in

ΑΠΟΥΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο Ερντογάν “παίζει” τα ρέστα του με τις Υπερδυνάμεις

Σημαντικός ο ρόλος του Ισραήλ

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

 

Έγραφα την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Το σατανικό σχέδιο του Ερντογάν στην περιοχή μας”, πως ο Τούρκος Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει τη de facto δημιουργία του Κουρδικού Κράτους. Που προς το παρόν και παρά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ, δεν υπάρχει κάποια ισχυρή ένδειξη ότι θα αλλάξει η γεωπολιτική ατζέντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Επίσης, γνωρίζει ο Ερντογάν ότι και η Ρωσία συνηγορεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έτσι, ο Ερντογάν προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να αποτρέψει αυτό το ολέθριο για το ίδιο και τη χώρα του σενάριο. Δεν πρέπει επ΄ ουδενί το υπό δημιουργία Κουρδικό Κράτος, να συμπεριλαμβάνει στο ελάχιστο τουρκικά εδάφη.

Για τον λόγο αυτό δημιουργεί αντιπερισπασμούς με τρελές απαιτήσεις και διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών, προκειμένου να αποτρέψει τη δημιουργία του Κουρδικού κράτους!

Όπως επίσης έγραφα:

Μπορεί ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, να ήταν από ελληνικής πλευράς εκείνος που τορπίλισε τη σύσκεψη της Γενεύης περί λύσεως του Κυπριακού ζητήματος, αφού ήταν επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα, παρ΄ ότι Τσίπρας και Αναστασιάδης ήθελαν άρον – άρον να σφραγίσουν αυτή την επιβλαβή συμφωνία, λόγω των αφόρητων πιέσεων που δέχονταν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επιζητούσε την δική του λύση στο Κυπριακό πριν την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ (20 Ιανουαρίου 2017).

Ωστόσο, επί της ουσίας δεν ήθελε λύση στο Κυπριακό, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γιατί – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας και το έχουμε γράψει ξανά – εκτιμά, ότι θα “κάψει” το διαπραγματευτικό του ατού στο ζήτημα της μη δημιουργίας του Κουρδικού κράτους, αλλά και των διεκδικήσεών του στα ζητήματα της ΑΟΖ, του Αιγαίου και της Θράκης…

Στα θέλω του Ερντογάν κινείται ο Ακιντζί…

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων στο Νησί, εκφράζει απόλυτα τις θέσεις και τα θέλω, επί του Κυπριακού, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Γιαυτό, ο Μουσταφά Ακιντζί – σύμφωνα με την ακριβέστατη πηγή μας –   προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, θέτει στο τραπέζι τα εξής παράλογα προαπαιτούμενα (δεν θα τα διαβάσετε πουθενά αλλού):

  1. Να γίνει ακύρωση ψηφίσματος που πέρασε από την Κυπριακή Βουλή πριν από ένα περίπου μήνα κατά πλειοψηφία, αφού το ΑΚΕΛ (Κομμουνιστικό Κόμμα) το καταψήφισε (;;;) και το κόμμα του Αναστασιάδη απείχε της ψηφοφορίας (;;;)! Αυτό το ψήφισμα ανέφερε ότι πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία και να εορτάζεται ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ από την Βρετανική κυριαρχία (1955-1959), καθώς και το Δημοψήφισμα του Ιανουαρίου του 1950 υπέρ της Ένωσης με την Μητέρα Ελλάδα! Το οποίο αποτέλεσε γεγονός – σταθμό στην σύγχρονη ιστορία της Μεγαλονήσου, αφού είχε την αποδοχή του 96% του Κυπριακού Ελληνισμού!

Ωστόσο, το οξύμωρο της σημερινής θέσεως του ΑΚΕΛ είναι ότι το Δημοψήφισμα του ΄50 το προκάλεσε η Κυπριακή Αριστερά! Αφού η πρόταση του τότε ΑΚΕΛ εντασσόταν στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα! Διαφοροποιώντας, τη μέχρι τότε θέση του (1949), που ήταν Αυτοκυβέρνηση – Ένωση!

  1. Να γίνει ακύρωση των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Κύπρος με την Αίγυπτο και το Ισραήλ για το φυσικό αέριο, αλλά και για την ηλεκτροδότηση της Κύπρου από το Ισραήλ!
  2. Να αποδεχτεί η Κύπρος ως εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία!
  3. Να αποδεχτεί την παραμονή στο Νησί των Τουρκικών στρατευμάτων!
  4. Την εκ περιτροπής Προεδρεία!
  5. Οι έποικοι Τούρκοι του Νησιού να έχουν τα ίδια δικαιώματα για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα στην ΕΕ!

“Αλωνίζει” η Προδοσία!

Αντιλαμβανόμεθα όλοι, ότι αυτές οι παράλογες απαιτήσεις τίθενται από πλευράς Ακιντζί, ακριβώς για να μην επαναρχίσουν οι συζητήσεις επιλύσεως του Κυπριακού! Και αντί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης να απορρίψει το σχέδιο Ακιντζί, το παρέπεμψε στον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα το μελετήσει!

Άλλωστε, πώς να γινόταν διαφορετικά αφού το φερέφωνο Ανα(ν)στασιάδης, έχει δεσμευθεί προς τον ΟΗΕ ότι θα εκτελέσει το Σχέδιο Ομπάμα – Κλίντον προκειμένου να προδεσμεύσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ!

Νετανιάχου – Ερντογάν στη Ρωσία…

Ενώ αυτά συμβαίνουν και η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, στις 9 Μαρτίου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου Πρωθυπουργός του Ισραήλ, μεταβαίνει στη Μόσχα για συζήτηση με τον Βλαδιμίρ Πούτιν! Σκοπός του πολύ σημαντικού αυτού ταξιδιού, είναι ο Νετανιάχου να συζητήσει με τον Πούτιν το ζήτημα της παρουσίας του Ιράν στη Συρία. Μια παρουσία που το Ισραήλ αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας (εμείς από την ΕΩ σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε επισημάνει και αναλύσει)!

Στις 10 Μαρτίου, ακριβώς την επομένη του ταξιδιού Νετανιάχου, επισκέπτεται τη Μόσχα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σκοπός του ταξιδιού του – όπως μας ενημέρωσε η ακριβέστατη πηγή μας – εκτός των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή με τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους, είναι να μεταφέρει ο Ερντογάν την ενόχλησή του για το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες ο Πούτιν είχε συγκαλέσει στη Μόσχα όλους τους εκπροσώπους των Κούρδων. Μεταξύ των προσκαλεσμένων ήταν και ο Μασούντ Μπαρζανί. Κούρδος πολιτικός και Πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν από το 2005.  Έχει δε γεννηθεί στο Ιράν!

Αλλά στη συνάντηση των Κούρδων στη Μόσχα δεν παραβρέθηκε ο Μασούντ Μπαρζανί, προφανώς κατ΄ εντολή του Ερντογάν, γιατί από την περιοχή του Μπαρζανί τροφοδοτείται με πετρέλαιο η Τουρκία. Στο σημείο αυτό θυμηθείτε ότι Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είναι ο γαμπρός του Ερντογάν, που όπως μόνο εμείς αποκαλύψαμε ότι βρέθηκε στην Αθήνα τη παρελθούσα Τρίτη και αναχώρησε την Τετάρτη (;;;)!

Ο Πούτιν είναι ανένδοτος!

Ωστόσο, ο Βλαδιμίρ Πούτιν παραμένει ανυποχώρητος των θέσεών του και γι΄ αυτό στη σύσκεψη με τους Κούρδους, επιβεβαίωσε πως στην επίλυση του Συριακού προβλήματος απαιτείται στις συνομιλίες που θα γίνουν στη Γενεύη να συμμετέχουν και οι Κούρδοι της Συρίας. Αυτή την δυσμενή για την Τουρκία εξέλιξη προσπαθεί να αποτρέψει ο Ερντογάν, από τη στιγμή που επαναλαμβάνω πως στον ορίζοντα δεν φαίνεται καμιά διαφοροποίηση στο Κουρδικό ζήτημα από Ρωσία και ΗΠΑ! Δηλαδή στη de facto δημιουργία του Κουρδικού Κράτους!

Γι΄ αυτό ο Ερντογάν τορπιλίζει την όποια λύση του Κυπριακού αφού ήδη κατέχει το 38% του Νησιού!

Το πρόβλημα λοιπόν του Ερντογάν είναι η υπεροπλία των Ρώσων στην περιοχή της Συρίας, γνωρίζοντας ότι ο Πούτιν εξοπλίζει τον Συριακό Στρατό του Άσαντ! Ταυτόχρονα γνωρίζει πως η Ρωσία συμμετείχε ενεργά στις επιχειρήσεις που ανακατέλαβαν το Χαλέπι!

Γνωρίζει ο Ερντογάν, πως σε τελευταία Ρωσική επιχείρηση με επιθετικά ελικόπτερα διαλύθηκαν κομβικοί θύλακες των Ισλαμιστών, πλησίον της Ράκκας, δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών τζιχαντιστών!

Πού είμαστε εμείς;;;

Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση είναι συνεχώς απούσα από αυτές τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Και σίγουρα ξημερώνουν πολύ άσχημες ημέρες για την Πατρίδα μας!!

 

 

 

 

 

Report

What do you think?

Written by panos

3 Comments

Leave a Reply
  1. Βασικος ειναι ο ρολος των αλλων ,στα σχεδια του Ισραηλ ,θελεις να πεις !!! Μαλλον μπερδευτικες !!!

  2. ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ Η ΤΖΑΚΙΑ Η ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ…- ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ -… ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ SPEAKING XA XA…ΥΓ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ…ΜΙΛΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  3. Το κουρδικό ζήτημα δεν είναι μια κατάσταση των τελευταίων 6 μηνών. Αν ο Ερντογάν ήθελε να αποτρέψει πίστευε ότι με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θα απέτρεπε το χάσιμο των ανατολικών εδαφών, τότε το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα είχε γίνει εδώ και μια 10ετία! Δεν φτάνει μόνο να θέλεις, πρέπει και να μπορείς. Το να επιδιώκει κάποιος αντιπερισπασμό ταυτόχρονα με “τρελές εδαφικές απαιτήσεις”, θα πρέπει να μπορεί σε έμψυχο και άψυχο υλικό να καλύψει αυτές τις τρελές απαιτήσεις! Η πάγια εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες… τα αίτια αυτής της τουρκικής πολιτικής βρίσκονται στην υποχωρητικότητα της “ελληνικής” πολιτικής, στρατιωτικής, και εκκλησιαστικής ηγεσίας. Οι Κυβερνήσεις της Ελλάδος μετά την ουσιαστική φυγή του Ελευθέριου Βενιζέλου στης εκλογές του 1920 και εντεύθεν, έχουν παραιτηθεί από το προσκήνιο και παρασκήνιο των εξελίξεων τόσο στην Χερσόνησο του Αίμου, όσο και στην Μέση Ανατολή. Ουδέποτε στο ρου της ιστορίας, οι κάτοικοι της μητροπολιτικής χώρας των Ελλήνων, είχαν κατά μέσω όρο τόσο πλούτο… αυτός ο πλούτος είναι το αντάλλαγμα, τα αργύρια της ιστορικής μας σιωπής και ανυπαρξίας ως έθνους. Αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν πιαστεί από πάνω είμαστε έτοιμοι για μια νέα επιχείρηση Ντερτιλή – Οσετίας;

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΚΑΡΠΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ!! Διαφώνησαν…. ΤΩΡΑ Σε Κατάσταση Συναγερμού!!!