Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
16:51 - 15/06/2021

AstraZeneca – Ελλάδα: Όχι στους Κάτω των 60 Ετών – Ναι Όμως σε Όσους Έκαναν Ήδη την Πρώτη Δόση – Όχι Όμως σε Αυτούς που Έκαναν Θρομβώσεις – Καταλάβατε;

Αναζητούνται ευθύνες για τη μη έγκαιρη απαγόρευση του εμβολίου.

Μπάχαλο με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η επιτροπή εμβολιασμών απαγορεύει τη χορήγησή του στους κάτω των 60, αλλά όσοι έχουν την 1η δόση συνιστάται να κάνουν και 2η δόση έστω και είναι κάτω των 60!

Η “ενημέρωση” γίνεται απο την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε επίσημα πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπως είχαμε ήδη αναφέρει.

Παράλληλα, στην περίπτωση του AstraZeneca παραμένει η «σύσταση» για να γίνεται η 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο που έχει πραγματοποιηθεί και η 1η δόση, δηλαδή το… AstraZeneca, αλλά δεν διευκρινίζει τι γίνεται με τους κάτω των 60 που έκαναν την 1η δόση καθώς σταματά για τους κάτω των 60 αλλά ταυτόχρονα όσοι το έχουν κάνει και δεν έχουν σύμπτωμα θρόμβωσης συνιστάται να κάνουν και τη 2η δόση.

Εξαιρούνται τα άτομα που στην πρώτη δόση είχαν σοβαρές παρενέργειες, όπως τα περιστατικά θρομβώσεων και έτσι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο εμβόλιο για την δεύτερη δόση!

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca να θελήσουν να κάνουν με άλλο εμβόλιο τη δεύτερη δόση, η κυρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι η σύσταση γίνεται για να κάνει καλύτερα τα πράγματα και όχι για να τα χειροτερέψει.

Αυτό το πρόγραμμα του mix-n-match είναι κάτι το οποίο έχει υιοθετηθεί σε μικρή κλίμακα σε ορισμένες χώρες, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα με ακρίβεια και σε βάθος χρόνος το ανοσολογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού των εμβολίων, πρόσθεσε.

Σε όσους έχουν νοσήσει η σύσταση για μία δόση εμβολίου στους 6 μήνες μετά τη νόσο ισχύει και έχει το χαρακτήρα της επαναληπτικής για όσους έχουν νοσήσει.

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα η οποία επιβάλλει περιορισμούς στους εμβολιασμούς της AstraZeneca και ενώ το TG News είχε θέσει θέμα ασφάλειας και του συγκεκριμένου εμβολίου μετά τις απαγορεύσεις που είχαν ξεκινήσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και τρεις μήνες.

Εμείς δημοσιογραφικά αισθανόμαστε δικαιωμένοι και βέβαια εκτεθειμένοι αυτοί που το υποστήριζαν.

tgnews.gr

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Δημήτριος 06/15/2021 @ 6:07 ΜΜ

    Δηλαδή τους πάνω από 60 τους έχετε για φύτεμα; έχετε μεγάλη πλάκα αναρωτιέμαι ποιος σας πιστεύει με τις μακακίες που λέτε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*