Δείτε το βίντεο «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ FB .ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ Η Κ.Dora Lasaridu : Η παρεμβαςη της ευρωβουλευτή Laura Agea του κινήματος «Movimento 5 stelle.»

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, συνάδελφοι, Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα .Έρχομαι αμεσως στο θέμα. Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρεπει ποτε πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση οπως αυτη της χώρας σας. Της Ελλάδας!

Μια περίπτωση στην οποία η Ευρωπη έδειξε το πιο ανήλεο και σκληρό πρόσωπο με γραφειοκράτες και καθηγητές να «παίζουν» με το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό πείραμα της ιστορίας.

Πριν λίγους μήνες, γιορτάσατε το τέλος του μνημονιακούς προγράμματος. Αλλα τα αποτελέσματα της Τροΐκας ειναι οφθαλμοφανή για όλους. Το 95% των216 δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέχρι το 2016 δεν προορίστηκαν προς όφελος των πολιτών αλλα κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες. Παντα οι ίδιοι!

Το ίδιο συνέβει και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, κατέληξαν στα χέρια γερμανικών και Γαλλικών εταιρειών. Παντα οι ίδιοι! Και, δεν θα αναφερθώ για την δραματική λειτανεια των στοιχείων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος: ανεργία, μειώσεις συντάξεων, άστεγοι, αυτοκτονίες υποσιτισμένα παιδια. Και ας σκεφτούμε οτι για καθηγητές οπως ο Mario Monti, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που ορίστηκε απο το spread και οχι απο τον λαό, η Ελλαδα στάθηκε η πιο απτή έκφραση της μεγάλης επιτυχίας του ευρω.

Πριν μερικές μέρες μάλιστα, ανακοίνωσε οτι σκέφτεται μια πιθανή του επιστροφή στην πολιτικη ζωή γιατι «το ζητούν οι πολίτες». Ισως η πρώτη άτυχης προσπάθεια να αναμετρηθεί με την λαϊκή συναίνεση δεν τον ικανοποίησε πλήρως.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, δεν χάσατε με την Ευρωπη, χάσατε με τον λαό σας. Ειναι αλήθεια οτι στην αρχή προσπαθήσατε να αντισταθείτε μετα ομως η Ευρωπη «ζήτησε» και εσεις «πράξατε». Για την ακρίβεια «διέταξε» και εσεις «εφαρμόσατε». Κρίμα, γιατι λέγατε οτι θα χτίζατε μια «άλλη» Ευρωπη! Η αλήθεια ειναι οτι αυτη η Ευρωπη ειναι παντα η ίδια: ή αρέσει στην Γερμανια, και σε μερικούς άλλους, ή απορριπτεται. Τα μεσογειακά κράτη, εκείνα που έπρεπε να σας στηρίξουν, σας γύρισαν την πλάτη. Μεςα σ’αυτους και η προηγούμενη ιταλική κυβερνηςη ειχε υποσχέθει να σας βοηθήσει αλλα μετα στάθηκε η πιο πίστη συνεργός των ανηλεων πολιτικών λιτότητας. Αυτο έκανε ο Matteo Renzi με την Ελλαδα και εσεις το ξέρετε. Αυτο έκαναν οι κυβερνήσεις των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.

Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή εάν και δεν μου ζητήθηκε. Σκεφτείτε καλά, δυο, εκατό, χίλιες φορές πριν να συμμετέχετε στο ευρωπαϊκό γκρουπ των σοσιαλιστών την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Σκέφτηκε το καλά πριν να κανετε συνασπισμούς με αυτους που ταπείνωσαν τον λαό σας! Και το πρόβλημα ειναι εδω ακριβώς. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» στο ονομα αλλα οχι στην πράξη. Μια. Χαώδης διαφορά αναμεσα στο βορά και στον νότο. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» αδύναμη με τους δυνατούς και ισχυρη με τους ασθενείς.

Η αλήθεια ειναι οτι εμεις, τα μεσογειακά κράτη, δεν επιθυμούμε πλέον να συνεχίσουμε να ειμαστε τα χρήσιμα κορόιδα της Ευρώπης. Το θέμα αυτο πρεπει να τεθεί αμεσως στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η ευρωπαϊκή επιτροπή και ο πρόεδρος Juncker πρεπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με το ίδιο πάθος και την ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα με τις οποίες διευθετησαν άλλες προτεραιότητες, οπως για παράδειγμα την θερινή ώρα.

Η Ευρωπη στάθηκε στυγνή με τους Έλληνες. Έπραξε ενα ιστορικό λάθος, πολιτικο, οικονομικό, κοινωνικο και ηθικό. Επ’ονοματι αυτού του θεσμού (του κινήματος 5 αστέρων), ο μοναδικός που ψηφίστηκε απο τους πολίτες, νοιωθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Και για το καλο και το μέλλον της Ευρώπης, αυτο που συνέβει με την Ελλαδα δεν πρεπει να επαναληφθεί ποτε πια. Με κανεναν άλλο ευρωπαϊκό λαό. Ποτε πια!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗ Κ. ΔΩΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ» ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!

triklopodia

Loading...

7 thoughts on “Δείτε το βίντεο «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»

 1. Πέτρος Μ. says:

  Καλά τα είπε και αυτή, καλά τα είχε πει και ο Ιταλός Ντ Αλέμα πριν κάτι χρόνια.
  Ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
  https://www.youtube.com/watch?v=w48B5iz8u4Y
  Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα …240 δις;
  Δήθεν προς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών μας…
  Επειδή πολλοί πιστεύουν ότι πράγματι χρηματοδοτήσαμε τις τράπεζές μας, θα εξηγήσω γιατί δεν έπρεπε μόνοι μας να χρηματοδοτήσουμε το τραπεζικό μας σύστημα:
  Αυτό που πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε είναι ότι την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών (ανακεφαλαιοποιήσεις και κρατικές εγγυήσεις) την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα.
  Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
  Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
  Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα.
  Θα έπρεπε…
  Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.

  Και προσέξτε, γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών.
  Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν:
  Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, ακόμα και από τις συνολικές καταθέσεις μας, τόσο σύντομα για …χρηματοδότηση. Άρα όλο αυτό με το «χρέος» μας είναι κόλπο των διεθνών τοκογλύφων, με συνεργάτες το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, για να μας αρπάξουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
  Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη. Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά κάποια τράπεζα χρειάζονταν τόσο χρήμα για …ανακεφαλαιοποίηση και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν, ανάλογα όμως με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.

  Αυτό που δε μας λέει κανείς (ούτε τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας) είναι γιατί δεν έχουμε κάνει ακόμα έναν επόσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους, για να δούμε πόσο πραγματικά είναι αυτό και που πήγαν τα χρήματα που δήθεν χρειαστήκαμε.

  Επίσης, ο Κούστε Ρόϊτερ (αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens) κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελέα του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
  Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1.
  Τον οποίο τώρα κανείς δε τον ψάχνει, για να τα καταθέσει αυτά και στην ελληνική Δικαιοσύνη.
  Ούτε καν ο …αδιάβλητος σύριζα δεν έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης.
  Και όχι για άλλο λόγο, θα έπρεπε να τον διώκει αφού οι μίζες είναι παράνομες και τιμωρούνται με φυλάκιση.
  Εφόσον μάλιστα πρόκειται για δημόσια παραδοχή του βοηθού του Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη.
  Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens χαρίζει το 25% του τζίρου της.
  Απλώς η Siemens πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά…

  Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε όλες τις άλλες …πολιτισμένες χώρες.
  Και αυτό το 25% υπάρχει η …φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων (αλλά και των εισαγωγέων, για να μη μιλήσουν).
  Άρα αυτές τις μίζες (αν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς…
  Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, όταν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.
  Όταν ένα Gel ξυρίσματος NIVEA πωλείται στη Γερμανία 1,80Ευρώ, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία 2,00Ευρώ, στη Γαλλία 2,20Ευρώ, στην Ισπανία και στην Ιταλία 2,50 Ευρώ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πωλείται 3,50Ευρώ. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.
  Ας ελέγξουν αυτοί που μπορούν, τουλάχιστον τις τιμές στις οποίες αγοράζει ο Έλληνας εισαγωγέας το προϊόν αυτό. Γιατί αυτές οι τιμές είναι τόσο διαφορετικές από τις τιμές που αγοράζουν όλοι οι άλλοι λαοί;
  Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
  Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
  Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο.
  Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
  Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
  Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
  Άρα, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο.
  Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας και αυτοί ακολουθούνε τις εντολές της Μέρκελ…
  Δήθεν φοβόμαστε ότι θα μας βγάλουν από το Ευρώ…

 2. SAGYAN says:

  ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ? Η ΚΥΡΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ -ΌΠΩΣ Ο ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ- Ι Σ Ω Σ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΤΟΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΚΑΘΌΤΙ…ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ.

 3. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Τα λενε οι ξενοι και οι δικοί μας μουγκααα!!! Εμεις ομως φταίμε. Ποτε δεν κατεβήκαμε κατω με …άγριες διαθέσεις…. ομως, να απαιτήσουμε να γινει λογιστικός έλεγχος του χρέους, αλλιως σταματάμε να πληρωνουμε. Τελεια και παύλα. Αλλα τέτοιοι χεστες που ειμαστε, τι περιμένει κανεις;;; Τι φοβόμαστε αληθεια;;; Μη μας πάρουν τις περιουσίες μας αν δεν πληρωςουμε;;;; Χαχαχαχα, αν το κανουμε ολοι, τιποτα δεν μπορούν να κανουν. Εξ αλλου τις περιουσίες μας θα μας τις πάρουν ετςι κι αλλιως. Ειτε πληρωνουμε, ειτε οχι. Αυτο ειναι το σχεδιο και μονο με σταση πληρωμών απο μέρους μας μπορουμε να το ανατρέψουμε. Αλλιωωως, κλάφτα Χαράλαμπε.

 4. Ανωνυμος says:

  Καλα τα λογια …αλλα και αυτοι στο κολπο ηταν ….θα πω μονο….οι δηθεν φιλοι …θα ηθελαν το λιγοτερο να σας τσαλακωσουν ….Εχει η Ελλαδα φιλους;;;;;

 5. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ says:

  ΠΕΣ’ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ….ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ
  ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ-ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ,ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,(ΤΕΚΜΗΡΙΑ-ΦΟΡΟΣ ΕΠΙΤΗΔ/ΟΣ-ΦΠΑ ΤΟ 1/4 ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΛΠ),ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ…..ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ…ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,ΤΑ ΕΚΓΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ,ΤΟΥΣ “ΝΟΜΟΥΣ” ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ( ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 1875 ΚΑΙ ΜΕΤΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *