03:44 - 01/03/2021

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κάποτε, μια νεαρή κοπέλα πήγε να επισκεφθεί τον πατέρα της. Έχοντας ένα λυπημένο ύφος στο πρόσωπό της, τον ρώτησε:

-Μπαμπά έχω μπουχτίσει πια με όλα. Όλα, από την προσωπική μου ζωή μέχρι την καριέρα μου πάνε άσχημα. Δεν έχω άλλη δύναμη να τα αντιμετωπίσω. Τι να κάνω;

Και ο πατέρας της απάντησε:

-Έλα να σου δείξω, της είπε. Αμέσως, πήρε 3 τηγάνια με νερό και τα έβαλε πάνω στο μάτι της κουζίνας. Έπειτα, πήρε ένα καρότο, ένα αυγό και λίγο καφέ και τα έριξε στα 3 διαφορετικά τηγάνια. Μετά από λίγα λεπτά έκλεισε το μάτι της κουζίνας και ρώτησε την κόρη του:

-Τι πιστεύεις, ότι έπαθαν;

-Το καρότο και το αυγό έβρασαν και ο καφές διαλύθηκε, αποκρίθηκε η νεαρή γυναίκα.
-Φυσικά, απάντησε ο πατέρας, αλλά αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά θα δούμε, ότι το καρότο που ήταν σκληρό, όταν έβρασε έγινε μαλακό. Από την άλλη, το αυγό ήταν εύθραυστο και όταν έβρασε έγινε σκληρό.

Εξωτερικά δείχνουν ακριβώς ίδια με πριν, εσωτερικά όμως είναι τελείως διαφορετικά, επειδή δέχθηκαν επίδραση από την ίδια δύναμη. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι που φαίνονται σκληροί και άκαμπτοι μπορεί να μην αντέξουν την πίεση και να λυγίσουν και οι άνθρωποι, που φαίνονται εύθραυστοι μπορεί να γίνουν πολύ δυνατοί και σκληροί, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις.

-Και ο καφές, ρώτησε η κοπέλα.

-Ο καφές έχει το περισσότερο ενδιαφέρον από όλα. Διαλύθηκε τελείως μέσα σε ένα άγριο περιβάλλον και το άλλαξε, μετατρέποντας το βρασμένο νερό σε ένα υπέροχο ρόφημα.

Ο καφές μοιάζει με εκείνους τους ανθρώπους, που δεν μπορούν να αλλάξουν από τις περιστάσεις και αντ’ αυτού αλλάζουν οι ίδιοι τις περιστάσεις, δημιουργώντας κάτι καινούργιο, βρίσκοντας ένα τρόπο να βγουν κερδισμένοι και πιο σοφή από αυτό.

Αυτό που θέλω να σου πως είναι, ότι ο τρόπος που αντιδρούμε στις δύσκολες περιστάσεις, εξαρτάται αποκλειστικά από σένα. Είναι δική σου επιλογή και μόνο, απάντησε ο πατέρας.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. !!! WRAIO KALI EBDOMADA >KALOMINA

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*