Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες)

Άσχημες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν εκτάκτως  οι ομάδες ΔΥΚ και Ζ΄ΜΑΚ  για άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας! 

Η διαταγή δόθηκε μετά από πολεμικό συμβούλιο στο ΓΕΕΘΑ και οι ειδικές δυνάμεις εκτέλεσαν πληθώρα ασκήσεων Ανορθοδόξου Πολέμου το τετραήμερο.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες οι μονάδες αυτές βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα καθώς αυτές θα σηκώσουν το βάρος ανακατάληψης βραχονησίδας.

Aυτή τη στιγμή 14 αλιευτικά σκάφη των Τούρκων πλέουν πέριξ του Φαρμακονησίου,παραβιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα χωρικά ύδατα.

Υπάρχουν φόβοι παραπλάνησης και όχι μόνο.

Φαίνεται ότι έχει στοχοποιηθεί το Φαρμακονήσι με πρόσχημα τη «μάχη της τσιπούρας»


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην περιοχή βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος..

Από 20 έως 24 Μαρτίου 2017, έλαβε χώρα η άσκηση «ΚΥΜΑ 02/17», κατά την οποία εκτελέστηκε συνεκπαίδευση ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ, στις ν. Φλέβες και Φλεβοπούλα. 

Στο πλαίσιο προαγωγής του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των εν λόγω Μονάδων, εκτελέστηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:

α. Καταδύσεις με χρήση συσκευών κλειστού κυκλώματος. β. Ανακατάληψη βραχονησίδας. γ. Νυκτερινές προσβολές παράκτιων στόχων. δ. Ποικιλία βολών ακριβείας και βολών μάχης ταχείας αντιδράσεως με όλα τα διαθέσιμα όπλα, ημέρα και νύκτα.3 ε. Ρίψεις ακριβείας χειροβομβίδων καθώς και εξειδικευμένα αντικείμενα Ανορθόδοξου Πολέμου.

Νωρίτερα η Τουρκία είχε απειλήσει ευθέως τη Κύπρο με νέο Αττίλα όπως σας αναφέραμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ- Τελεσίγραφο Ερντογάν στην Κύπρο – Απειλεί ευθέως με νέο Αττίλα!

Το τουρκικό υπουργείο ζήτησε από την ελληνοκυπριακή διοίκηση να «απέχει (εδώ και τώρα) από το να ενεργεί σαν να είναι ο μοναδικός κάτοχος των φυσικών πόρων του νησιού και να σταματήσει τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων που σχετίζονται με οποιαδήποτε σύμβαση».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Η.Π.Α. νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να συναντήθηκε με εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας υδρογονανθράκων που έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του, και αυτό το έμαθαν οι Τούρκοι οι οποίοι απαιτούν εδώ και τώρα να διακοπούν όλες οι έρευνες και ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Στις 17 Μαρτίου, η κυπριακή κυβέρνηση ενέκρινε συμβάσεις με διάφορες εταιρείες για την υπεράκτια εξερεύνηση υδρογονανθράκων και εκμετάλλευση μέσα σε αυτό που αποκαλεί μια «αποκλειστική οικονομική ζώνη».

«Η στάση αυτή δείχνει ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν είναι ακόμη σε θέση να κατανοήσει τις δυνατότητες της βάσης win-win για την οικονομική συνεργασία» στο νησί, καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου.

«Η Άγκυρα «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)», προσθέτει η ανακοίνωση .

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η δήλωση της Τουρκίας, παραβλέπει για μια ακόμα φορά το διεθνές δίκαιο όπως αυτό αντικατοπτρίζεται μέσα από τη Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και περιφρονεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας επί της υφαλοκρηπίδας της και της Αποκλειστικής Οικονομικής της ζώνης.

Το διεθνές δίκαιο προβλέπει ότι ο φυσικός πλούτος μιας χώρας ανήκει στο κράτος της και η ευθύνη για τη διαχείρισή του, βρίσκεται στην κυβέρνηση, προς όφελος όλων των πολιτών της. Κατά συνέπεια οι ενέργειες που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο αλλά είναι και εντελώς αβάσιμες.

Είναι λυπηρό, το γεγονός ότι η Τουρκία για άλλη μια φορά καταφεύγει σε απειλές, προκειμένου να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα με το πρόσχημα των ανησυχιών για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την πολιτική της στον τομέα των υδρογονανθράκων, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πάρει ξεκάθαρη στάση επιβεβαιώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα επωφεληθούν από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, μέσα στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης διευθέτησης στο Κυπριακό.

Στις δικοινοτικές διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε ότι οι φυσικοί πόροι θα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνηση.

Για το σκοπό αυτό η Τουρκία καλείται να συμβάλει με εποικοδομητικό τρόπο για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας και την επίτευξη ταχείας επανένωσης της Κύπρου, μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους ελεύθερα και ειρηνικά.

Ευχαριστούμε το χρήστη Aegeanhawk και  veteranos.gr

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα0

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα1

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα2

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα3

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα4

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα5

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα6

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα7

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα8

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα9

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα10

Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες) - Εικόνα11

pentapostagma

Loading...

6 thoughts on “Με τα δάχτυλο στη σκανδάλη: Ενεργοποιήθηκαν οι Μονάδες «ΔΥΚ και Ζ’ ΜΑΚ» – 14 τουρκικά «αλιευτικά» περικύκλωσαν τα Φαρμακονήσι- Άσχημες οι εξελίξεις στα ελληνοτoυρκικά (εικόνες)

 1. croif101 says:

  ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΗ Η ΩΡΑ.
  ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΛΟΙ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.
  ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

 2. Jason Bourne says:

  Αυτο θα πει έγκυρη και ανεξαρτητη δημοσιογραφία!ποτε συμβαινουν ολα αυτα?και πως γίνεται το πενταπόσταγμα να εχει πάντα το αρθρο…..πρωτο των πρωτων μιλάμε.μπράβο!

  • Κατοχικά Νέα says:

   Αυτο εγινε το μεσημερι … το βραδυ εχουν αυξηθει τα πλοια σε 40 .. αναμεσα στο στενο .. σου παραθετω το μηνυμα που ηρθε σε μας … περιεργη κινητικότητα τουρκων
   στο στενό μεταξύ Σάμου και Κω
   δεκάδες πλοια
   χωρίς συστήματα εντοπισμού
   21 από αυτά έχουν αναγνωρισθεί ψαράδικα
   φέρνουν βόλτες Ίμια, Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Πηγαννούσα, Αγαθονήσι..Τωρα για το ποιος τα φερνει πρωτος … το ποιοιε ειναι απο πισω απο καθε καναλι .. ειναι πολλα στο ιντερνετ … και πιστεψεμε δεν ειναι θεμα πρωτιας … το απεμπε ολοι το παρακολουθουν… αυτοι που ξερουν τι παιζει ..δεν το παιζουν…και αυτοι που εχουν πληροφορια προτιμουν να μην την δωσουν αν δεν πρεπει …αν δεν συμφερει !!!.. τουλαχιστον εθνικα!!!!…. αλλα μεγαλη κουβεντα κακως την επιασα ..απλα το σχολιο να περασει ετσι ξεκαρφωμα … δυσκολο…ξερεις εσυ !

   • Κυνηγος says:

    02:14 26-Μαρτίου-2017 η μονή απόβαση που έγινε είναι σε κάτι μπουζουξίδικα….πόλεμο από δεύτερα είμαστε κουρασμένοι!

 3. Εθνικη υπερηφάνεια says:

  Τα στεφανια με τις δαφνες, μαζι με τους πατριωτικους λογους κσι το Ελικοπτερο να ειναι ετοιμα αμεσα διεταξε ο Καμενος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *