Χρηματιστήριο: Eκτός του δείκτη MSCI Greece Εθνική, Eurobank και Πειραιώς

Διαγράφηκαν από το δείκτη MSCI Standard Greece τέθηκαν οι Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Morgan Stanley, προκαλώντας σοκ στην εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Με βάση αυτές τις αλλαγές, οι μετοχές προστίθενται στον MSCI Small Cap (μικρής κεφαλαιοποίησης).

Από τον Small Cap αφαιρείται επίσης η μετοχή της Ελλάκτωρ και οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ής Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αναλυτές οι αλλαγές στον MSCI θα προκαλέσουν καθαρές εκροές κεφαλαίων ύψους 70 εκατ. ευρώ από το Χρηματιστήριο Αθηνών, από τις ρευστοποιήσεις μετοχών των παραπάνω εταιριών που θα πραγματοποιήσουν μεγάλα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια που επενδύουν σύμφωνα με τη σύνθεση των δεικτών MSCI.

Τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν προς τα χρηματιστήρια του Τελ Αβιβ, της Κίνας και του Ταιβάν που είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την αναθεώρηση των δεικτών.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Η διαγραφή της Εθνικής και της Eurobank θεωρείται μεγάλη αρνητική έκπληξη και αιφνιδιάζει την αγορά καθώς έχοντας χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 δις. ευρώ, η Eurobank έχει κεφαλαιοποίηση 1,33 δις. ευρώ και η Εθνική 1,27 δις. ευρώ, οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα διαγραφούν από τον δείκτη.

Αντίθετα, δικαιώνονται τα ξένα funds που κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου προχώρησαν σε μεγάλες ανοιχτές πωλήσεις τραπεζικών μετοχών. Σύμφωνα με αναλυτές αυτό που σταθμίστηκε αρνητικά και τελικά οδήγησε στην αφαίρεση των μετοχών Εθνικής και Eurobank από τον δείκτη MSCI Greece ήταν το μικρό free float, δηλαδή ο αριθμός των μετοχών που είναι ελεύθερες προς διαπραγμάτευση στην αγορά.
aftodioikisi.gr

2 thoughts on “Χρηματιστήριο: Eκτός του δείκτη MSCI Greece Εθνική, Eurobank και Πειραιώς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *