Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:44 - 17/12/2022

Αθώωση Δ. Κούβελα: Νομική vs Ιατρικής, σημειώσατε “1”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Φίλοι και υποστηρικτές του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μέσα στην αίθουσα του Β Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τρίτης, στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, που τον έκρινε αθώο για διασπορά fake news μέσω διαδικτύου κατά του εμβολίου για την COVID-19. Ο ίδιος σηκώθηκε από το εδώλιο με έκδηλη ικανοποίηση και χάθηκε στις αγκαλιές τους.

Το δικαστήριο δέχτηκε τη νομική επιχειρηματολογία της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη ανάρτηση του Αυγούστου του 2021, που συνέδεε έμμεσα το πρόβλημα υγείας του Νίκου Χαρδαλιά με τον προ 8μήνου εμβολιασμό του, δεν συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Κι αυτό γιατί αρχικά δεν επρόκειτο για ειδήσεις, αλλά για την επιστημονική άποψη ενός ακαδημαϊκού. Σε δεύτερο επίπεδο, γιατί ακόμα κι αν εκληφθούν ως ειδήσεις, δεν είναι ψευδείς, αλλά μόνο μια προτροπή στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής κίτρινης κάρτας. Και σε τρίτο επίπεδο, ακόμα κι αν γινόταν δεκτό ότι ήταν και ειδήσεις και ψευδείς, η υπεράσπιση του καθηγητή υποστήριξε πως δεν ήταν δυνατό να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την στάση των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο, ώστε να προκαλέσουν μέχρι και ζημιά στην οικονομία της χώρας, όπως αναφερόταν στο κλητήριο θέσπισμα.

Με βάση τα παραπάνω, οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και αθώωσαν τον κατηγορούμενο, παρά τα ιατρικά, ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα της παρέμβασής του, που επισημάνθηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Θεράπων Χαρδαλιά: Καμία σχέση με το εμβόλιο

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, ο καρδιολόγος, θεράπων γιατρός του Νίκου Χαρδαλιά, Σωτήρης Πατσιλινάκος, διευκρίνισε πως ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και νυν Εθνικής Άμυνας, δεν υπέστη έμφραγμα, αλλά είχε ασταθή στηθάγχη, ως εξέλιξη της χρόνιας πάθησης που αντιμετώπιζε επί πενταετία. Όπως επεσήμανε, το έμφραγμα έχει να κάνει με μια θρομβωτική κατάσταση και θα μπορούσε να συνδέεται δυνητικά με τον εμβολιασμό, αλλά όχι η ασταθής στηθάγχη.

Ο ίδιος ανέφερε πως με βάση την εμπειρία χιλιάδων ασθενών, οι γιατροί μπορούν να καταλάβουν αν κάποια κλινική κατάσταση συνδέεται με κάτι άλλο και πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την συμπλήρωση κίτρινης κάρτας δυνητικής παρενέργειας εμβολίου.

“Τριών ειδών προβλήματα μπορούν να προκύψουν από το εμβόλιο, ή από τον κορωνοϊό: περικαρδίτιδα, μυοκαρδίτιδα και θρομβωτικά επεισόδια. Δεν είχε ο ασθενής κάτι από αυτά”, είπε, προσθέτοντας πως όποια παρενέργεια έχει κάποιος με το εμβόλιο, θα την είχε με τον κορωνοϊό επί δέκα φορές.

Ο κ. Πατσιλινάκος παρατήρησε πως ο κ. Κούβελας θα μπορούσε να ζητήσει να ενημερωθεί από τον ίδιο, αντί να προβεί σε δημόσια ανάρτηση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της έδρας για το αν επηρεάστηκε ο ρυθμός εμβολιασμού από την συγκεκριμένη ανάρτηση, είπε πως πολλοί δικοί του ασθενείς βρέθηκαν σε προβληματισμό για το εμβόλιο, ακούγοντας ότι ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο έπαθε οξύ στεφανιαίο επεισόδιο.

Εξαδάκτυλος: Αμφιβολίες σε διστακτικούς

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που ήταν μάρτυρας αλλά δεν παραβρέθηκε, ανέφερε σε γραπτή κατάθεση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, πως το περιεχόμενο της επίμαχης ανάρτησης είναι ανακριβές καθώς αντικειμενικά ο κ. Κούβελας, ως μη θεράπων γιατρός του κ. Χαρδαλιά, δεν μπορούσε να έχει γνώση του ιστορικού του ασθενή, της κλινικής του εικόνας και των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου.

“Είναι βέβαιο ότι η ανάρτηση μπορούσε να δημιουργήσει αμφιβολίες σε ανθρώπους διστακτικούς για το εμβόλιο, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη του γενικού πληθυσμού στην ασφάλεια των εμβολίων”, σημείωσε, προσθέτοντας και τη δεοντολογική διάσταση της παρέμβασης. Όπως υπογράμμισε, οποιοσδήποτε γιατρός ήθελε να κάνει μια υπόδειξη, πολύ περισσότερο για ένα δημόσιο πρόσωπο, όφειλε να επικοινωνήσει και να το αναφέρει στους θεράποντες γιατρούς, επ΄ ωφελεία του ασθενούς και όχι να κάνει δημόσια ανάρτηση.

Κ. Πάντος: Το 40% των νόσων είναι ιατρογενείς

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Πάντος, υποστήριξε πως η ανάρτηση έγινε σωστά από τον συνάδελφό του, στο πλαίσιο της εμπέδωσης της κίτρινης κάρτας, στην οποία η χώρα μας υστερεί.

“Για εμάς τους φαρμακολόγους οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τα συμπτώματα της ιατρογενούς νόσου. Οι θεράποντες ασχολούνται με την φυσική νόσο, εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με την ιατρογενή νόσο, που φτάνει μέχρι και το 40% του συνόλου”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Πηγαίνουν άρρωστοι με ακαθόριστα συμπτώματα που μοιάζουν με την φυσική νόσο και ταλαιπωρούνται στα νοσοκομεία, πηγαίνουν από γιατρό σε γιατρό, γίνονται εξετάσεις που δεν πρέπει να γίνονται, οι ασθενείς χάνουν τη δουλειά τους και δυστυχώς έχουμε μεγάλη νοσηρότητα και θνητότητα”.

Δ. Κούβελας: Ευκαιρία να διαφημίσω την κίτρινη κάρτα

Ως μια ευκαιρία να “διαφημίσει” την ανάγκη της κίτρινης κάρτας είδε ο Δημήτρης Κούβελας την περιπέτεια της υγείας του κ. Χαρδαλιά, όπως ανέφερε ο ίδιος στην απολογία του. “Θεώρησα ότι θα έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον γιατί εκείνο το διάστημα ήταν και υπεύθυνος για την πολιτική προστασία. Αυτό είναι υπόθεση πολιτικής προστασίας”, είπε, προσθέτοντας πως οι γιατροί υποχρεούνται να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα σε ανάλογες περιπτώσεις.

“Η ανάρτηση δεν ήταν καθόλου κατηγορητική, έκρινα σκόπιμο να αναρτώ ό,τι γινόταν για τους δικούς μου λόγους που ήταν αμιγώς επιστημονικοί και ρυθμιστικοί. Όχι γιατί είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τα εμβόλια και με τον κ. Χαρδαλιά”, σημείωσε.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως γιατί δεν απευθύνθηκε στους αρμόδιους φορείς, αντί να κάνει δημόσια ανάρτηση, απάντησε πως το έκανε, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Επέκρινε το υπουργείο Υγείας ότι δεν έκανε καμπάνια για την κίτρινη κάρτα, ενώ αποκάλυψε πως είχε προτείνει στην υφυπουργό, Μίνα Γκάγκα, να καταθέσει υπέρ του στο δικαστήριο. “Μίλησα με την κ. Γκάγκα και της το είπα και προσωπικά: αφού είστε υπέρ γιατί δεν έρχεστε και μάρτυρας στο δικαστήριο;”, είπε και πρόσθεσε: “Αυτά έπρεπε να γίνουν από την πολιτεία. Δεν έγιναν, αλλά κάποιοι έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ, λοιπόν, έκανα μόνο την δουλειά μου και δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθώ για αυτό”.

πηγή iatronet.gr

Σας Ενδιαφερουν:

Αιμορροΐδες – οδηγουν στον καρκίνο του ορθού! Αντιμετωπίστε επειγόντως τις αιμορροΐδες στο σπίτι!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Η Ελλάδα έχει αριθμό ρεκόρ αντρών με προβλήματα ισχύος! Καινοτόμες μέθοδοι θεραπείας για ανικανότητα...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Κορίτσια, βοηθήστε με, είμαι διαγνωσμένη με διαβήτη. Πώς κάνετε την θεραπεία;
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Οι επιστημονες ανακαλυψαν εναν απλο και αποτελεσματικο τροπο για την αντιμετωπιση της στυτικης δυσλε...
ΕΛΛΑΔΑ
Το Φυτικο Μπλε Χαπι !!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς να απαλλαγείτε από στις αιμορροΐδες σε 5 ημέρες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών χωρίς χειρουργική επέμβαση και λαϊκές θεραπείες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ: 8 χρόνια βασανιστηρίων και μια θαυματουργή σωτηρία
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Knee Bandage - Επιδεσμος γονατου-αγκωνα , μειωστε τον πονο και την αποθεραπεια του τραυματος!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Normadex.Το 80% όλων των ασθενειών προκαλούνται από παρασιτικές λοιμώξεις. Πώς να είναι δυνατόν να π...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*