Δεν… γλιτώνει η Ελλάδα από το ΔΝΤ! Ράις: Ακόμα κι αν δεν συμμετάσχουμε, θα έχετε μεταμνμονιακό έλεγχο

«Ο χρόνος πια είναι πολύ λίγος» για να προλάβει το ΔΝΤ να συμμετέχει με χρηματοδότηση, τόνιζε ο Τζέρι Ράις, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επικαλέστηκε, μάλιστα, συνάντηση του Washington Group στο Παρίσι σημειώνοντας τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν και του Πήτερ Ντόλμαν (εκπρόσωπος του Ταμείου στο κουαρτέτο) για να δείξει ότι το Ταμείο παραμένει πλήρως ενεργό στη διαδικασία.

Ο ίδιος περιέγραψε τα επόμενα βήματα για την ελληνική υπόθεση: συνέχιση των συζητήσεων για την πιθανότητα χρηματοδότησης του προγράμματος και την εξασφάλιση της ελάφρυνσης χρέους που το Ταμείο θεωρεί απαραίτητη.

Παράλληλα, είπε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει μια έκθεση «άρθρου 4» ως μέρος του φυσιολογικού ελέγχου που γίνεται σε κάθε χώρα-μέλος. Παράλληλα θα γίνει ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) ως μέρους της έκθεσης του «άρθρου 4».

Όπως είπε, το DSA θα ακολουθήσει τα στάνταρντ του Ταμείου. Επανέλαβε ότι χρειάζεται ελάφρυνση για το χρέος που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του και ότι το Ταμείο κάνει ότι καλύτερο σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές του προβλέψεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το άρθρο 4 αποτελεί «εναλλακτική» ενός προγράμματος, υποστήριξε ότι μπορεί αν διεξάγεται ταυτόχρονα με ένα το πρόγραμμα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.

Μεταμνημονιακός έλεγχος
Ο Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν δεν μετέχουμε με χρηματοδότηση θα συνεχίσουμε να εμπλεκόμαστε με την Ελλάδα, μέσω του μεταμνημονιακού ελέγχου και του «άρθρου 4». Δεν έχουμε δώσει χρήματα στην Ελλάδα για κάποια χρόνια αλλά και πάλι ασχολούμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε το μέλος μας, δήλωσε συμπληρώνοντας ότι αυτό δίνει μια αίσθηση του πως θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αν δεν υπάρξει πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει συζήτηση για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνάντηση των ηγετών του G7 στον Καναδά το σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι η Κρ. Λαγκάρντ θα βρίσκεται στο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, συσχετίζοντας την συμμετοχή της με την παρουσίαση της έκθεσης του «άρθρου 4» για την ευρωζώνη.

newsit.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “Δεν… γλιτώνει η Ελλάδα από το ΔΝΤ! Ράις: Ακόμα κι αν δεν συμμετάσχουμε, θα έχετε μεταμνμονιακό έλεγχο

 1. John says:

  Δεν… γλιτώνει η Ελλάδα από τον «μπαμπούλα» των πυρηνικών! Ράις: Ακόμα κι αν δεν συμμετάσχουμε, δεν θα σας αφήσουμε να το σκάσετε από το μαντρί για να συμπαραταχτείτε με τον εχθρό στη Μόσχα!!!

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Καλα μας κανουν. Ας φροντίσουμε να οργανωθούμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ λογιστικό έλεγχο του χρέους. Οταν ζητάνε αιμα απο εμας, εχουμε καθε δικαιωμα να απαιτήσουμε λογιστικό έλεγχο. Τις ζωές μας ζητάνε κι αυτες των παιδιων μας.

 3. Heron says:

  Ρε Ηλέκτρα , ποιός θα τους κανει λογιστικό έλεγχο ; Οι ίδιοι τους οι υπάληλοι που εργάζονται και συντρώγουν μαζί τους ; Εδώ ακόμη και χωρίς τα προδοτικά μνημόνια οι 300 του κυνοβουλίου ήταν ήδη διεφθαρμένοι και δοσίλογοι τόσα χρόνια διασπαθίζωντας τα χρήματα του Ελληνικού λαού , και θα κάνουν λογιστικό έλεγχο , τώρα που υπέγραψαν τα επαίσχιντα μνημόνια ; «Γιάννης πίνει , γιάννης κερνάει» Αν ήταν τίμιοι οι του κυνοβουλίου θα
  δεχόντουσαν το νομο περι ευθύνης υπουργών ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *