Το πιο γνωστό φάρμακο που κυκλοφορεί στη χώρα μας είναι το Mesulid. Η οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, όμως, αφορά άλλα 44 φάρμακα που περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), συνιστάται στους γιατρούς να βασίζουν την απόφασή τους να συνταγογραφούν νιμεσουλίδη (nimesulide) σε προσεκτική εξέταση των συνολικών κινδύνων του ασθενούς.

Τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν nimesulide για συστηματική χορήγηση έχουν εγκριθεί σ’ έναν αριθμό κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση του οξέος πόνου, των συμπτωμάτων επώδυνης οστεοαρθρίτιδας και της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας (πόνοι περιόδου).

Οι άδειες κυκλοφορίας των προϊόντων που περιέχουν nimesulide ανεστάλησαν στην Ιρλανδία στις 15 Μαΐου 2007, μετά από αναφορές ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρών παρενεργειών που αφορούσαν το ήπαρ.

Υστερα από αυτό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε έρευνες, ώστε να εξεταστεί η ασφάλεια των συγκεκριμένων φαρμάκων και ενημέρωσε όλα τα κράτη-μέλη.

Εως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και ο ΕΟΦ συνιστούν τον περιορισμό της διάρκειας θεραπείας με nimesulide έως το πολύ 15 ημέρες, ενώ όλα τα κουτιά που έχουν περισσότερες από 30 δόσεις πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά.

http://pestomou.info/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή καρδιάς – Η διαδρομή 30+ χρόνων που σημάδεψε τη νύχτα

ΔΙΕΘΝΗ

Simpsons, τραπεζικό μπλοκάρισμα και CBDC: Τι είναι πραγματικό και τι είναι ερμηνεία

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γη επιταχύνει την περιστροφή της – Οι επιστήμονες εξετάζουν για πρώτη φορά αφαίρεση ενός δευτερολέπτου από τα ρολόγια

Μία απάντηση στο “Διεθνής προειδοποίηση για φάρμακα ευρείας κατανάλωσης και στη χώρα μας!!!”

  1. Απατεώνες του κερατα…τόσα χρονια υπάρχει το συγκεκριμένο φάρμακο στην αγορά και δεν έχει πάθει κανένας τίποτα…ισα ισα είναι ένα από τα καλύτερα και πιο φτηνά που υπάρχουν 4.80 euro.
    Θέλουν να το εξαφανίσουν και να φέρουν ένα “υποδιεστερο” με διπλάσια τιμή….κερατάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά