ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Χαλκιδική: Μαθητές ζητούν υποχρεωτική προσευχή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και μη χρήση μάσκας στο διάλειμμα

· Κατοχικά Νέα

Μαθητές-εκπρόσωποι του 1ου Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας, Μ. Καρρά και τους συνεργάτες του, αρμόδιους για θέματα παιδείας. Στη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα των μαθητών, που επιθυμούν να περιληφθούν στο έγγραφο του Δημάρχου προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ειδικότερα ζητούν:

– Τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

– Τη μη χρήση μάσκας την ώρα του διαλείμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Τη χορήγηση καθημερινά μάσκας μίας χρήσης σε κάθε μαθητή.

– Την υποχρεωτική προσευχή καθημερινά και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για κάποιες βελτιώσεις στα κτίρια των σχολείων, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Επίσης, ο Δήμαρχος εξήγησε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής προς τις κατευθύνσεις: της ενεργειακής αναβάθμισης, της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (ράμπες και χώροι), της πυρασφάλειας, του προσεισμικού ελέγχου και της συντήρησης/επισκευής σχολείων (εκπονείται σχετική μελέτη).

“Από τα παιδιά πάντα κάτι καλό έχεις να ακούσεις και να μάθεις. Έτσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα την έκθεση των απόψεων τους κι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Τα άκουσα με ιδιαίτερο σεβασμό, γιατί έτσι νιώθω ότι πρέπει να κάνω ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως Δήμαρχος. Ωστόσο, εξέφρασα την αντίθεσή μου στις καταλήψεις και στις εικόνες, όπως αυτές που αντικρίσαμε πέρυσι στο ΕΠΑΛ. Στη δημοκρατία διεκδικούμε με άλλα μέσα και οφείλουμε να προασπιζόμαστε πάνω από όλα την τήρηση του νόμου” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

thestival.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

STRANGER-VOICE

🍔 CHIBUSA — ΤΟ STREET FOOD ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΟΧΗ!

Δημόσιες υπηρεσίες – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

Στάσεις εργασίας στις εφορίες: Πανελλαδικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως την απεργία της 25ης Νοεμβρίου

Πληρωμές και ευρώ – ενδεικτική φωτογραφίαFEATURED

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: 71,78 εκατ. ευρώ σε 83.420 δικαιούχους από 19 έως 23 Οκτωβρίου – Όλες οι πληρωμές

4 απαντήσεις στο “Χαλκιδική: Μαθητές ζητούν υποχρεωτική προσευχή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και μη χρήση μάσκας στο διάλειμμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *