Αποκάλυψη σοκ! Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που θερίζει ο καρκίνος

Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες…

Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

«Η Δράμα μαζί με τις Σέρρες και το Κιλκίς είναι οι περιοχές της Ελλάδας με την υψηλότερη θνησιμότητα αλλά και με τον υψηλότερο δείκτη γήρανσης του πληθυσμού (23%) μαζί με τις Σέρρες (26%) τη στιγμή που στην Ξάνθη ο δείκτης είναι μόνο 15%»

Αυξητική τάση του καρκίνου έχει παρατηρήσει περισσότερο στη Δράμα και λιγότερο στη Ξάνθη και την Καβάλα ο καθηγητής Υγιεινής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στο συνέδριο τα επιδημιολογικά δεδομένα του καρκίνου στην Ανατολική Μακεδονία.

Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η αυξητική τάση του καρκίνου στη Δράμα μπορεί: Πρώτον να είναι ένα δημογραφικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση των Δραμινών κατά τη δεκαετία του ΄60 στη Δυτική Γερμανία, όπου εκτέθηκαν σε καρκινογόνους παράγοντες και στη συνέχεια επέστρεψαν έχοντας επηρεαστεί από αυτούς.

Δεύτερον να έχουν επηρεαστεί οι κάτοικοι της περιοχής από φυτοφάρμακα ή από τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. το ραδόνιο, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Δράμας υπάρχει σε υψηλότερα ποσοστά.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τρίτον να οφείλεται σε ρύπους που παράγει η γειτονική Βουλγαρία και μεταφέρονται στην Ελλάδα με τα νερά του Νέστου ή ακόμη και στη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006.

Scoops.gr

Loading...

5 thoughts on “Αποκάλυψη σοκ! Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που θερίζει ο καρκίνος

  1. ΑΝΤΕ says:

    η Δράμα έχει Ουράνιο, η Θεσσαλία φυτοφάρμακα, Τα μεγαλα αστικά κι η Πτολεμαίδα ατμοσφαιρική μόλυνση το Τσερνομπιλ ακομα θερίζει κλπ κλπ κλπ… και φυσικά έλεγχος και προστασία απ το κράτος στο μηδέν … η ζωή των πολιτων δεν εχει καμια αξία.

  2. Ανώνυμος says:

    να μας πουν για συνεργεία που μετρούν κρυφά τις διαρροές απ το απαρχαιομένο κοζλοντούι και πώς επηρεάζεται η Μακεδονία και η Θράκη όπου θερίζει ο θυρεοειδής και γιατί δεν το κλείνει η Βουλγαρία

  3. ΧΜ says:

    ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ WIRELESS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΩΦΟΥΝ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *