13:17 - 19/04/2017

Απίστευτο και όμως αληθινό.Χρωστάμε λιγότερα από όσα μας χρωστάνε !

Απίστευτο και όμως αληθινό.Χρωστάμε λιγότερα από όσα μας χρωστάνε !

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον ότι, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδας δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat όπως επιμένουμε να αναδεικνύουμε σε πείσμα των δοσίλογων, των ανοήτων, των αδιάβαστων και των ψεκασμένων που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι, τα χρέη μας τα κληρονομήσαμε απο το παρελθόν(βλ. σχετικό ιστόγραμμα). Άλλωστε, αν είχαμε τεράστια χρέη πριν το 2002 δε θα επιτρεπόταν η είσοδό μας στην ευρωζώνη, αφού, βασική προϋπόθεση για αυτό είναι, μια ψώρα να μην έχει υψηλά χρέη.

Στα πρώτα χρόνια μετά την ένταξη μας στην ευρωφυλακή, οι πονηροί δανειστές, μας βομβάρδισαν με δάνεια που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού. Και για ποιο λόγο; Μα γιατί άλλο από το να διασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας από τον επιθετικό άρπαγα, την Τουρκία, τη «σύμμαχό» μας δηλ. στο ΝΑΤΟ, όπου είμαστε από τις λίγες χώρες που καταβάλλουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας, κάτι που δεν κάνει η Γερμανία και όχι μόνο.
Οι αγορές οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο από τη Βρετανία και την Ιταλία, ανήλθαν σε περισσότερα από 120 δις ευρώ στο διάστημα των ετών 1996-2008.

Οι τόκοι που πληρώνουμε για το σύνολο των δανείων μας ανέρχονται, με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, σε 130 δις, όπως αποδείχτηκε από μελέτη του European School ofManagement που εδρεύει στο Βερολίνο. Σύνολο δηλ. 250 δις ευρώ.

Τα γερμανικά χρέη και οι αποζημιώσεις από τη βάρβαρη εισβολή και κατοχή της χώρας μας ( 1940-44) σε σημερινές τιμές, εκτιμώνται ότι ανέρχονται σε 160 δις ευρώ. Σύνολο δηλ. 310 δις ευρώ.

Το 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου όπου συμμετείχε με τους νικητές και η Ελλάδα, χαρίστηκε το 70% των χρεών της Γερμανίας και το υπόλοιπο 30% εξοφλήθηκε με εξόχως ευνοϊκού όρους. Οι βάρβαροι θύτες αν και ηττημένοι, συγχωρέθηκαν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, αφού στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου η Δυτική Γερμανία αποτελούσε το ανατολικό προπύργιο της δύσης απέναντι στον κουμουνιστικό κίνδυνο.

Συμπέρασμα. Οι Γερμανοί έτυχαν μιας εξοργιστικά ευνοϊκής μεταχείρισης για τα χρέη τους από δύο παγκόσμιους πολέμους που προξένησαν οι ίδιοι και στους οποίους ηττήθηκαν. Σήμερα αν και ζάμπλουτοι, αρνούνται να καταβάλλουν αναγνωρισμένες υποχρεώσεις τους απέναντι στη ρημαγμένη Ελλάδα, πέρα από τις άλλες που τους χαρίστηκαν. Αλλά απαιτούν εμείς να πληρώσουμε στο ακέραιο τα χρέη που δημιουργήθηκαν κυρίως μετά την ένταξή μας στην Γερμανοκρατούμενη ευρωζώνη. Και αυτό μέσα από έναν πονηρό δανεισμό που γύρισε πίσω κυρίως στους ίδιους για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού.

Ας κάνουμε τώρα μια απλή πρόσθεση χωρίς άλλες επισημάνσεις. Το ως άνω κόστος του αμυντικού εξοπλισμού ( 120 δις) και το κόστος των επιτοκίων (130 δις), ανέρχεται συνολικά σε 250 δις ευρώ. Στο ποσό αυτό αν προστεθούν και τα 160 δις των αναγνωρισμένων γερμανικών χρεών και αποζημιώσεων προς τη χώρας μας, συγκεντρώνονται 410 δις ευρώ, ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από το χρέος μας που ανέρχεται σήμερα σε 320 δις του ΑΕΠ.

Αυτή την απίστευτη αλήθεια και εξοργιστική πραγματικότητα που κανείς δεναναδεικνύει, αν μπορούν οι Γερμανόδουλοι και Γερμανόπλητοι ινστρούκτορες και «παπαγάλοι» του κατοχικού καθεστώτος ας την ανατρέψουν με στοιχεία. Τους περιμένουμε.

Εξέλιξη ελληνικού χρεή ως ποσοστό του ΑΕΠ από τις δεκαετίες 1970-1980, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

odosdrachmis

triklopodia.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 29
  2
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΕΝΑ ΟΛΟΧΡΥΣΟ ΠΙΑΤΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ…!!!
  • 8
   0
   Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ. Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ . ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. “seeing is not believing”
 2. 18
  0
  Εγώ δεν ξέρω τι είναι πλέον το Ελλαδιστάν, ξέρω όμως ότι αν , ξαναγράφω αν πετύχω ποτέ μόνο του κάποιο πολιτικό αρχίδι …… Και ξέρω πολύ καλά ότι δεν είμαι ο μόνος.!!
  • 11
   0
   Αδερφέ, μην βρίζεις τους όρχεις η κοινώς @ρχιδια, είναι γεννητικοί αδένες και μάλιστα πάρα πολύ χρήσιμοι για τη την παραγωγή σπερματοζωαρίων και την παραγωγή ανδρικών ορμονών. Είδες εσύ ποτέ πολιτικό να είναι χρήσιμος, η να παράγει κάτι;
  • 6
   0
   Σεβασμός στους όρχεις η κοινώς @ρχιδια, είναι γεννητικοί αδένες και μάλιστα πάρα πολύ χρήσιμοι για τη την παραγωγή σπερματοζωαρίων και την παραγωγή ανδρικών ορμονών. Είδες εσύ ποτέ πολιτικό να είναι χρήσιμος, η να παράγει κάτι;
 3. 7
  0
  Θρούμπας , goldman sachs δεν σας λένε τίποτα; Τοτε γιατί το έκρυψε ο Εβραίος;
 4. 7
  0
  Ειναι προφανές εδω και πολλα χρόνια οτι τα δανεικα εγιναν αμεσα απαιτητα οταν καταλαβαν οτι ειναι ο τροπος να τα αναταλλαξουν με τον θησαυρό των ενεργειακων αποθεματων.Εκβιαζουν με καθε τρόπο σπρωχνοντας σε χρεωκοπια για τα καατασχεσουν εναντι πινακιου φακης.Αμερικανοι γερμανοι και ρωσοι τραβανε ο καθε ενας τα κομματια του αμοιρου ελληνα για να επβαλλουν τα δικα τους συμφεροντα.Και κριμα ποιο πολυ στους κρετινους ψηφοφορους και μή,που επιλέγουν επι δεκαετιες να τους διοικουν τα εμισθα φερεφωνα τους με ανταλλάγματα ψευτικες συντεχνιακες υποσχεσεις και ψιχουλα συνταξεων.
 5. 2
  0
  KOIMOMASTE! Poios kani Kati Gia allagi katastasis??
 6. 2
  0
  Ότι το πανηγύρι είναι στημένο βοά από μακριά. Αλλά δεν πιστεύω ότι στήθηκε έτσι προκειμένου να πάρουν κάποιοι αυτά που θέλουν και έχουμε εμείς, διότι πολύ απλά, μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν, χωρίς να ερωτηθούμε και χωρίς να το μάθουμε ποτέ. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν αυτό και λέγονται πολιτικοί. Αλλού πάει το πράγμα. Που; Έλα ντε. Πού;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί