ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Δείγμα εθνικής μειοδοσίας: «Δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα» λέει ο Ν.Δένδιας

· Κατοχικά Νέα

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφορικά με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, λέγοντας πως «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα» και πως μπορούμε «να τα βρούμε με μία κοινή επιτροπή».

Για την κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Τουρκία στον νότιο Εβρο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού», ευχόμενος «να πάμε σε μια συνεννόηση».

«Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα», είπε ο κ. Δένδιας.

Σημειώνουμε πως οι Τούρκοι αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση για το… ελληνικό έδαφος και έχουν προχωρήσει σε de facto κατάληψη και προσάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους έχουν στρατοπεδέυσει εδώ και ημέρες άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια έκταση περίπου 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, (και όχι μερικών δεκάδων όπως δήλωσε ο υπουργός).

Ας μας πουν τουλάχιστον για την κυβέρνηση πόσα μέτρα χαμένου ελληνικού εδάφους συνιστούν αιτία ουσιαστικής αντίδρασης στον τουρκικό επεκτατισμό.

ellinotourkika.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε περίοδο γεωπολιτικής ενεργειακής κρίσηςΕΛΛΑΔΑ

ΕΕ: Εγκρίθηκε το ελληνικό Κοινωνικό Κλιματικό Σχέδιο των 4,77 δισ. ευρώ – Ποιοι θα πάρουν τη μεγάλη χρηματοδότηση

Τραπεζικές καταθέσεις και μεταφορά χρημάτων – ελληνική οικονομίαΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν κατά 2 δισ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και φορολογικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην ΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Υποχρεωτική από 1η Οκτωβρίου – Τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις

3 απαντήσεις στο “Δείγμα εθνικής μειοδοσίας: «Δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα» λέει ο Ν.Δένδιας”

  1. Τι περιμενετε απο ενα ηλιθιο μασονο και σκυλακι του ροτσιλντ?
    Οτι του πει το μεγαλο αφεντικο το σκυλακι το κανει.

  2. ……η Αστανα η πατριδα του τον ενδιαφερει τον γυφτο τον πτυχιουχο -με ειδικοτητα δηλαδη- και οχι η ΕΛΛΑΣ η μαρμαροστολισμενη….ο ασσιομανητας……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά