in

CASUS BELLI ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΚΛΕΒΕΙ ΑΠΟ ΕΝΙ ΚΑΙ TOTAL ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 7 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Όπως φαίνεται η Άγκυρα δεν θα αφήσει αναπάντητη την παραχώρηση του οικοπέδου 7 της κυπριακής ΑΟΖ σε ΕΝΙ και TOTAL και ετοιμάζει «πειρατικές» γεωτρήσεις στο οικόπεδο.

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να δοκιμάσουν τα ήδη τεντωμένα νεύρα της Λευκωσίας και τα αντανακλαστικά κρατών, των οποίων εταιρείες δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η κατοχική Τουρκία θα στείλει ένα από τα δύο γεωτρύπανα νοτίως της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στο θαλασσοτεμάχιο 7.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι προ ημερών η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε συμφωνία με τις εταιρείες TOTAL και Εni για να δραστηριοποιηθούν στο θαλασσοτεμάχιο 7. Σημειώνεται πως η γαλλο-ιταλική συνεργασία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η παρουσία γεωτρύπανου νοτίως της Κύπρου συνιστά σοβαρότερη ενέργεια, χωρίς να υποβαθμίζονται οι προηγούμενες. Η Άγκυρα με την ενέργεια αυτή υλοποιεί σχεδιασμό που αφορά έρευνες σε θαλασσοτεμάχια που καλύπτουν, με βάση τον τουρκικό χάρτη, το F και G.

Το θαλασσοτεμάχιο 7 –είτε εμπίπτει είτε όχι στον τουρκικό χάρτη– έχει προ πολλού μπει στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν. Είχε αναφερθεί από Τούρκους αξιωματούχους πριν αδειοδοτηθεί, αλλά τούτο δεν φαίνεται να επηρεάζει τον προγραμματισμό των Τούρκων. Δηλαδή, να δραστηριοποιηθούν και στη νότια θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, σε αδειοδοτημένα και μη θαλασσοτεμάχια.

Σημειώνεται πως η Τουρκία διά του ψευδοκράτους είχε ενημερώσει τον περασμένο Απρίλιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, νοτίως του νησιού.

Ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, Ισμέτ Κορούκογλου, σε επιστολή του προς τον Γ.Γ., απαντώντας σε καταγγελίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την παράνομη παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, παρέπεμψε στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του ψευδοκράτους και της τουρκικής κρατικής εταιρείας ΤΡΑΟ.

Στα πλαίσια αυτά, ανακοίνωσε στον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες την πρόθεση της τουρκικής πλευράς για σεισμικές έρευνες και στη συνέχεια για γεωτρήσεις στα θαλασσοτεμάχια F και G. Τα F και G καλύπτουν τα θαλασσοτεμάχια 1, 2, 8, 9, μέρος του 13, 12 (όχι την Αφροδίτη).

Στη Λευκωσία παρακολουθούν από κοντά τις τουρκικές κινήσεις, που είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς θέλουν να αιφνιδιάσουν. Πότε θα στείλουν γεωτρύπανο στην περιοχή; Δεν υπάρχουν πληροφορίες σε αυτή τη φάση.

Εκτιμάται πως θα γίνει πριν τον Ιανουάριο για να προλάβει η Τουρκία τη γεώτρηση των TOTAL και Εni. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες έχουν επιλέξει και το σημείο που θα τρυπήσουν, έχοντας ενδείξεις για το τι μπορεί να βρουν από τη γεώτρηση. Δεν αποκλείεται πάντως να γίνει κίνηση από πλευράς των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενδεχομένως κι αυτή την εβδομάδα, εξουδετερώνοντας κάθε δυνατότητα συνεννόησης σε διπλωματικό επίπεδο.

Είναι προφανές πως η Άγκυρα προτίθεται να τραβήξει μέχρι τέλους το σχοινί στα ενεργειακά. Θέλει κατ’ αρχήν να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να μειώσει σε σημείο εξευτελισμού, διασυρμού, το κράτος της Κύπρου. Προειδοποιητικές βολές έστειλε ήδη η κατοχική Τουρκία διά των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας:

«Προειδοποιούμε εκ νέου την κυβέρνηση της “ελληνοκυπριακής διοίκησης” ότι δεν μπορεί να διεξάγει έρευνες υδρογονανθράκων στην τουρκική υφαλοκρηπίδα βάσει των παράνομων αδειών τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Στην τουρκική ρητορική συντηρείται και ο εκφοβισμός επαναφέροντας συχνά-πυκνά τον μπαμπούλα του Αττίλα. Επαναλαμβάνουν πως μπορεί να ενεργήσουν όπως και το καλοκαίρι του 1974, με την εισβολή και κατάληψη εδαφών. Αυτή η ρητορική έχει να κάνει μόνο με εκφοβισμό καθώς δεν είναι στα σχέδιά τους πολεμική επιχείρηση.

Η Τουρκία εντάσσει τις κινήσεις της σε έναν σχεδιασμό για την ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό και θεωρεί πως μπορούν οι Ελληνοκύπριοι να χαλάσουν τους σχεδιασμούς αυτούς με το ενεργειακό τους πρόγραμμα. Έχει συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνει κινήσεις στη Συρία, στη Λιβύη, στον Κόλπο και, όπως σημειώνουν Τούρκοι αξιωματούχοι σε συνομιλητές τους, δεν πρόκειται να ανατραπεί «ο επιδιωκόμενος ρόλος της Άγκυρας γιατί το θέλουν οι Ελληνοκύπριοι»

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το νέο διαστρικό αντικείμενο που μας πλησιάζει θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο σκάφος σύμφωνα με κορυφαίο επιστήμονα του SETI

«ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ»: ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΟΕΜΤΖΗ