Δεν μυρίζουν απλά εκλογές – Βρωμάνε από μακριά – Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους

Δεν μυρίζουν απλά εκλογές – Βρωμάνε από μακριά – Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους

Χριστουγεννιάτικο «δώρο-έκπληξη» ετοίμαζε τελικά η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς με το κατεπείγον νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου και θα ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές την Τρίτη, “μοιράζει” αυξήσεις και μάλιστα άμεσα ύψους 132 εκατ. ευρώ, οι οποίες έως το 2018 δύναται να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ετησίως. 

Την ώρα που αναζητούνται μετ’ επιτάσεως 550 εκατ. ευρώ για να μη μειωθούν εκτός από τις -επικουρικές- και οι κύριες συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό, το κυβερνητικό επιτελείο ανοίγει το “πορτοφόλι”, αυξάνοντας τόσο τους μισθούς όσο και τα επιδόματα που παίρνουν τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου και οι προϊστάμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το επίδομα θέσης ευθύνης καθορίζεται πλέον σε 1.400 ευρώ για γενικούς γραμματείς υπουργείων, σε 1.150 ευρώ για αναπληρωτές γενικούς γραμματείς ή ειδικούς γραμματείς υπουργείων, σε 1.000 ευρώ για προϊσταμένους γενικών διευθύνσεων, σε 450 ευρώ για προϊσταμένους Διευθύνσεων και προϊσταμένους πολιτικών γραφείων μελών της κυβέρνησης, σε 350 ευρώ για προϊσταμένους υποδιευθύνσεων και 290 ευρώ για προϊσταμένους τμημάτων.

Πώς μοιράζονται οι αυξήσεις

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έχει κοστολογήσει απ’ ακριβώς το νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει το νέο εννιαίο μισθολόγιο, προβλέπονται άμεσα δαπάνες 132 εκατ. ως εξής:

107 εκατ. ευρώ από την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια των υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, κλπ.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

25 εκατ. ευρώ από την αύξηση των επιδομάτων θέσεων ευθύνης στους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων.

Επίσης, προβλέπονται “έξτρα” δαπάνες από το 2018 και ειδικότερα:

– Ετήσια δαπάνη ύψους 143 εκατ. ευρώ από τη μισθολογική εξέλιξη (ωρίμανση) του προσωπικού των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του υπό ψήφιση νόμου.

– Ετήσια δαπάνη κυμαινόμενη από 15 έως 46 εκατ. ευρώ λόγω της καθιέρωσης της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων λόγω αξιολόγησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει άνοδος έως και ένα κλιμάκιο για όσους βαθμολογηθούν με άριστα.

Επίσης υπάρχει και πρόβλεψη για… άγνωστη δαπάνη “από τη σύνδεση των αμοιβών με την περιγραφή καθηκόντων το ύψος της οποίας δε μπορεί να προσδιοριστεί εξαρτώμενη από πραγματικά γεγονότα”.

upl566d51142efda

Τι προβλέπει το νέο μισθολόγιο

Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο αποσυνδέεται ο μισθός από το βαθμό και ορίζονται τα νέα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσής τους. Έτσι για τους υπαλλήλους με κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 μισθολογικά κλιμάκια εξέλιξης, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ καθιερώνονται 13 μισθολογικά κλιμάκια.

Για κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ενός έτους ο υπάλληλος θα κερδίζει δύο κλιμάκια, ενώ για κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών συναφούς αντικειμένου με την εργασία του θα κερδίζει 6 κλιμάκια. Ο βασικός μισθός για υπαλλήλους ΥΕ καθορίζεται σε 780 ευρώ, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ σε 780 ευρώ επί συντελεστή 1,10 ( 858 ευρώ), για ΤΕ 780 ευρώ με συντελεστή 1,33 ( 1.037 ευρώ) και για ΠΕ 780 ευρώ επί 1,40 ( 1.092 ευρώ).

Η οικογενειακή παροχή για ανήλικα τέκνα, ή ανίκανα να εργαστούν και με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, ή για παιδιά που σπουδάζουν και δεν έχουν ξεπεράσει το 24 έτος της ηλικίας τους καθορίζεται σε 50 ευρώ για το ένα τέκνο, 70 ευρώ συνολικά για τα δύο τέκνα, 120 ευρώ συνολικά για τα τρία τέκνα, 170 ευρώ για τα τέσσερα τέκνα και επιπρόσθετα 70 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον τέκνο.

Για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές προβλέπεται επιπλέον αμοιβή 100 ευρώ.

 

thetoc.gr

 

 

Loading...

One thought on “Δεν μυρίζουν απλά εκλογές – Βρωμάνε από μακριά – Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους

  1. κυριακος says:

    δείτε και την απάτη στο υπόλοιπο άρθρο. Μέχρι 31/12/2017 όχι μόνο παγώνει κάθε αύξηση αλλά αυτά τα δύο χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ Ως ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΊΑ και θα είναι σαν μην υπήρξαν ποτέ. Οι δε αυξήσεις θα δοθούν ΣΕ 4 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ. Μονο οι υψηλά ιστάμενοι θα δουν πραγματικες αυξησεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *