in

Black Friday-Μπήκαν μωρέ μπηκάν… τα ζόμπι μαγαζιιιιί!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τι είναι η black Friday (Μαύρη Παρασκευή):
(Αναδημοσίευση άρθρου-Νοέ 26, 2016)
Η Black Friday είναι η Παρασκευή που ακολουθεί την αμερικανική γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών (thanks giving day) και συνήθως πραγματοποιείται μεταξύ 23-29 Νοεμβρίου.

Πολλοί Αμερικανοί και άλλοι εργαζόμενοι κάθε Black Friday φροντίζουν να έχουν ρεπό ή αδεια εκτός φυσικά από τους εμπόρους που περιμένουν πως και πως πως αυτή την ημέρα.

Πώς προέκυψε η ονομασία;

Τη  δεκαετία του 60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία, σύμφωνα με το history.com.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.
Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, λόγω των προσφορών η ισολογισμοί είναι μαύροι (με  κέρδος δηλαδή) και επί της ουσίας είναι η πρώτη ημέρα των πωλήσεων – εκπτώσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Παράλληλα, ο όρος «Black Friday» χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ΄60 από αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια οι οποίοι παραπονούνταν για την συμφόρηση των δρόμων τόσο από αυτοκινητιστές όσο κι από πεζούς που πολλές φορές πλακώνοταν αναμεταξύ τους ή προκαλούσαν φθορές.

Κατά τον 19ο αιώνα ο όρος χρησιμοποιήθηκε για ένα μεγάλο οικονομικό κραχ, όπου το 1869 επενδυτές της Νέας Υόρκης έχασαν τεράστια χρηματικά ποσά στο χρηματιστήριο.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 η Black Friday ξανααπέκτησε θετικό νόημα και έκτοτε εορτάζεται έτσι πρώτα στον Καναδά-Αμερική και τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

Φέτος μετά το ξενόφερτο,  σατανικό Halloween εορτάστηκε σήμερα και στην Ελλάδα. Αργησε αλλά ήρθε και αυτό. Στο παγκοσμιοποιημένο χωριό ολα είναι κοινά. Την πρωτοβουλία την είχε το Public και σχεδόν ακολούθησαν όλοι!!!

Μόνο που εδώ οι εκπτώσεις δεν είναι και τόσο σπουδαίες και είναι σε συγκεκριμένα είδη. Αυτό όμως που γίνεται έξω από τα μαγαζιά βλέποντας βίντεο μου θύμησε κάτι από “Walking Dead” ξέρετε τη σειρά με τα άβουλα ζόμπι. Εκατοντάδες να μην πω χιλιάδες υπνωτισμένοι καταναλωτές έχουν κυριευθεί από απίστευτη καταναλωτική μανία και προβαίνουν ακόμη και σε βιαιότητες, καταστροφές και  έρχονται στα χέρια για μια θέση στη σειρά, για ένα κραγιόν, για ένα αθλητικό παπούτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το φαινόμενο να στέκεσαι στην ουρά για ένα κραγιόν αλλά όχι για τις τύχες της πατρίδας σου

Οι σκηνές είναι επερίγραπτες και ότι και να πω είναι λίγο… καταναλωτική ζομποποίηση! παρακολουθήστε τα βίντεο και θα καταλάβετε… Αντε και του χρόνου και το Thanks Giving!!!!

Απο το εξωτερικό:

και απο Ελλάδα (βίντεο του Νατσιόπουλου Δημήτρη)

Απλά αίσχος! Γιατί ρε γίδια , ζόμπι, δεν κάνετε έτσι για τα οικονομικα , πολιτικά, εθνικά;;;;;

Κακό Προαίσθημα

ΥΓ. και για να ταιριάζει με τον τίτλο, αυτό που αρέσει… του Τράμπ

Report

What do you think?

Written by Τρίαινα

Comments

Leave a Reply
 1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΤΑΝΕΙ .ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΡΙΑΛ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ.

 2. Νομίζω οτι ήρθε η ώρα και για τσιπάρισμα, και για καθοδήγηση της νεολαίας. Πλέον οι μάζες είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΤΟΙΜΕΣ για να μαντρωθούν οπουδήποτε. Μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν. Η παγκόσμια δικτατορία που έρχεται ολοταχώς δεν θα κουρασθεί και πολύ για να επικρατήσει, γιατί έχει σύμμαχο τα προσωπικά μας πάθη στα οποία είμαστε υποδουλωμένοι. Δείτε τις ηλικίες από 10 έως και 50 χρονών και θα καταλάβετε. Τι απομένει; Μια δεκαετία ακόμη περίπου για να μην υπάρχουν πλέον άνθρωποι της παλιάς γενιάς. Όλα αυτά τα νέα παιδιά είναι πλήρως μεταλλαγμένα και καμμένα στον εγκέφαλο. Τόσο από πλευράς συμπεριφοράς όσο και από πλευράς νοήματος ζωής. Και ας έχουν σπουδάσει κάποια επιστήμη. Μιλάμε για σπουδασμένα ζόμπι. Χωρίς όραμα μεταφυσικό, εγκλωβισμένα στο σήμερα, και πιθανώς με απόλυτα προβληματικό υπαρξιακό αύριο. Πλήν εξαιρέσεων που τελειώνουν και αυτές……………

 3. Οι Έλληνες πρέπει να γυρίσουμε τις πλάτες σε όλες αυτές τις Αμερικανιές. Δείχνουν αθώες, αλλά μαζί τους φέρνουν μια πολύ άσχημη κουλτούρα καταναλωτισμού, ανοησίας, υλισμού και μιμητισμού.

  • Νομίζω ότι τις γυρίζουν οι αμερικανοί.Εμείς απλώς εξελιξαμε το αμέρικαν ντριμ..το γκρικ ντριμ έχει επιπλέον ξανθιά γκόμενά,κατά προτίμηση φίλη της γυναίκας μας,πισινα και τζάκι δίπλα στην πισινα απλώς επειδή δεν μπορούμε να το βάλουμε μέσα στο νερο

 4. Γατί;;;;;;

  Αντιγράφω από τον κ. Δημόπουλο….

  …………………………….. Ο Έλληνας της μεταπολίτευσης εμφανίζεται περισσότερο μορφωμένος, πολύ πιο πλούσιος, πολυταξιδεμένος, αλλά, ταυτοχρόνως, «κενός περιεχόμενου»………. Μεγάλη αντίφαση ……….. περεταίρω ανάλυση μπλοκάρει τον νου

  ……………………………………..Κι αυτό γιατί επιδόθηκε στην πρόσληψη δάνειων στοιχείων εκ δυσμάς, τα οποία ουδέποτε αφομοίωσε, καθώς διαμόρφωσαν μόνον την εξωτερική του εικόνα, επιβάλλοντας τη βασιλεία του «δήθεν»…………………………………………..απόκρυψη του πραγματικού αίτιου που είναι η κατασυκοφάντηση του Ελληνικού πολιτισμού ώστε εύκολα να πραγματοποιηθεί ο εξοστρακισμός της Ελληνικής γραμματείας από την παιδεία μας

  ……………………….θεσμοί απαραίτητοι για την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, συρρικνώθηκαν, και κυρίως απώλεσαν το απαιτούμενο για την εκτέλεση της αποστολή τους κύρος………………………………. Λάθος σκοπός επετεύχθη πλήρης αλλοίωση και περιθωριοποίηση της Ελληνικής φυλής και ανάδειξη του εχθρού ως κυρίαρχη φυλή

 5. της αμερικης τις μπουρδες κανουμε τρεχουμε να αγορασουμε βλακιες σκοτωνομαστε με τους σνανθρωπους μας για το ποιος θα παρει το καλητερο εμπορευμα κι τσακονωμαστε για αστοχα πραγματα στο βομο του καταναλοτισμου
  ΕΛΛΗΝΕς ΞΗΠΝΑΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

  ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ, ΑΔΕΡΦΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  https://www.youtube.com/watch?v=0f5h6qaiIxE

 6. Άντε και σε ανώτερα ιθαγενείς του τόπου αυτού! Ξέρετε το έθιμο της ΒLACK FRIDAY να το εφαρμόσετε πλήρως! Και προπάντων να μη ξεχάσετε να πυροβολείτε ο ένας τον άλλο για να γίνετε κύριοι του διεκδικούμενου προϊόντος! Πολιτισμός ρε παιδί μου! Μπαμ και κάτω και νυν υπέρ πάντων ο αγώνας για την…..κατανάλωση!!! Σιγά μην ιδρώσει το αυτί μας και ας πάνε να ….κουρεύονται όλοι οι άλλοι και όλα τα άλλα!

 7. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΥ ΛΕΤΕ Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΙ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΠΡΩ`Ι’-ΠΡΩ`Ι’ ΑΠ’ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ [ΑΚΟΥΓΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚ-ΦΡΑ`Ι’ΝΤΕΙ], ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ!! ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ. ΤΙ ΜΑΝΤΡΑ; ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ… ΤΟΥΒΛΑ, ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ, ΣΙΔΕΡΑ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΛΑΚ-ΦΡΑΙΝΤΕΙ;;; ΑΠΟΡΗΣΕ…ΟΧΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟ`Ι’ΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΒΛΑΚ”…
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΑΚΩΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ…

 8. ΜΑ… ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
  ΟΧΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ..
  ΚΟΚΚΑΛΟ Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΙ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διευθύντρια σχολείου έδεσε μαθητές σε θρανίο επειδή δεν πρόσεχαν στο μάθημα

Ο Αντίχριστος θα σηκωθεί από εδώ; Αυτός ο πόλεμος θα εξοντώσει 2,5 δισεκατομμύρια άτομα- συμβαίνει τώρα