14:50 - 05/12/2017

Αυτή είναι η πρόταση-τελεσίγραφο Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα – Ποια χώρα βρίσκεται από πίσω – Τι θα γίνει εφόσον αρνηθεί η Ελλάδα;

Πρωτόγνωρα χαμπέρια για το Αιγαίο μας φέρνει Τούρκος ειδικός αναλυτής και δημοσιογράφος τα οποία θα προτείνει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος , καταδεικνύοντας ότι η «σύγκρουση» συμφερόντων με πολεμικές «προεκτάσεις» των δύο χωρών είναι πλέον πολύ κοντά.    

Ο Τούρκος δημοσιογράφος του haber 7 Çağrı Erhan αναλύει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και διαφορές και αποκαλύπτει πολλά από αυτά που ενδεχομένως θα μας φέρει ο Ερντογάν «ντυμένος Άγιος Βασίλης» λόγω των ημερών.

Ο ίδιος μιλάει για την δημιουργία μιας ένωσης στα αρχικά πρότυπα της δημιουργίας της ΕΕ , αναφέροντας την ( άκουσον-άκουσον)  «οικονομική ένωση Ελλάδος-Τουρκίας με την επωνυμία «Ένωση εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο», για να συνεκμεταλλευτούμε από κοινού όπως αναφέρει, τους  ενεργειακούς πόρους στο Αιγαίο»

 

Τονίζει ο Erhan ότι η πρόταση αφορά όλες τις φάσεις από την εξόρυξη , την επεξεργασία και τη μεταφορά υδρογονανθράκων, ενώ υπογραμμίζει « ότι είναι πιθανό ότι μια τέτοια επιχειρηματική ένωση θα θέλει να συμπεριλάβει πολλές χώρες, ιδίως τη Ρωσία».

Πρόκειται για κάτι που ομολογουμένως πιθανότατα  να κομίσει ως πρόταση στην Αθήνα και ο ίδιος ο Ερντογάν , θέλοντας να «παίξει» με τα αισθήματα πολλών Ελλήνων πολιτών με την Ρωσία λόγω κοινής θρησκείας και ιστορίας και πολιτισμού.

Μιλάμε για «βόμβα» περιωπής από τα χείλη ενός μεγαλο-δημοσιογράφου ο οποίος χαίρει της προστασίας του ΑΚΡ και του ίδιου του Ερντογάν,  και ο οποίος ενεργώντας ως « λαγός» , προτείνει την συνεκμετάλλευση των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο από Ελλάδα-Τουρκία και Ρωσία .

Ενδεχομένως η Μόσχα να ευρίσκεται πίσω από αυτήν την πρόταση «δρώντας » ως εγγυητής , λαμβάνοντας υπόψιν την δύσκολη θέση της ελληνικής κυβέρνησης , η οποία μοιράζει τώρα επιδόματα φτώχειας , ενώ τα δύσκολα είναι «μπροστά» της .

Ο ίδιος ο  δημοσιογράφος αναφέρει ότι επ’ ευκαιρία της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα πολλά χρόνια μετά την επίσκεψη του προέδρου Τζελάλ Μπαγιάρ το 1952, έρχεται στην επιφάνεια και το θέμα της ΕΕ.

«Κατά τα τελευταία χρόνια , αξιωματούχοι της Ελλάδος και της Τουρκίας  επισκέπτονται ο ένας τον άλλον, θέτοντας  το ζήτημα των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η  είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ δεν παρεμποδίστηκε ουσιαστικά ποτέ από την Ελλάδα, έτσι ώστε  «το κλειδί για την πόρτα της ΕΕ να μην βρίσκεται στην Αθήνα».

Στην πραγματικότητα, κανείς στην ΕΕ δεν έχει ποτέ ακούσει για ελληνικά εμπόδια . Το κύριο εμπόδιο για την Τουρκία ήταν πάντα η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επωφεληθεί απλά κατά την διαδικασία αυτή σε ζητήματα όπως είναι η  Κύπρος και τα θέματα του Αιγαίου,  σε περίπτωση που η Τουρκία δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις», τονίζει ο ίδιος.

«Η Ελλάδα  ευρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία της….δεν επηρεάζει τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων στην ΕΕ,  και  δεν μπορεί να ξεφύγει πλήρως από την βαθιά οικονομική κρίση από το 2008.

Οι  διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ έχουν  από καιρό σοβαρό πρόβλημα. Ως εκ τούτου, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών έχει ήδη έρθει σε μια εποχή που η ΕΕ δεν αποτελεί πλέον φλέγον ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι η ΕΕ εδώ και χρόνια κρύβει κάτω από το χαλί όλα τα προβλήματα δεν κάνει απολύτως τίποτα για την Τουρκία .Είναι  απίθανη η  ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα 20-25 χρόνια.

Όμως είναι καιρός να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για διπλωματικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση μαζικών προβλημάτων στο Αιγαίο.

Η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, ο εναέριος χώρος, ο αφοπλισμός των νησιών  του Ανατολικού Αιγαίου , η κυριότητα των νησίδων και υφάλων στο κάτω μέρος της μύτης των παραλίων της Τουρκίας……πόσο περισσότερο χρόνο μπορούμε να τα κρατήσουμε κάτω από το χαλί;

Στην ατζέντα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου υπάρχουν όλα αυτά καθώς επίσης και οι εμπορικές, μεταφορικές και πολιτιστικές σχέσεις.

Το εξέφρασα πριν από χρόνια. Επαναλαμβάνω ότι τα προβλήματα του Αιγαίου μπορούν να επιλυθούν μόνο με τη συνεργασία των δύο χωρών στους ενεργειακούς πόρους του Αιγαίου.

Αν η Τουρκία και η Ελλάδα, δημιουργήσουν μια παρόμοια δομή όπως της  Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ένωση Άνθρακα και Χάλυβα και  την συμφωνία μιας «Ένωσης Υδρογονανθράκων Αιγαίου »,  που θα αφορά σε όλα τα στάδια εκμετάλλευσης τους , τότε θα επιλυθούν πολλά προβλήματα από μόνα τους . Είναι πιθανό ότι μια τέτοια επιχειρηματική ένωση να συμπεριλάβει πολλές χώρες, ιδίως τη Ρωσία.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προσβλέπουν επίσης στην επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος  θα επισκεφθεί τη Δυτική Θράκη, ασχολούμενος με  τουρκικά θέματα, όπως την εκλογή του μουφτή , συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής εκπαίδευσης, και αυτό  θα είναι μια μεγάλη πηγή ανύψωσης του ηθικού των Τούρκων της περιοχής»,  καταλήγει ο Τούρκος  δημοσιογράφος .

Οι Τούρκοι έχουν ως πρώτη προτεραιότητα το Αιγαίο και τους υδρογονάνθρακες,  απαιτώντας είτε συνεργασία …είτε πόλεμο και μετά τους απασχολεί  το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη , την οποία θα εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν σε κάθε περίπτωση .

Ζητούν να συνεκμεταλευθούμε κάτι που μας ανήκει ολοκληρωτικά , αλλά δεν γίνεται διαφορετικά διότι αυτό έκαναν πάντα . Το τι ακριβώς θα λάβουν …το γνωρίζουν διότι κάμια τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψιν.   

Δεν πρέπει όμως να έχουμε καμία απολύτως αυταπάτη ότι αυτά ακριβώς έρχεται να «συζητήσει» ο σύγχρονος Σουλτάνος της Τουρκίας, ο οποίος με την μέθοδο του «καρότου και του μαστιγίου» θα πιέσει την ελληνική κυβέρνηση θέτοντας την το δίλημμα . 

Υπενθυμίζουμε ότι οι νέο-οθωμανοί στο θέμα των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι πόλεμο, και αυτό είναι κάτι παραπάνω από προφανές. 

pronews.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 19
  0
  Η κόλο η πόλεμο.Εγώ έτσι το βλέπω.Ακούστε,ότι κάνουμε τώρα έχει αντίκτυπο στις επερχόμενες γενιές.Δώσαμε,δώσαμε,να φύγετε να πάτε αλλού.Αρκετά ρε παιδιά δεν νομίζετε;Σε ποια άλλη χώρα της γης,όλοι οι γείτονες της θέλουν να την κατασπαράξουν,όπως την χώρα μας;Σε ποια;Οφείλουμε,όπως είπα για τις επερχόμενες γενιές, να πράξουμε το καθήκον μας.Και κάτι τελευταίο,μην φοβάστε.Τελος δεν ξέρω για σας εγώ πάντος κόλο δεν δίνω,πιστεύω και εσείς.
 2. 3
  0
  O αρθρογραφος μαλλον ψαρευει σε θολά νερά.Ας βαλει λιγο το μυαλό του να δουλεψει. Γιατι πηγε ο ΥΠΕΞ στην τουρκια μετα την Ουασιγκτον και γιατι τον καλεσε αμεσως εδω.Ο στριμωγμενος Ερντογκαν ειναι εμπειρος πολιτικος και ψαχνει διεξοδο.Συνεπως δεν τον παιρνει να κανει τωρα εκβιασμο αλλα μονο θεατρική παρασταση σε ασχετους που τσιμπάνε. Η αποφασεις παιρνονται με κλειστες πορτες. Και οι συμφωνιες θα ισχυουν μονο οσο μενει ζωντανος
 3. 3
  0
  Ο ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (ΑΠΕΞΩ-ΑΠΕΞΩ) ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΚΙΤΣΙΚΗΣ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΛΟΙ OI “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ” ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ(ΛΕΜΕ). ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ: http://ithominews.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1493.html

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί