20:32 - 14/03/2019

Αποβλήθηκε από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή»

Επειδή παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του

Με άμεση αποβολή από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου τιμώρησε το ΓΕΣ τον στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος εμφανίζεται να τραβά βίντεο τον εαυτό του, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», την ίδια στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας.

Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας,την Μακεδονία μας….Στα πρώτα κιολας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα,την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα…Έτσι Λοιπον αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας….Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική….Έτσι Λοιπον αυτό το βίντεο θα ηθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή ολοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους….Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες….Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα….Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπουχλη Εμμανουηλ…

Posted by Manolis Bouhlis on Tuesday, 12 March 2019

Παράλληλα, το ΓΕΣ έχει διατάξει και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παρέβη τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών κατά τη συμμετοχή τους στη σχετική δραστηριότητα από την πλευρά της διοίκησης.

Ο συγκεκριμένος στρατιώτης, με καταγωγή από το χωριό Ασκύφου κοντά στη Χώρα Σφακίων, απείχε ελάχιστα από το να ολοκληρώσει την σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή, δεδομένου ότι επρόκειτο για το 5ο συνολικά άλμα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ήδη βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων. Το εν λόγω βίντεο, το οποίο ο Εμμανουήλ Μπούχλης ανάρτησε αρχικά στη σελίδα του στο Facebook, κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, συγκεντρώνοντας σχεδόν 500.000 προβολές μέσα σε μόλις λίγες ώρες, βοηθώντας έτσι ώστε να γίνει για μία ακόμη φορά viral το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η ευρεία δημοσιότητα που έλαβε το βίντεο είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει εκνευρισμό στο υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έπειτα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται να αντιδρά αρνητικά, όταν, μεμονωμένα ή συντονισμένα, μέλη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν να τραγουδήσουν το συγκεκριμένο εμβατήριο. Παρά το γεγονός ότι υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαταγή, γραπτή ή προφορική, που να απαγορεύει το «Μακεδονία ξακουστή» στις Ένοπλες Δυνάμεις, εντούτοις δεν έχει κοπάσει εντελώς ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το ενδεχόμενο να κοπή από τις στρατιωτικές παρελάσεις το «Μακεδονία Ξακουστή» κατόπιν άνωθεν κυβερνητικής εντολής.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κύκλοι του ΓΕΣ τονίζουν ότι η αποβολή του στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τραγουδάει το γνωστό εμβατήριο, αλλά συνδέεται με την απερισκεψία του στρατιώτη, ο οποίος εμφανίζεται να μην τηρεί τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των συναδέλφων του.

«Το να πραγματοποιείς άλμα με αλεξίπτωτο και ταυτόχρονα να τραβάς βίντεο με το κινητό σου είναι σαν να οδηγείς μηχανή με 180 χιλιόμετρα την ώρα, να κρατάς το τιμόνι με το ένα χέρι και ταυτόχρονα με το άλλο να μιλάς στο τηλέφωνό σου. Ο στρατιώτης, αν και νεοσύλεκτος, εμφανίζεται να αψηφά τους κανόνες ασφαλείας αφού κρατά τον ιμάντα με το ένα χέρι, δεν έχει την προσοχή του στραμμένη στη ζώνη ρίψης και στους γύρω του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων του που τον περίμεναν εντός της ζώνης ρίψης, δεδομένου ότι θα μπορούσε να του φύγει το κινητό από το χέρι και πέφτοντας να χτυπήσει κάποιον από τους τελευταίους» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Παράλληλα, επισημάνουν ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης, μην δίνοντας όλη του την προσοχή στο άλμα, κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά και ίδιος, καθώς προσγειώθηκε όρθιος στο έδαφος, μην τηρώντας τις σχετικές οδηγίες προσγείωσής με αλεξίπτωτο που είχε λάβει νωρίτερα από τους εκπαιδευτές του.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή του στο Facebook, o στρατιώτης συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο και με ένα μικρό κείμενο, στο πλαίσιο του οποίου περιγράφει τα συναισθήματά του για το ξεπούλημα, όπως αναφέρει, της Μακεδονίας, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα: «Βρίσκομαι σε μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας… Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα… Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας… Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική… Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους… Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες… Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα… Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπούχλη Εμμανουήλ…» καταλήγει στην ανάρτησή του ο στρατιώτης.

pronews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (15)

 1. Eίναι τόσο ηλιθιοι που καρφώνουν οι ίδιοι το φέρετρο και σκάβουν το λακκο που θα τους θάψει ή ιστορία.
  Αν κούναγε βέβαια το κ@λο του ή χαπακωνόταν ή κράταγε την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ , ενω έκανε ρίψη με αλεξίπτωτο, θα του έδιναν και εύφημο μνεία.

 2. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 03/14/2019 @ 9:08 ΜΜ

  Όλοι οι στρατιώτες σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να δηλώσουν αναβολή και τότε να δω τον υπουργό αμύνης τι θα κάνει

  • Λιονάΐντας δις ις φάκνα 03/14/2019 @ 10:19 ΜΜ

   Γιατί τώρα για αναβολή δεν είναι το 90% ; έχεις δεί τι ωμά κρέατα έχει ο Greek Army; φίλε έχω βρεθεί σε πολιτικό γραφείο πρώην υπουργού άμυνας.Το τι είδαν τα ματάκια μου με τους έλληνες μπουχέσιδες φραπεδιάρηδες ουτέ καν φαντάζεσαι.ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΡΑΒΗ αυτό σου λέω μόνο.

 3. Μανιάτη Βηρσαβεέ 03/14/2019 @ 9:33 ΜΜ

  Για να δούμε μεθαύριο στη παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πειθαρχήσει ο κόσμος και ειδικά ο λαός της Μακεδονίας. Κάτι μέσα μου, μου λέει όχι

  • Λιονάΐντας δις ις φάκνα 03/14/2019 @ 10:25 ΜΜ

   Μπα μια χαρά θα πειθαρχήσει μην ανησυχείς,προβατάκηδες με 10 νταν είναι.Τα πέρασε όλα ο γατούλης και αυτοί εμείναν με τα syllalitirios και το βλάκα με το ‘” μην παραχαράσετε το ΥΣΤΕΡΙΑ ” κτλ κτλ

  • Λιονάΐντας δις ις φάκνα 03/15/2019 @ 9:46 ΠΜ

   ‘Αρχοντας είσαι!

 4. ΑΝΔΡΕΑΣ 03/14/2019 @ 9:57 ΜΜ

  Όπως και να έχει πήγε για το γκολ και έβαλε αυτογκόλ…αθόρυβα παρασιτικά υπομονή και καρτερία μην καρφώνεστε ρε μαγκες

 5. Λιονάΐντας δις ις φάκνα 03/14/2019 @ 9:58 ΜΜ

  Ρε ο άνθρωπος πλάκα έκανε καντάδα στον Ζάεφ τραγούδησε αφού το λέει καθαρα : “Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη( ήταν Σκόπια) και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο ( κατέβηκε για τουαλέτα) στο κενό (εννοεί κενώσεις) άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά (δεν ήταν ακόμα Ελλάδα) την Ελλάδα μας,την Μακεδονία μας (ΜΑΣ γιατί υπάρχει και η Βόρεια Μακεδονία ΤΟΥΣ)….Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας (αφού πέρασε τελωνείο). ” Καταλάβατε; πρόκειται περί παρεξηγήσεως.Όλα καλά ,ραντεβού στα κωλαράδικα.

 6. Τι να τους κανει ο Ανθελλην…….Ελληνικος στρατος ηθελα να πω αυτους τους λεβεντες αν ηταν ξεπουπουλιασμενη κοτα θα την κραταγαν…..

 7. Λιονάΐντας δις ις φάκνα 03/14/2019 @ 10:57 ΜΜ

  Εντωμεταξύ με φάτσα μίστερ μπίν όσο και δίκιο να έχεις δεν πας μακριά.Νόμος!

 8. Εδω η απαντηση 03/15/2019 @ 2:04 ΠΜ

  Θα πανε οι λεχριτες του Ρουβικωνσ στην σχολη για να πεσουν με αλεξίπτωτο την αλλη εβδομαδα ,ώστε να ειναι ετοιμοπολεμοι

 9. ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 03/15/2019 @ 3:12 ΠΜ

  Μάγκες, εδώ, θα πω τα εξής:

  1. Καλά έκανε και το τράβηξε το βίντεο.
  2. Έπρεπε να περιμένει, μετά την απονομή, αφού απολυθεί απ την ΣΧ.ΑΛ μπει στην μονάδα και ύστερα να το ανεβάσει και κατά το άλμα να το κανε διακριτικά.

  Αυτό έχει να κάνει με το ότι χρησιμοποίησε κινητό με κάμερα και ότι τον είδαν και τον άκουσαν.
  Ειδάλλως θα περνούσε την ΣΧ.ΑΛ θα ανέβαζε το βίντεο μετά και όλα καλά.

  Και πριν πει κανείς καμιά βλακεία, εκεί υπηρέτησα και ξέρω.

 10. ΚΥΡΙΑΚΟΣ 03/15/2019 @ 8:15 ΠΜ

  κοιμαστε ολλοι χειραγωγειστε απο την εξουσια και την εκκλησια και νοιαζεστε για τονν ελληνικο στρατο αν ειπε δεν ειπε αν ειναι ετοιμος κτλ.οσο η πλειοψηφια χειραγωγειται δεν προκειται να αλλαξει ποτε τιποτα προς το καλυτερο σιγα τα συλλαλλητηρια….μαζευτηκαν μερικες χιλιαδες και φωναξαν και αυτο ηταν ολλο απαντηση ευρωπαικο μοντελο αυτο ειναι θελουν να μας κανουν με την καθοδηγηση των ιμπεριαλιστων δυτικων μια ευρωπαικη χωρα αυτο σημαινει στην τσιτα σοβαροτητα εργασια σπιτι και σπιτι εργασια σιγα σιγα ξεχαστε τα γλεντια και τα πανηγυρια μερικοι νεοελληνες..το ευρωπαικο μοντελο ηρθε και θα μεινει δεν πατε να κραζετε να γραφετε καντε οτι θελετε ειναι αποφασισμενο ο κοσμος η πλειοψηφια εχει παρει το χαπακι της ηδη τελειωσε..η αριστερα του καστρο και του τσε καταντησε αμερικανικο παιδακι γιαυτο μην ψηφησε τε συριζα στις επομενες εκλογες αλλα ψηφιστε το κυριακο που θα τα αλλαξει ολλα δλδ τιποτα ισως και χειροτερα θα ειναι γιατι αυτος ειναι ταγμενος πιστος ευρωπαιος…πριν πολλα χρονια διαλεξαμε τον δρομο της δυσης ηθελα να ηξερα που μας οφελησε ποτε αυτο ολλα αυτα τα χρονια ποια διαφορα ειδαμε??τι καλυτερο εγινε…μερικοι εδω μεσα τζαπα προσπαθειτε το συστημα το δυτικοδουλο εχει κερδισει την μαχη..η ελλαδα πλουσια και αυταρκης ποτε ουτε στα ονειρα σας μην κατηγορειτε μερικοι το πολιτικο συστημα ως διευφθαρμενο γιατι σας διαβεβαιωνω οτι και αλλοι να ηταν τα ιδια θα εκαναν στο dna του ελληνα γραφει δυση και χριστιανισμο καλη χειραγωγηση λοιπον….

 11. LEBENTHS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Αμίνεσθε περι πάτρις 03/15/2019 @ 12:26 ΜΜ

  Σε ποιον πουλάνε παραμύθι εκεί στο ΓΕΣ.
  Μπράβο παλίκαρε κρητήκαρε συνέχισε έτσι μην μασάς απο τους εφιάλτες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh