Απίστευτος Ανθιμος: Επιστήμονας με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες!

Ενα κήρυγμα… αλλιώτικο από τα άλλα – ή μήπως όχι; – άκουσαν οι πιστοί του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου.

Ο γνωστός για τις… πεφωτισμένες απόψεις του ιεράρχης, αυτή τη φορά προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα: Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από τη Γη.

Στο κήρυγμά του της Κυριακής, ο κ. Άνθιμος κάλεσε τους πιστούς να μην δίνουν βάση σε όσα ακούνε ότι κάποιοι πάτησαν σε άλλους πλανήτες και τα συναφή.

Εσπευσε μάλιστα να επικαλεστεί ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από άνδρα, Ελληνα επιστήμονα ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες.

«Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκη. Μάλιστα πληροφόρησε τους πιστούς ότι και πριν 40 χρόνια σε ξένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στους ουρανούς να δουν εκπληκτικά πράγματα αλλά… δεν είδαν τίποτα. «Οι Ρώσοι έκαναν προσελήνωση (…) είδαν, αλλά εμείς δεν είδαμε» σημείωσε.

«Μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο σαν τον πλανήτη της Γης» πρόσθεσε.

Πάντως ο κ. Ανθιμος δυστυχώς «δεν πρόλαβε να συγκρατήσει» το όνομα του Ελληνα επιστήμονα που του έδωσε αυτή την πληροφορία και τον παρακαλεί να τον συναντήσει και πάλι για να μιλήσουν πιο ανοιχτά για το θέμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Loading...

28 thoughts on “Απίστευτος Ανθιμος: Επιστήμονας με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες!

 1. παν. δερ. says:

  Πρόκειται γιά ἁπλῆ λογική… Σκεφτόμενος ὁ δέσποτας τόν Μπουτάρη, τόν ἀπασχόλησε ἂν ὑπάρχουν καί ἂλλοι Μπουτάρηδες στόν πλανήτη … Ἐφ΄ὃσον τό συμπέρασμα του ἦταν ὃτι δέν ὑπάρχουν, τότε δέν θά πρέπει να ὑπάρχει καί ἂλλος πλανήτης σάν τήν γῆ…

 2. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ says:

  Αυτός ο άνθρωπος κατέχει τέτοια θέση και δεν ξέρει τι λέει η θρησκεία και τα γραφόμενα του Χριστιανισμού για την κοσμολογία; Επικαλείται κάποιο τυχαίο φίλο του επιστήμονα για να κάνει κήρυγμα; Αποτυχημένος στο επάγγελμά του.

 3. Νικος says:

  Αυτος ειναι ο τραγος που μεσα στην εκκλησια μετα την λειτουργια ελεγε με παθος ψυχης
  » να σωσουμε τις τραπεζες , γιατι αν δεν τις σωσουμε χαθηκαν ολα»

 4. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

  ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΔΙΑ ΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΑΒΒΙΝΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΑΓΚΑΛΑΣ ΑΒΡΑΑΜ ΙΣΑΑΚ ΙΑΚΩΒ ΚΑΙ ΑΥΝΑΝ

 5. Μπουχτισμένος Μπαρούφες says:

  Άντε και καλά, να πληρώνεται ο παπάς ο αγωνιστής, ο οικογενειάρχης, ο παραδοσιακός κοινωνικός λειτουργός (που προσλήφθηκε μέχρι χτες και να δούνε οι χριστιανοί πώς θα πληρώνουνε τους νεοπροσλαμβανόμενους). Με αυτούς όμως τους καριερίστες τυπικώς καλόγερους και ζηλωτές κοινωνικοπολιτικών θρόνων, τι θα κάνουμε; Έλεος μπάρμπα.

 6. ΑΛΑ'Ι'ΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ says:

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΕΣΗΣ……
  ΟΥΓΚ ;;;;;;;;;;;;;

 7. κάποιος says:

  Στο 4:43 λέει «τιποτα αλλο δεν υπαρχει ΣΑΝ τον πλανητη της Γης»
  Παρόλα αυτά αυτή η δήλωσή του είναι το λιγότερο περίεργη . Αν θέλετε να ακούσετε ψυχοφελείς ομιλίες, ακούστε τον Αυγουστίνο Καντιώτη, Αθανασιο Μυτιληναιο, Νικόλαο Σωτηροπουλο, Δημήτριο Παναγόπουλο και άλλους.

 8. κάποιος says:

  Λουκάς 14:1-3
  Ας μη ταράττηται η καρδία σας· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε.
  Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον·
  και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ.

  Α Κορινθίους 15:40-42
  Είναι και σώματα επουράνια και σώματα επίγεια· πλην άλλη μεν η δόξα των επουρανίων, άλλη δε η των επιγείων.
  Άλλη δόξα είναι του ηλίου, και άλλη δόξα της σελήνης, και άλλη δόξα των αστέρων· διότι αστήρ διαφέρει αστέρος κατά την δόξαν.
  Ούτω και η ανάστασις των νεκρών. Σπείρεται εν φθορά, ανίσταται εν αφθαρσία·

  Ματθαίος 11:11
  Αληθώς σας λέγω, μεταξύ των γεννηθέντων υπό γυναικών δεν ηγέρθη μεγαλήτερος Ιωάννου του βαπτιστού· πλην ο μικρότερος εν τη βασιλεία των ουρανών είναι μεγαλήτερος αυτού.

 9. κάποιος says:

  Εδώ βλέπουμε πως δεν πρέπει να πιστεύουμε έτσι εύκολα οτι λένε κάποιοι αρχιμανδρίτες, αρχιεπίσκοποι, παπάδες ή μοναχοί, πριν συγκρίνουμε αυτά που λένε με την Καινή Διαθήκη.

  Ματθαίος 24:29 ευθεως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκεινων ο ηλιος σκοτισθησεται και η σεληνη ου δωσει το φεγγος αυτης και οι αστερες πεσουνται απο του ουρανου και αι δυναμεις των ουρανων σαλευθησονται

  Εδώ ο ίδιος ο Χριστός αναφέρει ότι υπάρχει ήλιος, σελήνη, αστέρες και δυνάμεις στους ουρανούς. Μεγάλη σημασία έχει ότι την εποχή εκείνη που γράφτηκε το ευαγγέλιο, παρόλο που υπήρχε γνώση για το ηλιακό σύστημα, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν πως μεταξύ αυτών των ουράνιων σωμάτων υπάρχουν βαρυντικές δυνάμεις όπως γνωρίζουμε σήμερα.

  • ΑΣΤΕΡΙΟΣ says:

   Από το κείμενο επίσης προκύπτει ότι οι αστέρες δεν είναι αυτό που λένε σήμερα οι επιστήμονες, καθώς θα ήταν αδύνατο γιγαντιαίες μάζες πολλαπλάσιες σε μέγεθος της γης να…πέσουν πάνω στη γη. Αυτό συμβαίνει διότι η θρησκευτική άποψη για τα αστέρια είναι ότι είναι αντικείμενα τα οποία κινούνται από αγγελικές δυνάμεις και που σαφώς έχουν μικρότερο μέγεθος από τη γη.

   Είναι ειρωνικό, διότι ο Άνθιμος και την θρησκευτική – βιβλική τοποθέτηση να ανέφερε, πάλι θα γινόταν περίγελος.

   • κάποιος says:

    Μπορείς να αναφέρεις από που προκύπτει ότι «η θρησκευτική άποψη για τα αστέρια είναι ότι είναι αντικείμενα τα οποία κινούνται από αγγελικές δυνάμεις και που σαφώς έχουν μικρότερο μέγεθος από τη γη.»
    Απο το εδάφιο αυτό (Ματθαίος 24.29) εγώ προσωπικά το βλέπω σαν πεφταστέρια που όπως γνωρίζουμε είναι μικροί μετεωρίτες που αναφλέγονται στην ατμόσφαιρα και φαίνονται σαν αστέρια που πέφτουν.

    • ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

     Ναι, δεν αναφέρομαι σε αυτό το εδάφιο, αλλά στο άλλο της Αποκάλυψης όπου το ένα τρίτο των αστεριών πέφτει στη γη. «Η ουρά του έσυρε το ένα τρίτο των άστρων του ουρανού και τα έριξε στη γη. » Λίγο απίθανο να μιλάει για πεφταστέρια. Κάποιος σημερινός επεξηγητής θα έλεγε «ώ μεταφορά, συμβολισμός» Αυτό συμβαίνει διότι είναι αδύνατο με τη λογική κάποιος να ερμηνεύσει τα θρησκευτικά κείμενα έχοντας σαν βάση τη σημερινή αντίληψη περί κοσμολογίας… μετά ο κόσμος απορεί γιατί η θρησκεία μιλάει δήθεν »αλληγορικά».

 10. Μάρκο Ντιμάρκο says:

  Όλοι ζούμε σε μια πίστα ενός βιντεοπαιχνιδιού, η Γη είναι κατασκευασμένη με την Unreal Engine κι όλο αυτό είναι ένα Μάτριξ που προγραμμάτισε ο ένας τύπος που τον λέμε θεό και μας παρακολουθεί στην οθόνη του, πίνοντας τον φραπέ του. Ο Σατανάς είναι ένας χάκερ που μπήκε στο σύστημα για να παίξει με τα δεδομένα και του αρέσει να βάζει cheats. Όλα αυτά μου τα είπε ένας αληθινός επιστήμονας στο τηλέφωνο, αλλά δεν συγκράτησα το όνομά του. Ας με ξαναπάρει για να μιλήσουμε.

 11. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  .Παρόλο που Ο επίσκοπος Ανθιμος ποτέ δεν μου ήταν συμπαθής οφείλω να επισημάνω.
  Tιποτα αλλο δεν υπαρχει ΣΑΝ τον πλανητη της Γης,σημαίνει ότι η γή ως πλανήτης είναι μοναδικός και όχι ότι δεν υπάρχουν πλανήτες.Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
  Εάν αυτά που ακούνε τα αυτιά διαστρέφονται και αναπαράγονται τόσο εύκολα φανταστείτε
  τι γίνεται με αυτά που δεν τα βλέπουμε και δεν τα ακούμε.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

   Καταρχάς η γη δεν είναι καν πλανήτης σύμφωνα με τα χριστιανικά γραφόμενα (κινούμενο αστέρι ανεξάρτητο του ουρανού). Αντ’αυτού, ο ήλιος και η σελήνη είναι πλανήτες μαζί με άλλα 5 αστέρια. Οι παλαιότεροι πατέρες του χριστιανισμού αποδέχονται εν μέρει την αστρολογία αλλά όχι την αστρονομία. «Και η ποιότητα του αέρα που γίνεται από τον ήλιο και τη σελήνη και τα αστέρια, παγιώνει διάφορες κράσεις και έξεις και διαθέσεις με διαφορετικό τρόπο στον καθένα» Απόσπασμα από βιβλίο Ἔκδοσις ἀκριβὴς τῆς ὀρθοδόξου πίστεως Άγιου Ιωάννη Δαμασκηνού.

   Αυτά γιατί δεν τα λένε οι σημερινοί παπάδες; Χμμμμ…..

   • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

    Ο Αγιος Δαμασκηνός αναφέρεται στις επικρατούσες Θεωρίες σοφών-επιστημόνων της εποχής του και πριν ,σχετικά με τους πλανήτες και όχι στην δική του άποψη!
    Π.χ »Λένε ότι απ’ αυτά τ’ αστέρια προέρχονται οι επτά πλανήτες, οι οποίοι
    κινούνται αντίθετα από την κίνηση του ουρανού· γι’ αυτό και τους ονόμασαν
    πλανήτες. Λένε, δηλαδή, ότι ο ουρανός κινείται από την ανατολή στη δύση,
    ενώ οι πλανήτες από τη δύση στην ανατολή· λένε ακόμη ότι ο ουρανός
    με την ταχύτητα της κινήσεώς του συμπαρασύρει τους επτά πλανήτες.
    Τα ονόματα των επτά πλανητών είναι τα εξής: »κ.λ.π
    Παίρνει πάντα θέση θεολογική σύμφωνα με την Πατερική Παράδοση .και ουδέποτε επιστημονική .
    Παραδείγματα
    1.)»Και κανείς να μην θεωρεί ότι οι ουρανοί και τ’ αστέρια έχουν ψυχή·
    διότι είναι άψυχα και χωρίς αισθήσεις. Επομένως, αν και λέει η Αγία Γραφή,
    «ας ευφρανθούν οι ουρανοί και ας χαρεί η γη», εννοεί ότι προσκαλεί
    να χαρούν οι άγγελοι στον ουρανό και οι άνθρωποι στη γη.
    Διότι η Αγία Γραφή γνωρίζει να προσωποποιεί και να ομιλεί για τα άψυχα
    σαν να πρόκειται για έμψυχα, όπως όταν λέει: «η θάλασσα είδε και
    απομακρύνθηκε, ο Ιορδάνης γύρισε προς τα πίσω», και επίσης «γιατί,
    θάλασσα, απομακρύνθηκες και συ, Ιορδάνη, γύρισες προς τα πίσω»;
    2)» Οι ειδωλολάτρες βέβαια ισχυρίζονται ότι η ζωή μας καθορίζεται από την
    ανατολή, τη δύση και τη σύγκρουση αυτών των άστρων, δηλαδή του ήλιου
    και της σελήνης· και με αυτά βέβαια ασχολείται η αστρολογία. Εμείς όμως
    υποστηρίζουμε ότι μπορεί κάποια συμβάντα να προέρχονται απ’ αυτά, όπως
    η βροχή και η ανομβρία, η ψύχρα και η ζέστη, η υγρασία και η ξηρασία, οι
    άνεμοι και τα παρόμοια· σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ οι πράξεις μας. Διότι ο Δημιουργός μας έπλασε αυτεξούσιους, να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Εάν, ό,τι κάνουμε το οφείλουμε στην κίνηση των αστέρων, τότε το κάνουμε καταναγκαστικά· και ό,τι γίνεται καταναγκαστικά, δεν είναι ούτε αρετή ούτε κακία.
    Αν όμως δεν έχουμε αποκτήσει ούτε αρετή ούτε κακία, τότε δεν αξίζουμε
    ούτε επαίνους και βραβεία, ούτε κατηγορίες και τιμωρίες· θ’ αποδειχθεί
    μάλιστα ότι και ο Θεός είναι άδικος, διότι σ’ άλλους μοιράζει αγαθά και σ’
    άλλους θλίψεις. Κι αν όλα τα κατευθύνει η ανάγκη, τότε ο Θεός δεν θα
    χρειαστεί να κυβερνά και να προνοεί για τα δημιουργήματά του. Και η λογική
    ακόμη θα μας είναι περιττή· διότι αν δεν είμαστε υπεύθυνοι για καμιά μας »
    πράξη, τότε περιττεύει η λογική. Καθόσον, το λογικό μας έχει δοθεί για να
    σκεφτόμαστε· γι’ αυτό, κάθε λογικό ον είναι και αυτεξούσιο (υπεύθυνο).»
    Η θολούρα ποτέ,δεν είναι χρήσιμος σύμβουλος στην αναζήτηση της όποιας αλήθειας.

    • ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ says:

     »Ο Αγιος Δαμασκηνός αναφέρεται στις επικρατούσες Θεωρίες σοφών-επιστημόνων της εποχής του και πριν ,σχετικά με τους πλανήτες και όχι στην δική του άποψη!»

     Τεράστιο λάθος φίλε μου. Είναι δυνατόν να μην συμφωνούσε και να τα έβαζε στο (δικό του) βιβλίο; Ή νομίζεις ότι θα ρίσκαρε να πλανέψει τους αναγνώστες του; Θυμήσου τι θέση του… Αυτό που λες είναι ανικανότητα ερμηνείας από την πλευρά σου . Ο Δαμασκηνός ξεκάθαρα αναφέρει την παλιά άποψη (άρα την αποδέχεται εν μέρει) και συμπληρώνει με δικά του σχόλια… Το γιατί μην το ρωτάς…

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      Προφανώς διάβασες αποσπασματικά και επιλεκτικά για ιδιοτελείς λόγους Μιχάλη το βιβλίο Του Αγιου Δαμασκηνού.Ο Αγιος Ιωάννης Δαμασκηνός φίλος της επιστήμης σέβεται την μέχρι τότε επιστήμη και κάνει θεολογικές παρεμβάσεις στις επικρατούσες επιστημονικές Θεωρίες της επιστήμης της εποχής του.Τι πιο στέρεο Θεο-λογικά?
      Είτε αυτή η γνώση προέρχεται από χριστιανούς είτε
      από ειδωλολάτρες.Μήπως ήθελες να αναλύσει
      την θεωρία των κβάντα για να σε πείσει?
      Να μωρέ να σου κάνει και μια μικρή αφιέρωση?
      Ουδείς Πατέρας, της εκκλησίας ισχυρίστηκε ποτέ ότι η θέαση του Θεού οδηγεί και στην κοσμολογική γνώση των πάντων….Συμβάδιζαν οι Πατέρες με την επιστήμη διατί αρκετοί ήσαν όπως διαβάζεις και επιστήμονες.
      Μην λησμονείς την διαφορετική κοσμολογική αντίληψη
      δύο Αγίων της Ορθοδοξίας και αδελφών συγχρόνως….
      Μήν μπερδεύουμε την σημασία των λέξεων.
      Οι Αγιοι όπως και οι ήρωες , μένουν στην ιστορία
      όχι από τα λόγια αλλά από τις πράξεις.Η Α προς Κορινθίους επιστολή Παύλου εδάφιο 13 δεν αφήνει περιθώρια παντογνωσίας.
      Α Κορ. 13,9 Διότι τώρα στον κόσμον αυτόν μερικώς και ΑΤΕΛΩΣ γνωρίζομεν και μερικώς προφητεύομεν. Εχομεν πολύ ΠΤΩΧΗΝ και ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΝ γνώσιν.
      Α Κορ. 13,12 Διότι τώρα βλέπομεν σαν μέσα σε μεταλλινόν θαμπόν καθρέπτην θαμπά και ακαθόριστα, ώστε να μας μένουν πολλά ασαφή και σκοτεινά, άλυτα προβλήματα και απορίαι, τότε όμως θα ίδωμεν πρόσωπον προς πρόσωπον, φανερά και καθαρά. Τωρα ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ της αληθείας, τότε όμως θα αποκτήσω τελείαν επίγνωσιν, θα λάβω τόσον καθαράν και τελείαν γνώσιν, όσον πλήρως και τελείως με έχει γνωρίσει και με ωδήγησεν στον δρόμον της σωτηρίας ο παντογνώστης Θεός.
      Αλλη αιρετική εκκλησία πρεσβεύει το αλάθητο ανθρώπων
      οχι η Ορθοδοξία.
      Στην θέωση, μάθε και τούτο,καταργούνται γνώσεις μπροστά στην ζωντανή,εκτυφλωτική ακτινοβολία της αγάπης του
      δημιουργού.

 12. Δρεπανευς ηδη πεθαμενος says:

  re ton malakosamano ετσι το παει για να αγιασει και να γυροφερνουν τα κρεατοστα του σε περιπτερα θρησκευτικου τυπου του εξακοσια μετα τον χρηστο

 13. SOCRATESNIOS says:

  Ο Άνθιμος ως ισραηλίτης που παράνομα φορά τα άγια ορθόδοξα ράσα εννοεί το εξής: Δεν «υπάρχει εκτός του Ισραήλ άλλος…» θεωρώντας μας ζώα με ανθρώπινη μορφή όπως λέει το ταλμούδ τους..κι έτσι μπορούν να παίζουν μπάλα με τα μυαλά μας, αποπροσανάτολίζοντάς μας και από τα σοβαρά θέματα του τόπου, αλλά και ξεφτιλίζοντάς μας.

 14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΑΝΤΕ ΑΝΘΙΜΕ…. ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ…
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΜΕ» ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΓΡΑΦΙΑΣ.
  «ΑΜΕΤΙ ΜΟΥΧΑΜΕΤΙ» ΤΟ ΠΑΣ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ.
  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ.
  ΤΗΝ ΔΕ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ…. ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ ΤΗΣ…
  ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΟΥΛΑΣ…ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ.
  https://www.youtube.com/watch?v=D_nVqsR34u8

 15. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»; ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ…
  ΣΥΜΠΤΩΣΗ!!! ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΔΟΙ…
  ΚΑΙ Ο «ΑΡΧΙ-ΠΑΠΑΣ» ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ…
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=4Yh4lsIQ0Ns

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *