19:49 - 14/05/2020

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο ως 20 χιλ ευρω στις παραλιακες επιχειρησεις..!!

Αφού η κυβέρνηση πρώτα έβαλε μέτρα τα οποία είναι αδύνατον να τηρηθούν από τις επιχειρήσεις στις οργανωμένες παραλίες, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα 40 άτομα ανά στρέμμα, την μη πώληση αλκοόλ και την απόσταση ενός μέτρου από… σκιά σε σκιά, έρχεται τώρα να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν αυτά τα εξωπραγματικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις 20.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα στις παραλίες προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις δηλώσεις του σχετικά με την διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των παραλιών, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε με έμφαση ότι προβλέπεται ακόμα και το σφράγισμα των επιχειρήσεων εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις.

Φαίνεται πως στην κυβέρνηση δεν έλαβαν υπόψιν τους, ούτε το «καμπανάκι» που έκρουσε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση σημείωσε πως:

Στην πρώτη παράβαση προβλέπεται πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ αναλόγως τα τετραγωνικά και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες

Στη δεύτερη παράβαση προβλέπεται τριπλασιασμός του προστίμου και των ημερών διακοπής λειτουργίας, δηλαδή λουκέτο για 90 ημέρες.

«Αν δεν είσαστε έτοιμοι, μην ανοίξετε..!!», τόνισε ο κ. Χαραδαλιάς, ο οποίος φαίνεται πως αδυνατεί να αντιληφθεί την αγωνία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των χιλιάδων εργαζομένων στις παραλίες.  

Τα εξωπραγματικά μέτρα: 

 • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
 • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.
 • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
 • Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
 • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
 • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
 • Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
 • Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
 • Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
 • Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
 • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
 • Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.
 • Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου. 
 • Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
 • Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Πηγη : Pronews.gr 

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” ΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

  • Όπως και τις προηγούμενες δεν τις αναγνωρίσαμε αλλά μας τον φόρεσαν κανονικά και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι…

 2. Κωνσταντίνος 05/14/2020 @ 9:26 ΜΜ

  Αν δεν το έχετε καταλάβει μέχρι το τέλος του έτους δεν θα έχει μείνει καμία επιχείρηση ανοιχτή.

 3. Δεν φαίνεται καθόλου ότι θέλουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις και αυτό που ανακοινώνουν, ότι ο ιός θα έρθει πάλι, εννοούν ότι αφού κάνουν τον απολογισμό πόσες και τι είδους επιχειρήσεις έκλεισαν, αν τους κάνει το αποτέλεσμα ο ιός θα εξαφανιστεί, αν δεν τους βγει θα το ξανακάνουν και θα το ξανακάνουν μέχρι να γίνει το σχέδιό τους!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*